- Nå blir det nedrykksstrid

Det meste går galt for Molde om dagen. Nå mener lagets kaptein at det blir en kamp med ryggen mot veggen resten av sesongen.

Daniel Berg Hestad

Daniel Berg Hestad var en slagen mann etter at Molde tapte for Start på hjemmebane.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Kampfakta: Molde - Start 1-2

I kveld var Molde hele tiden det beste laget, men det var likevel Start som stakk av med alle poengene. Det betyr at Molde ikke har vunnet på seks kamper og nå står de med begge bena godt plantet i nedrykkstriden.

- Nå blir det nedrykksstrid resten av høsten. Det blir en kamp med kniven på strupen, sier Moldes kaptein Daniel Berg Hestad til NRK.

Han mener likevel at klubben vil reise seg.

- Dette har vi vært borti før og vi skal klare det igjen, sier han.

Har Berg Hestad rett? Diskuter nederst i saken:

- Hvilken krise?

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret er uenig med Berg Hestad. - Hvilken krise?, sier han.

Foto: Rehn-Erichsen, Jarl / Scanpix

Tabellen taler sitt tydelig språk. Molde er nummer 13 og det er ikke mer enn fem poeng ned til Hønefoss på kvalikplass. Hønefoss har i tillegg en kamp til gode.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook

Så det er ikke uten grunn at Berg Hestad roper "varsku her". Han får imidlertid ikke støtte av lagets svenske trener Kjell Jonevret.

- Krise, hvilken krise? Det er lenge igjen av sesongen, og det er overhodet ingen krise, sier han til NRK.

En ting er sikkert. I Start er det i hvertfall ingen krise.

Skadeskutt Start tok poengene

Start har i lange perioder vært helt håpløse på bortebane. Før forrige bortekamp mot Sandefjord hadde sørlendingen bare tatt ett fattig poeng utenfor Kristiansand.


Nå har de plutselig vunnet på to på rad.

Det var ungguttene Mads Stokkelien (20) og Espen Børufsen (22) som sto for målene mot Molde, men seieren satt langt inne.

Mads Stokkelien scorar mot Bodø/Glimt

En svært tynn Start-tropp kunne dra tilbake til Kristiansand med tre poeng i bagasjen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Start kom til Molde med bare tre utespillere på benken. Ole Martin Årst, Christer Kleiven, Branislav Milicevic, Bård Borgersen og Morten Hæstad var alle hjemme i Kristiansand med skader. Samtidig måtte Cristian Bolanos stå over med suspensjon.

Likevel bet de bra i fra seg, selv om Molde hadde overtaket i det meste av kampen.

Med tre nye poeng tok Start søndag innpå både Viking og Tromsø, og ligger bare fem poeng bak de bronseplasserte nordlendingene.

Ikke rart Knut Tørum var et eneste stort smilefjes etter kampen.

- Nå har vi tatt igjen noe av det vi tapte i vår. Vel har vi mange skader og karantener å slite med, men det åpner for unge spillere som vil vise seg fram. Slikt sporer til innsats. Det var flere av de yngste som var på Røkkeløkka for aller første gang, sa Tørum.

Magne Hoseth

Magne Hoseth scoret Moldes mål straffemerket.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Gigantisk Fall-bom

Det er lett å forstå hvorfor Molder sliter, i hvertfall om Baye Djiby Fall ikke kan bedre enn han viste etter 59 minutter.

Senegaleseren fikk ballen i feltet og rev seg løs fra Starts målvakt Kenneth Høie. Fra tre meter skulle han bare sette foten til å gi Molde ledelsen, men fantastisk nok bommet Fall på målet - en kjempebrøler.

Dermed endte oppgjøret i Molde med Start-seier. Ganske motsatt av det som skjedde i fjor. Den gang vant Molde 8-1 mot Start på Røkkeløkka.

Baye Djiby Fall

Her bommer Baye Djiby Fall på åpent mål.

Fotballnyheter