NRK Meny
Normal

- Moa er langt foran Carew

John Carew må jobbe hardt for å gjeninnta tronen på det norske landslaget.

Mohammed Abdellaoue og John Carew

Mohammed Abdellaoue og John Carew kjemper om den samme spissplassen.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Jan Åge Fjørtoft

Jan Åge Fjørtoft

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Mohammed Abdellaoue er den nye spisskongen for Norge, mener Jan Åge Fjørtoft.

- Jeg vil si at det er Moa på førsteplass, ingen på andreplass og så er det John Carew på tredjeplass, sier Fjørtoft til NRK.

Den tidligere landslagsspissen med 71 kamper og 20 mål, mener Moa den siste tiden har dyttet John Carew ned fra tronen som konge på landslaget.

- Moa er den klart største stjernen vi har her. Han er framtiden vår, og måten han spiller på i Tyskland og hvordan han er en moderne spisstype, har vi ikke hatt på mange år hvis vi i det hele tatt har hatt det, sier Fjørtoft videre.

John Carew var i flere år en største stjernen på landslaget og han spilte mye for sine klubber i utlandet. Den tiden er forbi og en benkeslitende Carew har en stor utfordring foran seg i tiden som kommer.

- John sin framtid er helt avhengig av hans innstilling. Hvor mye han orker å trene, hvor mange mål han scorer og hvordan han venner seg til rollen at det er Moa som er førstevalget på landslaget, mener Fjørtoft.

Les også: Riise: – Ikke mulig å sette ut «Moa»

- Dro oss opp

Fjørtoft vet hva han snakker om. Han var en solid utfordrer til Gøran Sørloth om spissplassen i glansperioden på 90 tallet.

- For meg var duellen mot Gøran inspirerende, det dro oss opp og inspirerte oss til å gjøre det bedre,

Egil "Drillo" Olsen

Egil 'Drillo' Olsen

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Landslagssjef Egil Olsen er enig med Fjørtoft i at Carew har en tøff utfordring foran seg.

- Det gjelder for John som alle andre som spiller ute at med lite spilletid, så blir det vaskelig. Det er ikke lett å spille fast på landslaget hvis man ikke spiller på klubblaget, sier Olsen til NRK.

Vil du si at tronskiftet allerede har kommet med tanke på midtspiss?

- Det vet jeg ikke ennå, men vi har alternativer nå som vi i samme grad hadde tidligere, sier Drillo.

- Må fortsette

Hannover-spissen Moa vet at han er i støtet etter flere mål i serien og europacupen i høst, og han vet også hva han må gjøre for å være førstevalget også i fremtiden.

- Jeg må bare fortsette å gjøre det jeg har gjort til nå. Trene godt, ha riktig innstilling og de vanlige tingene, avslutter Moa.

Norge møter Island (2. september) og Danmark (6. september) i avgjørende kamper for å komme til neste års fotball-EM i Polen og Ukraina.

Egil Olsens lag topper gruppe H sammen med Portugal og Danmark og bør ta med seg fire poeng fra kampene om det norske EM-håpet skal leve videre.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.