Hopp til innhold

Kommentatorlegende: – På dette stadiet er alt en bonus for England

Martin Tyler, Englands kanskje mest kjente fotballkommentator, mener det vil være over all forventning om Roy Hodgson menn når EM-semifinalen.

England feier mål

Forventningene til England har ikke vært på samme nivå som ved tidligere mesterskap. Om de skulle ryke ut i kveld, har laget gjort det ok, mener Martin Tyler. Her feirer James Milner, Joleon Lescott, Ashley Young og Steven Gerrard mål mot Frankrike.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Martin Tyler

Den engelske kommentatoren Martin Tyler mener kveldens EM-kvartfinale er en test på hvor langt lagene har kommet i utviklingen.

Foto: NRK

Cesare Prandelli

Tyler er imponert over hva Cesare Prandelli har fått til med Italia.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Roy Hodgson

Roy Hodgson liker å skape forventninge til eget lag ifølge Tyler, men engelsk presse har ikke hatt samme forventninger som tidligere foran årets mesterskap.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
– På dette stadiet er alt en bonus for England. De er ikke i noen tapssituasjon. Om de skulle ryke ut i kveld har de likevel gjort det ok. Om de går videre er det mye mer enn hva folk hadde ventet, sier Martin Tyler til NRK.

Mindre press

Landslagssjef Roy Hodgson er en mann som liker å skape press og forventninger rundt eget lag, ifølge Tyler. Men presset på England har ikke vært like stort som ved tidligere mesterskap, mener kommentatoren.

– Normalt er det fotballfeber i England før et mesterskap. Vi skal vinne, men alle vet at vi ikke har vunnet noe siden 1966, sier Tyler.

– Hypen har vært litt lavere i år. Kanskje ingen trodde England ville komme videre fra gruppespillet, i alle fall ikke vinne gruppa. Selv om det skjedde, går ingen av skaftet likevel, sier kommentatoren.

Lag i utvikling

Tyler kommenter vanligvis for Sky Sports, men er kommentator hos australske SBS under fotball-EM.

Han er usikker på hva han kan vente av kveldens EM-kvartfinale mellom England og Italia.

– Vi har to tradisjonelle lag, men de er i utvikling for øyeblikket. Cesare Prandelli har imponert meg med sitt arbeid med Italia, mens Hodgson steppet inn for England i ellevte time og gjør en fanatisk jobb, sier Tyler, som forventer en jevn batalje i Kiev.

– Jeg tror kveldens kamp blir en test på hvor langt lagene har kommet. Dette er en 50-50-kamp, sier Tyler.

Vil kontrollere kampen

Englands landslagssjef Roy Hodgson er imidlertid mer optimistisk foran kvartfinalemøtet med Italia enn sin landsmann Tyler.

– Vi har gode spillere som er verdenskjent, og som kunne spilt på mange topplag i Europa. Vi er ikke «underdogs» på noen som helst måte, sier han ifølge AP.

Derfor er det på sin plass at «Three Lions» har ambisjoner om å styre kampen mot Italia.

Vi må virkelig prøve å kontrollere kampen hvis vi kan. Vi vet at om Italia får sjansen til å kontrollere kampen, kan det bli en veldig lang kveld for oss. Italia er et lag med mange teknisk, gode spillere, sier den engelske landslagssjefen.

Fotball

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Martin Ødegaard blir i Arsenal

  Landslagskapteinen har undertegnet en ny avtale, bekrefter Premier League-klubben i dag. Ifølge nettavisa The Athletic har Ødegaard skrevet under en femårskontrakt som gjør ham til det engelske lagets best betalte spiller.

  Martin Ødegaard er kaptein også i Arsenal, der han har spilt siden han første gang kom på lån i januar 2021.

  I forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og onsdag kveld scoret han sitt første mål i Mesterligaen.

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP