Kommentatorlegende: – På dette stadiet er alt en bonus for England

Martin Tyler, Englands kanskje mest kjente fotballkommentator, mener det vil være over all forventning om Roy Hodgson menn når EM-semifinalen.

England feier mål

Forventningene til England har ikke vært på samme nivå som ved tidligere mesterskap. Om de skulle ryke ut i kveld, har laget gjort det ok, mener Martin Tyler. Her feirer James Milner, Joleon Lescott, Ashley Young og Steven Gerrard mål mot Frankrike.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Martin Tyler

Den engelske kommentatoren Martin Tyler mener kveldens EM-kvartfinale er en test på hvor langt lagene har kommet i utviklingen.

Foto: NRK

Cesare Prandelli

Tyler er imponert over hva Cesare Prandelli har fått til med Italia.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Roy Hodgson

Roy Hodgson liker å skape forventninge til eget lag ifølge Tyler, men engelsk presse har ikke hatt samme forventninger som tidligere foran årets mesterskap.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
– På dette stadiet er alt en bonus for England. De er ikke i noen tapssituasjon. Om de skulle ryke ut i kveld har de likevel gjort det ok. Om de går videre er det mye mer enn hva folk hadde ventet, sier Martin Tyler til NRK.

Mindre press

Landslagssjef Roy Hodgson er en mann som liker å skape press og forventninger rundt eget lag, ifølge Tyler. Men presset på England har ikke vært like stort som ved tidligere mesterskap, mener kommentatoren.

– Normalt er det fotballfeber i England før et mesterskap. Vi skal vinne, men alle vet at vi ikke har vunnet noe siden 1966, sier Tyler.

– Hypen har vært litt lavere i år. Kanskje ingen trodde England ville komme videre fra gruppespillet, i alle fall ikke vinne gruppa. Selv om det skjedde, går ingen av skaftet likevel, sier kommentatoren.

Lag i utvikling

Tyler kommenter vanligvis for Sky Sports, men er kommentator hos australske SBS under fotball-EM.

Han er usikker på hva han kan vente av kveldens EM-kvartfinale mellom England og Italia.

– Vi har to tradisjonelle lag, men de er i utvikling for øyeblikket. Cesare Prandelli har imponert meg med sitt arbeid med Italia, mens Hodgson steppet inn for England i ellevte time og gjør en fanatisk jobb, sier Tyler, som forventer en jevn batalje i Kiev.

– Jeg tror kveldens kamp blir en test på hvor langt lagene har kommet. Dette er en 50-50-kamp, sier Tyler.

Vil kontrollere kampen

Englands landslagssjef Roy Hodgson er imidlertid mer optimistisk foran kvartfinalemøtet med Italia enn sin landsmann Tyler.

– Vi har gode spillere som er verdenskjent, og som kunne spilt på mange topplag i Europa. Vi er ikke «underdogs» på noen som helst måte, sier han ifølge AP.

Derfor er det på sin plass at «Three Lions» har ambisjoner om å styre kampen mot Italia.

Vi må virkelig prøve å kontrollere kampen hvis vi kan. Vi vet at om Italia får sjansen til å kontrollere kampen, kan det bli en veldig lang kveld for oss. Italia er et lag med mange teknisk, gode spillere, sier den engelske landslagssjefen.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Jarstein tilbake i trening

  Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin.

  Det melder Jarstein selv på sin Instagram.

  – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein.

  Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus. Etter 14 dager i sykesengen i dårlig form, har han brukt lang tid på å komme seg på bena igjen.

  Han mistet resten av sesongen, men nå skal altså 36-åringen være klar til å trene seg opp til en ny sesong.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Medier: Varane nærmer seg United

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal være svært nær å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens verdens mest anerkjente overgangsguru Fabrizio Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Sky Italias Gianluca Di Marzio, også velkjent for å røpe overganger tidlig, skriver mandag kveld at overgangen er i boks.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Ny vestkantmotstand for Vålerenga

  Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag.

  I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern.

  Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand.

  Hele oppsettet:

  Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.

  Kampene spilles 31. juli og 1. august.

  3. runde skal trekkes, melder NFF. Dette er nytt av året, tidligere er det bare fra 4. runde at kampene blir trukket.

  NM i fotball 2021, 1. runde: Lyn - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Kan være tilbake i september

  Ada Hegerberg har vært skadd siden januar 2020, men begynner å se enden av tunnelen. Hun kan bli spilleklar til september, sier Lyon-trener Sonia Bompastor.

  Den norske storscoreren røk korsbåndet for halvannet år siden og ble operert for et tretthetsbrudd i leggen i august 2020. Hele forrige sesong med Lyon røk for 26-åringen, men kommende sesong kan hun fort spille en stor del av.

  Til avisen L'Equipe sier Lyons trener Sonia Bompastor at Hegerberg nærmer seg en retur.

  – Hun har startet opptreningen og føler seg bra. Hun har ingen smerter. September kan være en mulighet, sier Bompastor til den franske storavisen.

  Ada Hegerberg
  Foto: JEFF PACHOUD
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters