Kommentatorlegende: – På dette stadiet er alt en bonus for England

Martin Tyler, Englands kanskje mest kjente fotballkommentator, mener det vil være over all forventning om Roy Hodgson menn når EM-semifinalen.

England feier mål

Forventningene til England har ikke vært på samme nivå som ved tidligere mesterskap. Om de skulle ryke ut i kveld, har laget gjort det ok, mener Martin Tyler. Her feirer James Milner, Joleon Lescott, Ashley Young og Steven Gerrard mål mot Frankrike.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Martin Tyler

Den engelske kommentatoren Martin Tyler mener kveldens EM-kvartfinale er en test på hvor langt lagene har kommet i utviklingen.

Foto: NRK

Cesare Prandelli

Tyler er imponert over hva Cesare Prandelli har fått til med Italia.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Roy Hodgson

Roy Hodgson liker å skape forventninge til eget lag ifølge Tyler, men engelsk presse har ikke hatt samme forventninger som tidligere foran årets mesterskap.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
– På dette stadiet er alt en bonus for England. De er ikke i noen tapssituasjon. Om de skulle ryke ut i kveld har de likevel gjort det ok. Om de går videre er det mye mer enn hva folk hadde ventet, sier Martin Tyler til NRK.

Mindre press

Landslagssjef Roy Hodgson er en mann som liker å skape press og forventninger rundt eget lag, ifølge Tyler. Men presset på England har ikke vært like stort som ved tidligere mesterskap, mener kommentatoren.

– Normalt er det fotballfeber i England før et mesterskap. Vi skal vinne, men alle vet at vi ikke har vunnet noe siden 1966, sier Tyler.

– Hypen har vært litt lavere i år. Kanskje ingen trodde England ville komme videre fra gruppespillet, i alle fall ikke vinne gruppa. Selv om det skjedde, går ingen av skaftet likevel, sier kommentatoren.

Lag i utvikling

Tyler kommenter vanligvis for Sky Sports, men er kommentator hos australske SBS under fotball-EM.

Han er usikker på hva han kan vente av kveldens EM-kvartfinale mellom England og Italia.

– Vi har to tradisjonelle lag, men de er i utvikling for øyeblikket. Cesare Prandelli har imponert meg med sitt arbeid med Italia, mens Hodgson steppet inn for England i ellevte time og gjør en fanatisk jobb, sier Tyler, som forventer en jevn batalje i Kiev.

– Jeg tror kveldens kamp blir en test på hvor langt lagene har kommet. Dette er en 50-50-kamp, sier Tyler.

Vil kontrollere kampen

Englands landslagssjef Roy Hodgson er imidlertid mer optimistisk foran kvartfinalemøtet med Italia enn sin landsmann Tyler.

– Vi har gode spillere som er verdenskjent, og som kunne spilt på mange topplag i Europa. Vi er ikke «underdogs» på noen som helst måte, sier han ifølge AP.

Derfor er det på sin plass at «Three Lions» har ambisjoner om å styre kampen mot Italia.

Vi må virkelig prøve å kontrollere kampen hvis vi kan. Vi vet at om Italia får sjansen til å kontrollere kampen, kan det bli en veldig lang kveld for oss. Italia er et lag med mange teknisk, gode spillere, sier den engelske landslagssjefen.

Fotballnyheter