Hopp til innhold

Kommentatorlegende: – På dette stadiet er alt en bonus for England

Martin Tyler, Englands kanskje mest kjente fotballkommentator, mener det vil være over all forventning om Roy Hodgson menn når EM-semifinalen.

England feier mål

Forventningene til England har ikke vært på samme nivå som ved tidligere mesterskap. Om de skulle ryke ut i kveld, har laget gjort det ok, mener Martin Tyler. Her feirer James Milner, Joleon Lescott, Ashley Young og Steven Gerrard mål mot Frankrike.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Martin Tyler

Den engelske kommentatoren Martin Tyler mener kveldens EM-kvartfinale er en test på hvor langt lagene har kommet i utviklingen.

Foto: NRK

Cesare Prandelli

Tyler er imponert over hva Cesare Prandelli har fått til med Italia.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Roy Hodgson

Roy Hodgson liker å skape forventninge til eget lag ifølge Tyler, men engelsk presse har ikke hatt samme forventninger som tidligere foran årets mesterskap.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
– På dette stadiet er alt en bonus for England. De er ikke i noen tapssituasjon. Om de skulle ryke ut i kveld har de likevel gjort det ok. Om de går videre er det mye mer enn hva folk hadde ventet, sier Martin Tyler til NRK.

Mindre press

Landslagssjef Roy Hodgson er en mann som liker å skape press og forventninger rundt eget lag, ifølge Tyler. Men presset på England har ikke vært like stort som ved tidligere mesterskap, mener kommentatoren.

– Normalt er det fotballfeber i England før et mesterskap. Vi skal vinne, men alle vet at vi ikke har vunnet noe siden 1966, sier Tyler.

– Hypen har vært litt lavere i år. Kanskje ingen trodde England ville komme videre fra gruppespillet, i alle fall ikke vinne gruppa. Selv om det skjedde, går ingen av skaftet likevel, sier kommentatoren.

Lag i utvikling

Tyler kommenter vanligvis for Sky Sports, men er kommentator hos australske SBS under fotball-EM.

Han er usikker på hva han kan vente av kveldens EM-kvartfinale mellom England og Italia.

– Vi har to tradisjonelle lag, men de er i utvikling for øyeblikket. Cesare Prandelli har imponert meg med sitt arbeid med Italia, mens Hodgson steppet inn for England i ellevte time og gjør en fanatisk jobb, sier Tyler, som forventer en jevn batalje i Kiev.

– Jeg tror kveldens kamp blir en test på hvor langt lagene har kommet. Dette er en 50-50-kamp, sier Tyler.

Vil kontrollere kampen

Englands landslagssjef Roy Hodgson er imidlertid mer optimistisk foran kvartfinalemøtet med Italia enn sin landsmann Tyler.

– Vi har gode spillere som er verdenskjent, og som kunne spilt på mange topplag i Europa. Vi er ikke «underdogs» på noen som helst måte, sier han ifølge AP.

Derfor er det på sin plass at «Three Lions» har ambisjoner om å styre kampen mot Italia.

Vi må virkelig prøve å kontrollere kampen hvis vi kan. Vi vet at om Italia får sjansen til å kontrollere kampen, kan det bli en veldig lang kveld for oss. Italia er et lag med mange teknisk, gode spillere, sier den engelske landslagssjefen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Tre overtidsmål da Milan vant

  Milan så ut til å miste seieren på overtid mot Empoli, men Fodé Ballo-Touré og Rafael Leão sikret 3-1-seier i Serie A.

  Nedim Bajrami utlignet til 1-1 to minutter på overtid, men Milan ga ikke opp. Kun minuttet senere satte Ballo-Touré ballen i mål. Sju minutter på overtid scoret Leão.

  Ante Rebic sendte Milan i ledelsen etter 79 minutter. Det var med andre ord en hefitg avslutning på kampen.

  Milan står med 17 poeng etter åtte kamper og har tre poeng opp til serieleder Napoli. De lyseblå slo Torino 3-1 tidligere lørdag.

  Rafael Leao
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lewandowskis målshow fortsetter

  Robert Lewandowski noterte seg for sitt niende ligamål da Barcelona slo Mallorca 1-0 lørdag. Katalanerne står stadig uten tap i La Liga.

  Lewandowski greide ikke å tegne seg på scoringslisten i første ligakamp, men deretter har både han og Barcelona fått fart på spillet og feid all ligamotstand av banen. De står med seks strake seirer der de har scoret 19 mål og bare sluppet inn ett.

  Lørdag brukte den polske stjernespissen 20 minutter på å sende gjestene i ledelsen. Han fikk ballen inne i 16-meteren, gjorde en dragning og banket ballen i det lengste hjørnet.

  Begge lag skapte målsjanser, men til slutt ble det med en knapp seier til Barcelona.

  I neste runde tar de imot Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo.

  Lewandowski
  Foto: JAIME REINA / AFP
 • Graham Hansen scoret i storseier

  Caroline Graham Hansen scoret det første målet for Barcelona da katalanerne kjørte over Madrid og vant 7-0 i den spanske toppdivisjonen lørdag.

  Madrid sto med to strake seirer foran møtet med Barcelona, men der ble det stopp mot stjernegalleriet. Graham Hansen åpnet festen etter 22 minutter, og de røde og blå ga seg ikke før det sto 7-0 på måltavla.

  Både Geyse, Ana-Maria Crnogorcevic og Mariona Caldentey scoret to mål hver i kampen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Kontroversiell scoring da Glimt slo LSK

  Det ble hett da Bodø/Glimt slo Lillestrøm 4-1 på bortebane i Eliteserien lørdag. Ligaens toppscorer Amahl Pellegrino rundet 20-tallet.

  Et innlegg fra Albert Grønbæk fant Pellegrino på bakerste stolpe. Eliteseriens toppscorer ladet kanonen og banket ballen inn i feltet igjen. Der løp Runar Espejord inn 2-1-målet.

  TV-bildene viste imidlertid at Glimt-spissen høyst trolig sto i offside på Pellegrinos skudd. Det fikk LSK-spillerne til å reagere da situasjonen ble vist på storskjermen på Åråsen, men målet sto.

  Før det hadde Ulrik Saltnes sendt Glimt i ledelsen før Ylldren Ibrahimaj utlignet for hjemmelaget. Mot slutten la Hugo Vetlesen og Pellegrino på til 4-1.

  Glimt tok med det sin første seier på fire kamper og tok steget opp på annenplass i ligaen. LSK falt ned til tredjeplass.

   Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Müller og Kimmich koronapositiv før storkamp

  Bayern Münchens Thomas Müller og Joshua Kimmich har begge testet positivt for korona én uke før storoppgjøret mot Borussia Dortmund i Bundesliga.

  Det bekrefter klubben på Twitter.

  Bayern München skriver i pressemeldingen at ingen av spillerne har noen symptomer, men at de begge har isolert seg hjemme hos seg selv.

  Begge går dermed glipp av den kommende Champions League-kampen mot Viktoria Plzen, men kan fortsatt rekke lørdagens kamp mot Dortmund.

  VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tyskland (0-3)
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer