NRK Meny
Normal

– Med tap kan det begynne å brenne under føttene hans

Ståle Solbakkens Wolverhampton møter svake Luton i FA-cupen i dag. Blir det tap, kan nordmannen ligge tynt an, mener leder i Wolverhamptons norske supporterklubb.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken sliter for tiden. I dag møter han Luton i FA-cupen.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

Solbakken har slitt med resultatene siden han tok over Wolverhampton.

Dagens motstander i FA-cupen for Solbakken, Luton, burde være en overkommelig motstander. Laget spiller på femte nivå i engelsk fotball.

Men skulle Wolves gå på nok et tap, vil misnøyen vokse, sier Svein Solberg, leder i Wolverhamptons norske supporterklubb, Viking Wolves.

– Jeg håper og tror han sitter relativt trygt, men det er klart, skulle de tape mot Luton i cupen kan det begynne å brenne under føttene hans, forteller han.

Innrømmet krise

1. nyttårsdag gikk klubben på sitt tredje strake tap med 1-3 borte for Crystal Palace.

– Jeg er ansvarlig for resultatene, og vi er i en krise nå. Vi må ta oss sammen, og det gjelder selvsagt for meg også, innrømmet Solbakken etter tapet.

Økende misnøye

Misnøyen med den norske manageren har vokst blant supporterne, og Solbakken er derfor avhengig av en seier, mener supporterlederen.

Klubben hadde ambisjoner om opprykk til Premier League da Solbakken tok over.

Nå skiller 18 poeng opp til Hull på opprykksplass og ni til Watford på omspillsplass. Samtidig er laget seks poeng over nedrykksstreken.

Solberg sier at de engelske supporterne begynner å bli utålmodige.

– Mine engelske supportervenner raser og mange ønsker ham vekk. Det er jo kanskje ikke så rart, de visste knapt hvem Solbakken var før han ble ansatt. Men så hører man gjerne kun de som roper høyest, sier supporterlederen.

Vanskelig jobb

Solberg tror imidlertid at Solbakken kan bli sittende en stund til. Klubben har ingen tradisjon for å bytte managere ofte, og har kun hatt åtte mann i jobben siden 1986.

– Jeg tror ikke Solbakken sitter på overtid. Wolverhampton ga tross alt Mick McCarthy (tidligere Wolverhampton-manager) seks år i lederstolen, og ga ham mange muligheter til å rette på resultatene, sier Solberg til NRK.no.

– Hva synes du om Solbakkens jobb så langt?

– Jeg har hatt troen fra starten av, og har innsett at ting tar tid. Det er vanskelig å arve et lag som har blitt vant til å tape. Men jeg hadde selvfølgelig håpet at vi skulle noe høyere på tabellen, sier Solberg.

Les også: Spillerne støtter Solbakken


Fotballnyheter