- Ballen var en liten tjukk tass i lær

Det er mye ukjent historie i oppgjørene mellom Sagene og Lyn, ifølge Oslo-losen. (Se video)

Video Oslolosen om cupkampen mellom Sagene og Lyn

'Oslo-losen' forteller den ukjente historien om fotallkampene mellom Sagene og Lyn.

Torsdag er det duket for et spennende oppgjør i cupens 1. runde når Sagene tar i mot Lyn på Voldsløkka. En som er ekstra spent er Harald Eias skikkelse Kjell ”Oslo-losen” Aronsen.

- Dette er jo en klassiker i Oslo. Dette var hatoppgjøret framfor noe. Lyn-folk var direktørene som eide fabrikkene hvor Sagene-folk spilte. Så derfor forgiftet de Sagene-folk med bly for å gjøre dem veike, hevder Oslo-losen.

Video: Oslo-losens beste cupminne

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video Oslolosens beste cupminne

I denne elleville videoen forteller «Oslo-losen» om sitt beste cupminne.

Men fra spøk til alvor: Lyn har blitt cupmester åtte ganger, og var i finalen så sent som i 2004. Derfor er de storfavoritter mot Sagene som spiller i 3. divisjon.

Cupbombe i 1963

Men Sagene har sørget for cupbomber før. Både i 1953 og 1963 slo de Brann i Bergen i fjerde runde. Den siste av disse bragdene betegnes som en av tidenes cupsensasjoner.

Branns seriemestere i 1963

Branns seriemestere i 1963. Laget (med Roald 'Kniksen' Jensen' foran til venstre) tapte for Sagene i 4. runde det året.

Foto: Børretzen, Sverre A. / SCANPIX

- Brann var jo regjerende seriemester og vant serien igjen samme år. Sagene spilte på nivå tre. Derfor er dette en av de aller største overraskelsene, sier NRKs fotballguru Arne Scheie.

Kaptein på det laget var Thorvald Larsen. Han husker godt kampen på Brann Stadion.

- Keeperen vår var skadet og måtte gå ut i pausen. Vi satte inn en juniorkeeper som jeg knapt ante hvem var. Da var vi livredde for at Brann skulle skyte fra langt hold. Men Kniksen og co ville heldigvis drible seg helt inn til mål, og da klarte vi å holde unna, mimrer Larsen. Sagene vant 1-0, men røk ut i kvartfinalen mot Gjøvik/Lyn.

Nå er det klart for et mulig cupeventyr på Voldsløkka igjen. Sagene vil få det tøft mot Lyn som er to divisjoner over dem. Men Arne Scheie åpner for en mulig overraskelse.

- Lyn er storfavoritt, men de har hatt en tendens til å gå ut tidlig. Så det er ikke helt umulig for Sagene. Det er jo det som er så fascinerende med cup, påpeker Scheie.

Hva er tidenes cupbombe? Kom med ditt forslag!

Fotballnyheter