- Kan ikke underholde på en potetåker

Lillestrømtrener Tom Nordlie gir gressmatten på Marienlyst stadion i Drammen strykkarakter, og får full støtte av kollegaen i Strømsgodset, Dag Eilev Fagermo.

Marienlyst
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

I går spilte Strømsgodset og Lillestrøm 1-1 på Marienlyst i Drammen.

Tom Nordlie er ikke nådig i sin dom av baneforholdene.

- Vi bruker jo millioner av kroner på disse fine tribunene rundt om. Men det er kanskje på tide å se litt på det underlaget vi spiller på, sier Nordlie til NRK.

Like håpløst for begge lag

1-1-kampen i går viste med all tydelighet hvor vanskelig det var å spille på Marienlyst.

Nordlie ønsker ikke å bruke matta som unnskyldning for poengtapet, og understreker at det var like håpløst for hjemmelaget Strømsgodset.

Men han mener slike baner ødelegger for fotballen.

- Det er altfor dårlig til å spille på. Det er tv-avtaler til milliarder av kroner og det er produkt som vises hele tiden. All ære til Strømsgodset, vi fortjente ikke å vinne etter hvordan vi opptrer, men både for dem og for oss er det vanskelig å spille god fotball.

 

 

 

Får ikke slått en innlegg uten at det er et kne på ballen.

Tom Nordlie / NRK

Også i fjor fikk matta på Marienlyst strykkarakter.

Nordile får full støtte av Strømsgodset-trener Dag Eilev Fagermo, som også mener banedekket må prioriteres i mye større grad i Norge.

 

 

 

Nodlie og Fagermo
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Det er et stort paradoks i norsk fotball at det bygges stadioner for milliardbeløp men det er ingen som er opptatt av banen. Og der må fotballforbundet komme ordentlig på banen og stille krav om helt andre baner, forteller Fagermo som ikke vil uttale seg om han mener det er forsvarilg å spille på Marienlyst slik gresset var i går.

 

 

Man kan ikke underholde 8 til 10, 15 eller 17 tusen mennesker på kampene, når man spiller på en potetåker.

Dag Eiliev Fagermo / NRK

 

Fotballnyheter