- Kan ikke bli bedre

Det er mulig Norge kunne fått en enklere motstander i kvartfinalen, men Sverige på fredag kan bli en kamp å huske i lang tid.

Victoria Svensson
Foto: Roni Lehti / AP

Olav Traaen kommenterer
Foto: NRK

Her oser det prestisje lang vei.

Norge og Sverige har vært med på å dominere internasjonal kvinnefotball i mange år. Lagene kjenner hverandre godt.

Like før EM møttes de i Enkøping, og de norske jentene vant 1 – 0. Fredag møtes de i igjen. Nå står det om semifinale.

Profilenes kamp

Lotta Schelin og Victoria Svenson Sandell er spillere med offensive kvaliteter på høyeste nivå. De blir utfordret av Norges eminente keeper Ingrid Hjelmseth. Norge har også 18 åringen Cecilie Pedersen som kan score avgjørende mål, og Solveig Gulbrandsen som briljerer på midtbanen. Noen er nevnt. Mange er glemt.

Det blir en kvartfinale med glimrende fotballspillere. Det er en kamp mellom to naboer, og det står om semifinale. Jeg gleder meg allerede.

Sverige vil ha revansj

De svenske jentene ble vurdert som en av favorittene før dette mesterskapet. Laget vant sin gruppe, selv om det ble 1 – 1 mot England i kveld. Laget er i form, og satser på å spille finale i Helsingfors i neste uke.

Interessen i Sverige er alltid stor i forbindelse med mesterskap, og nå vil de ha revansj for tapet mot Norge i semifinalen i EM for fire år siden. Da vant Norge 3 – 2. Det var mesterskapet beste og mest underholdende forestilling.

Jeg var selv tilstede i Warrington, og kommer aldri til å glemme kampen. Solveig Gulbrandsen scoret to mål, og var den store spilleren. Isabell Herlovsen var bare 16 år, men gjorde likevel et mål. Begge er med i fredagens kamp.

Jevn kamp

Etter en rekke tap i vinter og vår, er det en sterk prestasjon av Norge å gå videre i EM. I tre uker i sommer var laget samlet, og det var en suksess. Norge fremstår som mye bedre nå enn for noen få måneder siden. Jeg tror på en jevn kamp i Helsingfors.

For min del kunne de gjerne spilt nå med en gang. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Fotballnyheter