Normal

- Kan fort bli dødens gruppe

Fotballkommentator Vidar Davidsen mener det kan bli mange storkamper i mesterligaens gruppespill, og han tror flere av de "mindre" lagene kan overraske.

Vidar Davidsen

Vidar Davidsen tror på mange toppkamper i mesterligaen utover høsten

Foto: NRK

- Det kan bli en skikkelig "dødens gruppe", sier Davidsen når NRK presenterer ham for et scenario med Barcelona, AC Milan, Manchester City og Borussia Dortmund i samme gruppe.

Det kan nemlig skje, slik seedingen er foran trekningen i kveld.

Vidar Davidsen skal selv være sidekommentator på TV på mange av kampene. Han er også tidligere spiller og trener på norsk toppnivå.

- Om en av gruppene skulle få et slikt utfall, vil Barcelona være klar favoritt, men blant de andre lagene blir det skikkelig kamp, sier Davidsen til NRK.

- Uansett er Manchester City på seedingsnivå 3 laget alle vil unngå å møte, legger han til.

Tror RBKs overmenn kan overraske

På nivå 4 er Borussia Dortmund laget alle andre frykter mest. Også italienske Napoli er med her. Det gir mange møter mellom kjente storlag. Men Davidsen tror også andre lag vil ha et ord med i laget og overraske utover høsten.

- Et lag som Trabzonspor (nivå 4) kan godt bli en overraskelse, det samme gjelder Viktoria Plzen, som har relativt lett slått ut både Rosenborg og FC København, og som jeg synes har imponert. Kypriotiske Apoel kan bygge på erfaringen de fikk sist de var med, da de åpnet sterkt, sier Davidsen.

- Og på nivå 2 er det ikke bare Milan som er en fryktet motstander. Lyon har vært med i et utall år på rad og går nesten alltid videre. De spanske lagene Valencia og Villarreal vet vi er gode, og Sjakhtar Donetsk kommer til å ta mange poeng hjemme i Ukraina, sier han.

Fotballnyheter