NRK Meny
Normal

- Jönsson er Norges beste trener

Daniel Nannskog mener Jönsson overgår Solbakken.

Jan Jönsson
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Ståle Solbakken vant duellen med Jan Jönsson - og er av mange utpekt som Norges neste landslagssjef - men slaget om Norden viste at Stabæk-sjefen er den beste treneren. Det mener Daniel Nannskog.

Nytt storlag på rekordtid

Storscoreren hyller Jönsson for å ha skapt et nytt storlag på rekordtid.

- For meg er han Norges beste trener. Uten tvil. Å miste så mange spillere og likevel få det til å fungere igjen så fort, er det ikke mange som hadde klart. Så hatten av for ham, sier Nannskog til NRK.

Nettradio: - Han har skapt en nytt storlag på rekordtid

På et halvt år bygde Jönsson et nytt lag som spilte jevnt med FC København. Selv etter å ha blitt tvunget til å selge en rekke nøkkelspillere - som Alanzinho og Veigar Pall Gunnarsson. Også Mike Kjølø, Bjørnar Holmvik og Christian Keller er borte fra fjorårets mesterlag.

- Hadde dere slått FCK med de spillerne på plass, Jönsson?

- Det er dumt å spekulere i. Det er mulig, men samtidig er det nye spillere som har stått fram, svarer den svenske suksesstreneren.

- Vi hadde vunnet

Daniel Nannskog er sikker på at Stabæk hadde slått ut FC København om bæringene hadde hatt i nærheten av like store ressurser som danskene.

- Det hadde vært veldig, veldig interessant å få se Janne Jönsson få lov til å gjøre 20-millionerskjøp som FC København, sier Nannskog.

- Hvem hadde vunnet da?

- Da tror jeg nok seieren hadde vært blå, svarer Daniel Nannskog.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.