NRK Meny
Normal

- Ingen vits å miste nattesøvnen

Bjørn Helge Riise har snakket ut med Fulham-treneren og Damien Duff.

Fulhams Bjørn Helge Riise

Bjørn Helge Riise

Foto: Mikhail Voskresenskih / AP

- Jeg har aldri rakket ned på en medspiller i noen klubb jeg har vært i. Hvis jeg fremhever mine ferdigheter og min selvtillit, og det blir tolket som jeg rakker ned på medspillere, så er det feil. Det har jeg aldri gjort og det kommer jeg aldri til å gjøre, sier Riise til Dagbladet.no.

- Jeg har jeg pratet med treneren (Roy Hodgson) og Damien Duff, og de ga meg beskjed om å bare ta det med ro og sa at dette er en ikke-sak. Det siste Hodgson sa til meg var at jeg ikke skulle miste nattesøvnen av dette.

Mer enn dette ville ikke Riise si om saken og han nektet å svare på spørsmål.
hjemmesider .

- Lurt å være kjip

Landslagsspiller John Arne Riise (t.v.) og Brede Hangeland

Landslagsspiller John Arne Riise (t.v.) og Brede Hangeland

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Fulham-kaptein Brede Hangeland er ikke overrasket.

- Det er ikke langt fra Norge til England via internett. Derfor må man også passe på. Det gjelder noen ganger å uttale seg litt kjedelig. Det er ofte det sikreste, sier Hangeland til NTB.

- I Fulham har vi klare regler. Vi får ikke snakke med noen journalister på telefonen. Eventuelle intervjuavtaler skal gå gjennom klubben. Når vi er på landslaget, er det annerledes. Det er et annet miljø. Vi har ikke fått restriksjoner fra Fulham angående uttalelser gjort på landslagssamlinger.

Norge møter Makedonia onsdag. Bjørn Helge Riise er aktuell for en startplass. John Arne Riise og Hangeland er sikre på laget.Norge trente for lukkede dører tirsdag. Norsk seier og skotsk tap mot Nederland gir Norge andreplassen i gruppen.Men en lang rekke resultater i andre grupper må slå til for å ordne Norge plass i VM-omspillet.

Video: - Velkommen til England, sier storebror

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_9_8_17_34_22_1047.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Uheldig intervju

Det var i et intervju med Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) før landskampen mot Island at Riise kom med kritikken av lagkameratene.

Damien Duff

Damien Duff i aksjon i Fulham-drakten.

Foto: SANG TAN / AP

– Det er mange meritterte spillere med godt navn og rykte på de plassene jeg kjemper om, og da slipper de også lettere unna med småfeil enn det jeg gjør. Sånn er det bare, sa Riise i intervjuet.

Les: Hele intervjuet med ANB

Lillebror Riise kritiserte blant annet medspiller Damien Duff ved navn i intervjuet.

- Han har hurtigheten og erfaringen, og skyter bra. Men han er ikke veldig mye raskere enn meg, og jeg har bedre teknikk, touch og innleggsfot enn han. Og kan brukes i andre roller, sa Riise.

Krever svar av Riise

En talsmann for Fulham sier at klubben vil snakke med Riise om saken før den kommer med en kommentar.

Klubben vil også få oversatt intervjuet til engelsk og lese det før de avgjør hva de skal gjøre.

Fotballnyheter