NRK Meny
Normal

- I dag blir det avgjort

Barcelona-president Joan Laporta er selvsikker på at kampen om seriegullet i Spania blir avgjort allerede i dag.

Lionel Messi

Lionel Messi og Barcelona har hatt nok en god sesong, men kampen om seriegullet i Spania er ennå ikke avgjort.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Med to serierunder igjen å spille er det jevnt i Primera Division.

Barcelona og Real Madrid kjemper en innbitt kamp om seriegullet, med de regjerende mesterne Barcelona ett poeng foran «los Blancos». Lagene står med henholdsvis 93 og 92 poeng.

Se tabellen: Primera Division

Sikker på seier

I kveldens nest siste runde skal begge lagene ut i tøffe kamper; Barca er på besøk hos Sevilla, mens Real Madrid tar imot Athletic Bilbao.

Nettopp den tøffe motstanden gjør at Barcelona-presidenten tror kampen om det gjeve seriemesterskapet blir avgjort i kveld.

– Jeg har på følelsen og håper det blir avgjort i dag. Dersom vi slår Sevilla i dag er mye gjort, sier Barca-presidenten til den spanske avisen Marca.

Opp til Real Madrid

Spain Soccer Champions League Trophy

Barca-president Joan Laporta (t.v) har klokketro på at laget hans vil hente hjem seriemesterskapet i kveld.

Foto: Victor R. Caivano / AP

– Presset er på Real Madrid. Jeg har stor tro på at Athletic kan gjøre det vanskelig for dem i kveldens kamp. De kjemper jo tross alt om en plass i Europa-ligaen, sier Laporta.

Athletic Bilbao ligger på 8. plass før dagens runde, men er med i kampen om 6.- og 7.- plassen som gir plass i Europa-ligaen. Skulle hovedstadslaget tape eller spille uavgjort, mens Barcelona vinner, er seriemesterskapet i realiteten avgjort en runde før slutt.

Men skulle Barcelona tape mot Sevilla, mens Real Madrid slår Athletic Bilbao, er kortene igjen snudd før neste helgs serieavslutning.

– Uansett hvem som vinner til slutt, vil det være en fortjent seier. De to lagene representerer to forskjellige spillestiler, men seriemesterskapet vil uansett være fortjent, sier Laporta.

FØLG LA LIGA FRA KL 21.00 HER

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.