- Han har det ikke bra

Moren til John Arne Riise besøkte sønnen på Ulleval sykehus.

Video Uttalelse av Berit Riise

Berit Riise får ikke se eldstesønnen spille mot Portugal

- Det ser bra ut, men så får vi bare håpe at det går så bra som vi tror. Han har det ikke noe bra nå, men vi ser det an, sier Berit Riise til NRK.

Les: Drillo: - Vi er svekket

Sammen med kona og lillebror Bjørn Helge, var Berit Riise på sykebesøk til John Arne Riise.

- John Arne er lagt inn på nevrokirurgisk avdeling, og det er bestemt at han blir her til i morgen til observasjon. Det har blitt foretatt undersøkelser og CT, og de er fine. Men han har fått seg en kraftig hjernerystelse, så får vi håpe at det ikke blir noe mer ut av det, sa en tydelig preget mor.

Hvordan er det som mor å komme å besøke sønnen på sykehus?

- Ingen kommentar, men det tror jeg alle vet svaret på, avslutter hun før går inn igjen til sønnen.

Les: Drillo: - Vi er svekket

Full fart

Det var John Arne Riises sedvanlige kjempeinnsats som bidro til at han pådro seg skaden på mandagens lukkede landslagstrening.

- Vi skulle jobbe med å være litt kjappere i sideforskyvningen. John Arne forbannet seg nok på at han ikke skulle komme for sent. Ballen ble spilt mot Espen (Ruud), og John Arne prøvde å bryte. Han kom i full fart, og så støtte de sammen i lufta, forteller Drillo.

Landslagssjefen medgir at alle ble preget av den stygge smellen Riise fikk.

Nett-TV: - Det så stygt ut

Video Intervju Drillo og Carew

Egil Olsen og John Carew opplevde situasjonen som ubehagelig


Tok en pause

Legen (Thor Einar Andersen) var på plass med en gang. Vi tok en liten pause, og etter at John Arne ble hentet av ambulanse, samlet Thor Einar oss og orienterte. Han ufarliggjorde skaden, men sa naturligvis at John Arne ikke kan spille mot Portugal, sier han.

Nett-TV: Ruud kan ta plassen til Riise

Video Intervju Ruud og lege Andersen

Espen Rudd og Lege Thor Einar Andersen kom i begivenhetenes sentrum

Fotball

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP