Thoresen kritisk til oppfølgingen av Carew

NRKs fotballekspert, Hallvar Thoresen, mener landslagsledelsen gjorde en for dårlig jobb med å få John Carew i form til Portugal-kampen.

Video Carew ute av landslagstroppen

VIDEO: Hallvar Thoresen mener John Carew var i elendig form under kampen mot Portugal.

Thoresen mener Carew burde blitt fulgt bedre opp i forkant av kampen mot Portugal.

Carews treningsopplegg før kampen var styrketrening og lett jogging.

Hallvar Thoresen

Thoresen kritisk til oppfølgingen av Carew.

Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

- Det er ikke en form for trening som gjør at du kommer i toppform, sier en kritisk Hallvar Thoresen.

- Veldig synd for Norge

Thoresen mener Carew så ut til å være fullstendig ute av form i kampen mot Portugal.

Les: - Skulle gjerne sett Carew enda skarpere i kantene

Spilleren har slitt med å få spilletid denne sesongen, og etter en dårlig 1. omgang ble han byttet ut i begynnelsen av 2. omgang. Mandag ble det også klart at han ikke blir med på laget mot Litauen tirsdag.

- Jeg har sjeldent sett John Carew så lite bevegelig. Han vinner dueller i lufta, som han alltid gjør, men på bakken fikk han ikke vist de egenskapene vi vet han har, sier han.

- Først av alt er det veldig synd for Norge, for det vi virkelig behøvde var en John Carew i toppform. Da hadde vi muligens hatt sjanse på en sensasjon der nede.

Trenger støtte

Hallvar Thoresen er forundret over at Norges Fotballforbund ikke har vært mer interessert i å tilrettelegge forholdene for Carew for å få ham i bedre form.

- De burde hatt veldig god kontakt med John og vært pådrivere for at han fikk den treningen han hadde behov for, sier han, og legger til:

- Spillerne trenger noen som kan støtte dem, som kan være pådrivere og som bidrar med kompetanse i faser som dette her, sier han.

Drillo

Drillo: - Spillerne får mye ansvar for egen trening.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Nå råder NRKs fotballekspert John Carew til å ta seg en god ferie.

- Så får vi håpe at han er motivert til en ny sesong og at han forbereder seg godt. I toppform er han god nok for de aller fleste lag, men da må han være godt trent, understreker han.

Les også: Carew ut av landslagstroppen med eget treningsprogram

Spillerne får mye ansvar

Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen sier til NRK at spillerne selv får mye ansvar når det gjelder treningsopplegget på landslaget.

Mohammed Abdellaoue og Morten Gamst Pedersen valgte blant annet å trene med Vålerenga for å holde seg i form frem til landslagssamlingen.

- John Carew vurderte det slik at han ville trene alene, og det er det ansvaret vi legger på spillerne. De finner selv ut hvordan de skal være best forberedt, sier han.

- Han var pigg på trening og veldig motivert, men manglende kamptrening preger alle, sier Drillo.

- I god form

Landslagslege Thor Einar Andersen mener Carew hadde trent bra i forkant av Portugal-kampen.

- Han har trent bra hele veien, han har trent under veiledning av Stoke og på egenhånd. Det går ikke på treningsmengden, det går mer på det å spille kamper på dette nivået. Formen hans er bra, sier han.

Les også: Moa føler seg ikke oversett

Fotballnyheter