- Gamle bragder betyr ingenting

I kveld forventes det at de regjerende europamesterne tar tre poeng på en overbevisende måte.

Fernando Torres og David Villa

I kveld kreves det seier av Spanias Fernando Torres og David Villa.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Foran dette mesterskapet har spanjolene blitt trukket fram som kanskje de største favorittene. Men etter 0-1-skrellen mot langt mindre talentfulle sveitsere, fikk Spania verst tenkelig start på verdensmesterskapet.

Følg kampen: Spania-Honduras kl. 20.30

Se tabell for alle VM-puljene

Den rådene europamesteren tapte dermed sin andre landskamp på 49 forsøk etter å ha blitt lovpriset for sin angrepsfotball, og nederlaget er blant VMs største overraskelser.

I kveld møter de puljas sannsynlige dumpekandidat Honduras, og da er ikke tre poeng nok. En hel fotball-verden forventer også overbevisende spill - spesielt etter at deres naboer portugiserne briljerte seg fram til sin 7-0-seier over Nord-Korea.

- Gamle bragder betyr lite

Spanias målvakt og Liverpool-spiller Jose Reina advarer og sier at laget ikke kan leve på gamle dager. Han mener at gamle bragder betyr null og niks nå som de er på plass i Sør-Afrika.

- Vi må bevise på nytt at vi kan være blant de 16 lagene som går videre, og vi må reise oss igjen etter hendelsen mot Sveits. Etter den kampen ville vi bare rett utpå igjen for å vise hva vi er gode for, sier Reina.

Forsvarsspiller Carlos Puyol (Barcelona) nekter å være med på at spillere i europeiske ligaer er mer slitne enn andre nå.

- Vi har hatt god tid til å forberede oss til VM, selv om det er sant at noen av oss har spilt veldig viktige kamper på tamoen av sesongen. Uten at det er noen unnskyldning.

Trener Vicente Del Bosque lar heller ikke i denne kampen Arsenal-playmaker Cesc Fabregas starte kampen. Liverpool-spiss Fernando Torres er derimot i startelleveren - i motsetning til i kampen mot Sveits. Han tar plassen til Andres Iniesta. En annen endring er at Jesus Navas starter i stedet for David Silva.

Tøff åttendedelsfinale

Både Spania, Honduras, Sveits og Chile kan gå videre fra gruppe H. Chile tok et stort steg mot avansement til finalespillet etter sin 1-0-seier mot Sveits mandag, og står nå med seks poeng.

Med uavgjort mot Honduras kan Spania fortsatt gå videre, men er da avhengige av å slå Chile i puljas siste kamp fredag.

Uansett hvilke lag som går videre fra pulja, får de formidabel motstand i åttendedelsfinalen. VInneren og toeren i pulja møter nemlig to andre hete VM-favoritter - Brasil og Portugal.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.