Hoseth: - Feil å legge skylden på dommeren

Flere i Aalesund ga dommeren en stor del av skylden etter tapet for erkerival Molde. Det synes ikke Molde-kaptein Magne Hoseth noe om.

Magne Hoseth

Molde-kaptein Magne Hoseth jubler etter scoringen i kampen mot Aalesund torsdag. Hoseth mener terskelen for å gi dommeren skylda etter tap er altfor lav.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

- Vi har tapt fem-seks poeng på at dommeren ikke var der de skulle. Vi legger ikke skylden på dem når vi taper, og vi gir dem heller ikke æren når vi vinner, sier Magne Hoseth til NRK.

Torsdag kveld ledet Aalesund lokalderbyet da Molde fikk straffespark og utliknet ved nettopp Magne Hoseth.

Er det for mye klaging på dommeren? Diskutér nederst i saken!

- Føler oss snytt

Kjetil Rekdal

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var irritert på dommeren etter tapet mot Molde torsdag.

Foto: Torgersrud, Marius / Scanpix

Etter kampen, som Molde til slutt vant 2-1, var Aalesund-trener Kjetil Rekdal irritert over både denne og flere andre situasjoner.

- Vi føler oss snytt. Vi vet at på en corner når Aarøy stusser, så tar Marcus Andreasson ballen med hånden. Det får ikke dommeren med seg, sier Rekdal.

Heller ikke Tor Hogne Aarøy la noe mellom da han etter kampen ble spurt om situasjonen der lagkamerat Magnus Sylling Olsen fikk straffe mot seg.

- Jeg ser at Sylling Olsen tar ballen på brystet, og tar den ikke med hånda. Dommeren står bak han, og kan ikke se noe. Jeg blir irritert og kvalm av slike avgjørelser, sier Aarøy.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere tilfeller

Video Steinar Nilsen holder fast ved kritikken

Brann-trener Steinar Nilsen var svært sint på dommeren etter Brann-tapet onsdag.

Foto: Nyhetsspiller

Utskjellingen av dommeren føyer seg inn i en lang rekke saker der dommeren får huden full av det tapende laget i etterkant av kampen.

Onsdag var Brann-trener Steinar Nilsen i en åpen krangel med dommer Per Ivar Staberg etter tapet mot Tromsø, og Strømsgodsets Marcus Pedersen var også nådeløs i sin kritikk av dommeren etter at Odd Grenlands Peter Kovacs fikk straffespark i seieren mot Strømsgodset.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Den hyppige kritikken av dommeren får dommersjef Rune Pedersen til å reagere.

- Det kan aldri være slik i toppfotball at en dommer og trener er enig om alle avgjørelser, men man bør tenke seg om både en og to ganger før man skjeller ut hverandre, sa Pedersen til NRK i går.

Heller ikke Magne Hoset har noe særlig til overs for å legge skylden på dommerne.

- Dommerne gjør feil. Noen reagerer slik, og andre gjør det ikke, sier Hoseth.

Fotballnyheter