- Luis Enrique blir Riises nye sjef

Den tidligere Real Madrid- og Barcelona-spilleren Luis Enrique (41) blir John Arne Riises nye sjef i Roma, melder flere italienske medier tirsdag.

 Luis Enrique

Enrique blir Roma-Riises nye sjef. Her fra tiden i Barcelona.

Foto: VICTOR FRAILE / REUTERS

John Arne Riise

John Arne Riise og Roma har hatt en vanskelig sesong.

Foto: Alessandro Bianchi / Scanpix/Reuters

Enrique kommer fra trenerjobben for Barcelonas B-lag.

Ifølge kilder nær eierne av klubben har Roma bekreftet at avtalen med spanjolen er klar, melder nyhetsbyrået AFP, men de siste signaturene på kontrakten skal gjenstå.

Les også:

Signerte for to år

Ifølge italienske medier vil avtalen gi ham en netto årslønn på minst 1,5 millioner euro. Enrique skal ha underskrevet for to år for Riises klubb.

Med seg til Italia vil Enrique ta med seg den offensive spillestilen han har lært i Barcelona.

John Arne Riise beskriver nyheten som interessant og ønsker spanjolen velkommen.

- Jeg hadde ikke hørt om det før nå, men det kan bli spennende. Han var en stor spiller og har gått skolen i Barcelona. Det blir interessant, sa Riise i pressesonen på Ullevaal etter tirsdagens landskamp mot Litauen

Tung sesong for laget

Roma har lagt bak seg en tung sesong og endte som nummer seks i serie A.

Trener Claudio Ranieri trakk seg i februar, og laget ble så trent av Vicenzo Montella på midlertidig basis.

Riise signerte for Roma i juni 2008, da han gikk fra Liverpool. Han har den siste tiden antydet at han ikke utelukker mer spill på Anfield.

– Jeg har kontrakt her (Roma) til 2012, og man vet aldri, har Riise sagt.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP