Normal

Platini: - Englands savn av Wayne Rooney vil bli merkbart

UEFA-president Michel Platini mener at Englands savn av sin suspenderte storscorer i de to første kampene, vil bli merkbart.

Michel Platini

UEFA-president Michel Platini tror England sterkt vil merke Wayne Rooneys fravær i de første EM-kampene, og at Tyskland og Spania til sluitt står igjen som finalister

Foto: JANEK SKARZYNSKI / Afp

Wayne Rooney ble utestengt i EMs to første kamper etter sin utvisning i siste kvalifiseringskamp mot Montenegro i fjor høst. Opprinnelig ble han utestengt i alle tre gruppekampene, men etter en anke ble det redusert til to .

– For England vil dette bety mye mer enn skiftet av landslagssjef rett før EM, sier Platini i et intervju med nyhetsbyrået AFP. – Rooney er en av verdens aller beste spillere, og det vil være et klart handikap for England å spille uten ham, tror Platini.

England møter Frankrike og Sverige i sine to første kamper. Rooney er spilleklar igjen til den avsluttende gruppespillkampen mot hjemmelaget Ukraina.

Fersk landslagssjef

Fabio Capello førte England gjennom kvalifiseringen, men trakk seg i februar i år. Den nyansatte landslagssjefen Roy Hodgson har bare ledet laget i to kamper – mot Norge og Belgia, begge med engelsk seier 1–0.

– Men jeg tror det er et mindre handikap for England enn det er å spille to kamper uten Rooney, sier Platini.

Wayne Rooney

Dette er grunnen til det UEFA-presidenten mener er Englands hovedproblem: Utvisningen av Wayne Rooney mot Montenegro i den siste kvalifiseringskampen i fjor høst

Foto: Darko Bandic / Ap

UEFA-presidenten har selv scoringsrekorden for EM. Han scoret ni mål da Frankrike vant mesterskapet i 1984. Som landslagssjef i 1992 nådde han derimot ikke like langt. Frankrike ble slått ut i gruppespillet.

Tror på finalereprise

Denne gangen tror han på finale mellom Spania og Tyskland, akkurat som for fire år siden. Da vant Spania 1–0. De møttes også i semifinalen i VM i 2010, også da med spansk 1-0-seier.

Han mener disse to lagene har det lille ekstra som skal til.

– Jeg holder alltid forskjell på lag som kan vinne og lag som er vanskelige å slå. Spania og Tyskland er i førstnevnte kategori, alle de 14 andre er i sistnevnte, sier han, selv om han mener at Nederland ikke er langt bak de to andre.

– Spania har etter hvert fått en voldsom rutine, de vant jo også VM i 2010. Og Tyskland har en veldig god generasjon nå, de er litt yngre enn det spanske laget, legger UEFA-presidenten til.

Før han garderer seg:

– Jeg vil heller ikke utelukke de andre. Husk at Hellas kom fra intet og vant i 2004. Det er mange gode lag, og vi kommer til å få se noen helt ekstraordinære kamper i turneringen, sier Michel Platini.

Som håper de to arrangørlandene Polen og Ukraina holder seg i turneringen en stund.

– Jo lenger hjemmelagene henger med, desto bedre atmosfære blir det i hele turneringen, sier Platini.

Fotballnyheter