Normal

- Endelig utlikning etter 44 år

Tyske aviser fokuserer også på dommertabben i åttedelsfinalen søndag. Men de er mest opptatt av at Tyskland "utliknet" mot England etter 44 år.

Bild om skandalen

"Sorry, England, men nå står vi likt", er hovedoppslaget i Die Welt.

"Yes! Det var revansje for Wembley", roper Berliner Kurier.

De tyske avisene refererer selvsagt til VM-finalen i 1966 da Geoff Hursts mål traff tverrliggeren, slo i bakken og spratt ut. Det ble godkjent, selv om det aldri har vært bevist at ballen faktisk var over streken den gangen. Målet ble avgjørende, selv om England scoret en gang til og vant 4-2.

"Etter 44 år har vi endelig utliknet. Nå forstår England hva vi har følt alle disse årene", skriver Tysklands største avis Bild, og følger opp med "takk, fotball-gud", ledsaget av store bilder fra 1966 og i går.

"Nå er det England som må gråte"

"44 år etter finalen i London er det England som må gråte over en feil dommeravgjørelse", følger Berliner Kurir opp.

"Sorry, England", skriver Süddeutsche Zeitung, mens Die Welt jubler over at "Tyskland går videre til kvartfinale mot Argentina etter god fotball og litt flaks".

Bild ber nå om fred med engelskmenn som i 44 år har sverget på at Hursts skudd var over målstreken:

"Vi innrømmer uten å nøle at dette skulle ha vært et mål. Dere ble ranet. Vær så snill og innrøm at målet på Wembley ikke var et mål. Kanskje vi nå kan begrave stridsøksa og ser fram til gode dueller mellom våre to land i framtida", skriver Tysklands største avis.

Tror du at Tyskland også kan slå Argentina i kvartfinalen?

Fotballnyheter