- Dette er ekstremt sjelden

John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise har stått for 47 av 53 mål scoret av dagens landslagstropp. - Det er en ekstrem statistikk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb som håper flere spillere melder seg på. (se hele saken i videoen over)

Video Mangel mål

Det norske fotballandslaget er svært avhengig av sine tre stjernespillere, John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise. Trioen har skåret nesten samtlige mål på dagens landslag.

Målstatistikken viser i klartekst at Norge er svært avhengig av de tre utenlandsproffene om det skal bli mål i den neste-EM-kvalifiseringen.

De tre "veteranene" har nemlig stått for hele 47 av 53 mål som er skåret av spillerne som utgjør landslagsstroppen til privatkampen mot Frankrike.

- En av våre svakheter

Carew (22 mål), Gamst Pedersen (13 mål) og John Arne Riise (12 mål) er de største garantistene for at Norge endelig skal nå et stort fotballmesterskap.

-Dette er en av våre svakheter, og noe som vi må ta tak i. Vi må ha flere som bidrar foran mål. Det har både med selvtillit og flaks å gjøre. Vi har flere potensielle målskårere i troppen. Jeg håper det løsner snart, sier John Arne Riise, som tror flere vil vise seg frem allerede i privatkampen mot Frankrike.

- Ekstrem statistikk

-Det er en sjelden og helt ekstrem statistikk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK.

-Jeg skulle gjerne sett at også andre meldte seg på i målstatistikken. Både Moa og Erik Huseklepp er potensielle målskårere blant de nye spillerne på laget. Men det viktigste er jo ikke hvem som scorer, men at laget produserer sjanser og lager mål, sier Semb.

De andre som har skåret av spillerne i landslagstroppen er Christian Grindheim (2) og Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Jan Gunnar Solli og Kjetil Wæhler, alle med ett mål hver.

Les også: Frykter norske dødballer - Moa: - Jeg er klar til å ta sjansen - John-Arne Riise spent mot Frankrike - Blodig alvor for Frankrike

- Samme hvem som scorer

For Drillo spiller det ingen rolle hvem som putter ballen innenfor stengene.

-Jeg skulle gjerne ønsket at det ble skåret flere mål, men hvem som lager de er jeg mindre opptatt av, sier landslagssjefen, som har tro på at flere av de ferske vil bidra framover.

- I den formen som Moa er i nå er det bare et tidsspørsmål før også han begynner å putte for landslaget. Erik Huseklepp er også flink foran mål, selv om han kanskje ikke er like målfarlig som en Carew på sitt aller beste, sier Egil Olsen

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Bekreftet som Häcken-trener

  Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo blir som ventet trener for Göteborg-klubben Häcken i Allsvenskan. Det opplyser klubben i pressemelding, ifølge NTB. Høgmo har skrevet under en kontrakt som varer ut 2023-sesongen.

  oKOd0-V-Ego
  Foto: Audun Braastad / NTB