Hopp til innhold

- Dette er ekstremt sjelden

John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise har stått for 47 av 53 mål scoret av dagens landslagstropp. - Det er en ekstrem statistikk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb som håper flere spillere melder seg på. (se hele saken i videoen over)

Video Mangel mål

Det norske fotballandslaget er svært avhengig av sine tre stjernespillere, John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise. Trioen har skåret nesten samtlige mål på dagens landslag.

Målstatistikken viser i klartekst at Norge er svært avhengig av de tre utenlandsproffene om det skal bli mål i den neste-EM-kvalifiseringen.

De tre "veteranene" har nemlig stått for hele 47 av 53 mål som er skåret av spillerne som utgjør landslagsstroppen til privatkampen mot Frankrike.

- En av våre svakheter

Carew (22 mål), Gamst Pedersen (13 mål) og John Arne Riise (12 mål) er de største garantistene for at Norge endelig skal nå et stort fotballmesterskap.

-Dette er en av våre svakheter, og noe som vi må ta tak i. Vi må ha flere som bidrar foran mål. Det har både med selvtillit og flaks å gjøre. Vi har flere potensielle målskårere i troppen. Jeg håper det løsner snart, sier John Arne Riise, som tror flere vil vise seg frem allerede i privatkampen mot Frankrike.

- Ekstrem statistikk

-Det er en sjelden og helt ekstrem statistikk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK.

-Jeg skulle gjerne sett at også andre meldte seg på i målstatistikken. Både Moa og Erik Huseklepp er potensielle målskårere blant de nye spillerne på laget. Men det viktigste er jo ikke hvem som scorer, men at laget produserer sjanser og lager mål, sier Semb.

De andre som har skåret av spillerne i landslagstroppen er Christian Grindheim (2) og Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Jan Gunnar Solli og Kjetil Wæhler, alle med ett mål hver.

Les også: Frykter norske dødballer - Moa: - Jeg er klar til å ta sjansen - John-Arne Riise spent mot Frankrike - Blodig alvor for Frankrike

- Samme hvem som scorer

For Drillo spiller det ingen rolle hvem som putter ballen innenfor stengene.

-Jeg skulle gjerne ønsket at det ble skåret flere mål, men hvem som lager de er jeg mindre opptatt av, sier landslagssjefen, som har tro på at flere av de ferske vil bidra framover.

- I den formen som Moa er i nå er det bare et tidsspørsmål før også han begynner å putte for landslaget. Erik Huseklepp er også flink foran mål, selv om han kanskje ikke er like målfarlig som en Carew på sitt aller beste, sier Egil Olsen

Fotball

 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Kongsvinger raknet mot Bryne

  Søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball tapte Kongsvinger 3–1 mot Bryne, etter å ha ledet 1–0.

  Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen mot laget fra Jæren etter scoring fra Martin Vinjor, men Bryne utliknet kun minutter før pause.

  Og ikke lenge etterpå ble Kongsvinger redusert til ti mann, etter at midtstopperen Lars Krogh Gerson ble utvist.

  Stillingen var lenge 1-1, helt fram til Bryne tok ledelsen på slutten av andre omgang.

  I overtiden ble Bryne tildelt et straffespark, etter en forseelse som gjorde at Kongsvinger fikk enda en mann utvist.

  Bryne scoret på straffa og punkterte dermed kampen.

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP