Hopp til innhold

- Dette er ekstremt sjelden

John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise har stått for 47 av 53 mål scoret av dagens landslagstropp. - Det er en ekstrem statistikk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb som håper flere spillere melder seg på. (se hele saken i videoen over)

Video Mangel mål

Det norske fotballandslaget er svært avhengig av sine tre stjernespillere, John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise. Trioen har skåret nesten samtlige mål på dagens landslag.

Målstatistikken viser i klartekst at Norge er svært avhengig av de tre utenlandsproffene om det skal bli mål i den neste-EM-kvalifiseringen.

De tre "veteranene" har nemlig stått for hele 47 av 53 mål som er skåret av spillerne som utgjør landslagsstroppen til privatkampen mot Frankrike.

- En av våre svakheter

Carew (22 mål), Gamst Pedersen (13 mål) og John Arne Riise (12 mål) er de største garantistene for at Norge endelig skal nå et stort fotballmesterskap.

-Dette er en av våre svakheter, og noe som vi må ta tak i. Vi må ha flere som bidrar foran mål. Det har både med selvtillit og flaks å gjøre. Vi har flere potensielle målskårere i troppen. Jeg håper det løsner snart, sier John Arne Riise, som tror flere vil vise seg frem allerede i privatkampen mot Frankrike.

- Ekstrem statistikk

-Det er en sjelden og helt ekstrem statistikk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK.

-Jeg skulle gjerne sett at også andre meldte seg på i målstatistikken. Både Moa og Erik Huseklepp er potensielle målskårere blant de nye spillerne på laget. Men det viktigste er jo ikke hvem som scorer, men at laget produserer sjanser og lager mål, sier Semb.

De andre som har skåret av spillerne i landslagstroppen er Christian Grindheim (2) og Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Jan Gunnar Solli og Kjetil Wæhler, alle med ett mål hver.

Les også: Frykter norske dødballer - Moa: - Jeg er klar til å ta sjansen - John-Arne Riise spent mot Frankrike - Blodig alvor for Frankrike

- Samme hvem som scorer

For Drillo spiller det ingen rolle hvem som putter ballen innenfor stengene.

-Jeg skulle gjerne ønsket at det ble skåret flere mål, men hvem som lager de er jeg mindre opptatt av, sier landslagssjefen, som har tro på at flere av de ferske vil bidra framover.

- I den formen som Moa er i nå er det bare et tidsspørsmål før også han begynner å putte for landslaget. Erik Huseklepp er også flink foran mål, selv om han kanskje ikke er like målfarlig som en Carew på sitt aller beste, sier Egil Olsen

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Fotballdommere trakasseres oftere

  Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022.

 • Tromsø videre i cupen etter straffer mot HamKam

  Tromsø er klar for 4. runde i NM etter å ha slått HamKam etter straffer på hjemmebane. HamKam hadde de største sjansene, men kampen var langt fra velspilt. Etter 120 minutter var det fortsatt 0–0.

  Det måtte 14 straffer til for å kåre en vinner. Hamkams keeper Lars Jendal gikk fram, men trillet ballen utenfor og Tromsø er klar for 4. runde med 6-5-seier i straffekonken.

  – Det er surt, det er ikke så mye mer å si. Samtidig reddet jeg en, og de satte en i tverrliggeren. Så jeg gjorde jobben min som keeper, men som avslutter var det tynt, sier Jendal til NRK.

  – Jeg er veldig fornøyd. I cupen er det alt eller ingenting. Det er herlig å ha denne gulrota å se fram mot i mars, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til NRK.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga (1-1)
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Lecce avslutter avtalen med Normann dagen etter signering

  Mathias Normann blir ikke spiller for Serie A-klubben Lecce likevel. Det skriver klubben på sine nettsider.

  En utfordring med å registrere nordmannen har ført til at begge parter er blitt enige om å ikke gjennomføre avtalen.

  Tirsdag 16. august ble Normann presentert som Lecce-spiller, men nå er også offentliggjøringen av overgangen slettet.

  Trening med Norges herrelandslag i fotball
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ronaldo fikk tilsnakk av politiet

  Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har fått tilsnakk av politiet etter hendelsen der han angivelig slo mobiltelefonen ut av hånden til en ung gutt sist sesong.

  I april tapte Manchester United 0-1 for Everton, og i etterkant sirkulerte det klipp i sosiale medier der det så ut til at Ronaldo slo mobiltelefonen ut av guttens hånd.

  Ronaldo tok selv til sosiale medier for å beklage for det som skjedde.

  «Det er aldri lett å håndtere følelser i vanskelige øyeblikk slik det vi er i nå. Likevel må vi alltid være respektfulle, tålmodige og være et godt eksempel for ungdom som elsker fotball. Jeg beklager mitt utbrudd og inviterer supporteren til å se en kamp på Old Trafford», skrev portugiseren i april.

  Politiet innledet en etterforskning i saken og onsdag opplyser de at den er avsluttet. (NTB)

  Premier League - Brentford v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Ronaldo slakter pressen – lover forklaring om et par uker

  Cristiano Ronaldo skriver på Instagram at pressen sprer falske rykter, og at alle skal få vite sannheten om den turbulente tiden i Manchester United.

  – De skal få vite sannheten i et intervju om et par uker. Media forteller løgner. Jeg har en notatblokk hvor jeg har skrevet ned 100 nyheter om meg. Kun fem av dem var riktig. Forestill dere hvordan det er for meg. Hold dere til det tipset, skriver portugiseren i kommentarfeltet på en fankonto.

  Ronaldo skal angivelig ønske seg bort fra klubben og sto over flere av klubbens treningskamper i sommer. Dermed følte ikke United-manageren Erik ten Hag at portugiseren var i kampform til å starte i serieåpningen mot Brighton.

  Portugiseren fikk imidlertid sesongdebuten sin fra start da Manchester United tapte 0-4 borte mot Brentford.

  Utad har United stått fast ved at et salg av superstjernen er uaktuelt. Mye tyder også på at 37 år gamle Ronaldo kan slite med å finne en mesterligaklubb som har råd til å hente ham. (NTB)

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
Molde