NRK Meny
Normal

- Dette er ekstremt sjelden

John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise har stått for 47 av 53 mål scoret av dagens landslagstropp. - Det er en ekstrem statistikk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb som håper flere spillere melder seg på. (se hele saken i videoen over)

Video Mangel mål

Det norske fotballandslaget er svært avhengig av sine tre stjernespillere, John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise. Trioen har skåret nesten samtlige mål på dagens landslag.

Målstatistikken viser i klartekst at Norge er svært avhengig av de tre utenlandsproffene om det skal bli mål i den neste-EM-kvalifiseringen.

De tre "veteranene" har nemlig stått for hele 47 av 53 mål som er skåret av spillerne som utgjør landslagsstroppen til privatkampen mot Frankrike.

- En av våre svakheter

Carew (22 mål), Gamst Pedersen (13 mål) og John Arne Riise (12 mål) er de største garantistene for at Norge endelig skal nå et stort fotballmesterskap.

-Dette er en av våre svakheter, og noe som vi må ta tak i. Vi må ha flere som bidrar foran mål. Det har både med selvtillit og flaks å gjøre. Vi har flere potensielle målskårere i troppen. Jeg håper det løsner snart, sier John Arne Riise, som tror flere vil vise seg frem allerede i privatkampen mot Frankrike.

- Ekstrem statistikk

-Det er en sjelden og helt ekstrem statistikk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK.

-Jeg skulle gjerne sett at også andre meldte seg på i målstatistikken. Både Moa og Erik Huseklepp er potensielle målskårere blant de nye spillerne på laget. Men det viktigste er jo ikke hvem som scorer, men at laget produserer sjanser og lager mål, sier Semb.

De andre som har skåret av spillerne i landslagstroppen er Christian Grindheim (2) og Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Jan Gunnar Solli og Kjetil Wæhler, alle med ett mål hver.

Les også: Frykter norske dødballer - Moa: - Jeg er klar til å ta sjansen - John-Arne Riise spent mot Frankrike - Blodig alvor for Frankrike

- Samme hvem som scorer

For Drillo spiller det ingen rolle hvem som putter ballen innenfor stengene.

-Jeg skulle gjerne ønsket at det ble skåret flere mål, men hvem som lager de er jeg mindre opptatt av, sier landslagssjefen, som har tro på at flere av de ferske vil bidra framover.

- I den formen som Moa er i nå er det bare et tidsspørsmål før også han begynner å putte for landslaget. Erik Huseklepp er også flink foran mål, selv om han kanskje ikke er like målfarlig som en Carew på sitt aller beste, sier Egil Olsen

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.