Hopp til innhold

- Det er en litt traust tropp

I dag ble Englands EM-tropp offentliggjort. Lars Tjærnås mener uttaket viser hvilke utfordringer det pressede landslaget står overfor.

Britain Soccer England Euro 2012

Roy Hodgson tok i dag ut sin første England-tropp etter bare to uker i jobben som landslagssjef. - Det var vanskelig, innrømmer han.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Se hele troppen og si din mening om uttaket nederst i artikkelen!

Lars Tjærnås

Fotballekspert Lars Tjærnås.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Det er en litt traust tropp. Den speiler mye av det Hodgson har hatt suksess med ellers, som lojale spillere som kan forholde seg til hverandre i en stram, defensiv struktur, sier Lars Tjærnås, fotballekspert i Canal+.

Roy Hodgson presenterte i dag sitt første landslagsuttak som England-sjef, bruttotroppen som skal spille EM i Polen og Ukraina i sommer.

– Viser utfordringene

Wayne Rooney

Tjærnås mener bare Wayne Rooney holder verdensklasse i Englands tropp.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

Blant overraskelsene i troppen finner vi Alex Oxlade-Chamberlain. Arsenal-spilleren er bare 18 år og har ikke spilt kamper for a-landslaget tidligere.

– Denne troppen viser utfordringene i engelsk fotball. De har en mengde spillere som er blant de 500 beste i verden, men ekstremt få som er blant de 50 beste i verden, sier Tjærnås.

Han mener den eneste i troppen som holder så høy klasse, er United-spiller Wayne Rooney. Men han er suspendert fra de to første kampene i mesterskapet.

Vanskelig laguttak

Fotballgale engelskmenn stiller høye krav til sitt landslag, men de har sjelden levert i mesterskap og har ikke tatt medalje siden 1968. Fansen er sulteforet, men Tjærnås har ikke helt troen på at England vil hevde seg denne gangen heller.

– Dersom England skal gå videre blir det som et resultat av struktur, fysikk, entusiasme og faktisk litt som underdog. Men jeg tror fortsatt de er et lag som er vanskelig å beseire eller spille helt ut, sier Tjærnås.

Hodgson har bare vært landslagssjef i to uker, og innrømmer at uttaket ga ham hodebry.

– Det har vært et vanskelig lag å sette sammen. Jeg er fornøyd med resultatet nå og føler vi har balanse i laget, sa Hodgson på pressekonferansen.

Fryktet isfront - vraket Ferdinand

BRITAIN SOCCER ENGLAND TERRY

John Terry og Rio Ferdinand i lykkeligere dager for det engelske landslaget. Nå er de i personlig konflikt.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Det store spørsmålet i forkant har vært hvordan konflikten mellom Chelseas John Terry og Manchester Uniteds Rio Ferdinand ville påvirke uttaket.

Terry er under etterforsking, anklaget for å ha kommet med rasistiske utsagn mot Ferdinands lillebror Anton. De fleste spådde derfor at Terry ville bli ofret for å unngå problemer under mesterskapet, men i dag viser det seg tvert om at Hodgson vraker Rio Ferdinand.

Anton Ferdinand spiller for Queens Park Rangers, og ordene skal ha falt etter en seriekamp i fjor høst. Terry har hele tiden bedyret sin uskyld.

Han erklærte seg ikke skyldig da rasismesaken mot ham kom opp i retten tidligere i år. Den ble så utsatt til etter EM.

Rio Ferdinand er 33 år gammel og har slitt med mange skader. Det skal også være én av grunnene til at landslagssjefen til slutt bestemte seg for å utelate ham, ifølge engelske medier.

Møter Norge

Tottenham-forsvarer Kyle Walker får heller ikke EM-billett. Han brakk en tå i serieavslutningen mot Fulham sist helg. Liverpool-spissen Andy Carroll får tillit av Hodgson etter at han viste solid form de siste ukene av sesongen.

England er i gruppe med Frankrike, Sverige og Ukraina. Som del av oppkjøringen til EM, skal engelskmennene spille mot Norge på Ullevaal stadion 26. mai.

Hodgsons mannskap skal også møte Belgia en uke senere.

Hodgson overrasket også onsdag med å skrinlegge planene om en fire dager lang treningsleir i Spania før kampen mot Norge.

Her er troppen

Målvakter: Joe Hart (Manchester City), Rob Green (West Ham), John Ruddy (Norwich).

Forsvar: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton).

Midtbanespillere: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Manchester United), James Milner (Manchester City).

Spisser: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham).

Reserver: Daniel Sturridge, Phil Jagielka, Jordan Henderson, Adam Johnson, Jack Butland

Fotball

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland