- Det er en helt grusom følelse

– Grusomt, sier Frode Grodås. – En gedigen trykkfeil, sier Ola By Rise. Robert Greens fomling da USA utliknet mot England vil bli diskutert lenge.

Robert Green

Robert Green stikker nesa i gresset i ergrelse over å å ha fomlet ballen i eget mål mot USA.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Robert Greens tabbe

Robert Green skulle bare plukke opp ballen, men med såpeglatte hansker skled ballen ut av hendene hans og inn i målet.

Foto: Michael Sohn / Ap

Da Robert Green tok på seg keeperhanskene før lørdagens åpningskamp mot USA, var nok en keepertabbe det siste han ønsket seg i VM-debuten.

Men gudene var ikke på Greens side i Rustenburg lørdag kveld.

England var i føringen, hadde god kontroll på kampen, og skulle bare styre kampen inn til pause. Men fem minutter før pause skjedde det fatale:

Et nokså pusselig skudd fra Clint Dempsey var på vei inn i hanskene til West Ham-keeper Green, men en liten sprett på ballen gjorde jobben vanskeligere. Ballen skled ut av hanskene på Green, før den fortsatte ferden mot nettmaskene.

Til tross for Greens fortvilede forsøk på å stoppe den før mållinjen, var det for sent. USA hadde utliknet, og Green var den store syndebukken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vil irritere seg grønn

Reaksjonene fra tidligere norske landslagskeepere lot ikke vente på seg.

– Dette er en gedigen trykkfeil som ingen keepere ønsker å oppleve. Alle som har stått i mål vet at noe sånt kan skje, og nå skjedde det i tillegg på det verst tenkelige tidspunktet, sier Ola By Rise til NRK.

Er Robert Green ferdig som England-keeper i dette VM? Diskutér nederst i saken!

Frode Grodås har vært ute en vinternatt før hva gjelder keepertabber. Under VM i Frankrike i 1998 var den nåværende keepertreneren i LSK selv uheldig da Skottland scoret 1-0-målet i gruppespillet.

– Det er en grusom følelse. Keeperen er veldig klar over at det sitter 1,2 milliarder mennesker og ser på, og hva som blir overskriftene i engelsk presse i morgen tidlig. Det er helt forferdelig, sier Grodås til NRK.

Ble valgt foran James

Frode Grodås

Frode Grodås var norsk landslagskeeper i en årrekke, og var Norges keeper under VM i 1998.

Foto: MORTEN HOLM / Scanpix

Mega-blemmen blir ikke bedre med tanke på at Robert Green ble valgt foran superveteran David James, som er kjent for å være god til å takle slike situasjoner .

TV2s Sør Afrika-ekspert Bruce Grobbelaar uttalte også før kampstart at han mente James burde stått på bakgrunn av sin lange karriere og betydelige erfaring.

Også By Rise synes valget av Green som keeper var rart.

– Jeg er overrasket over at han fikk stå i første omgang. Etter min mening var James et mer naturlig valg i en slik kamp, sier By Rise.

– England må være profesjonelle

Ola By Rise

Ola By Rise var RBK-keeper fra 1977 til 1995, og er i dag assistenttrener på det norske herrelandslaget. Her fra 1986.

Foto: Gjellesvik, Inge / SCANPIX

De tidligere norske keeperne har følgende råd til England-trener Fabio Capello og resten av det engelske laget foran de kommende dagene.

– Nå gjelder det å være superprofesjonell og gi Green all den støtten han kan få. Alle i fotball vet at noe sånt kan skje, og Capello kommer nok til å stå bak keeperen sin uansett. Green må klare å nullstille seg på best mulig måte og legge episoden bak seg så fort som mulig, sier By Rise.

– Jeg tror ikke han står neste kamp, sier Grodås.

Robert Green gjorde en kjemperedning senere i kampen.

Er Robert Green ferdig som England-keeper i dette VM? Si din mening!

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial