- Denne taklingen var uakseptabel

Arsene Wenger raser etter at 19 år gamle Aaron Ramsey ble kjørt rett på sykehus med det som så ut til å være et alvorlig beinbrudd.

Aaron Ramsey ble stygt skadet

Walistiske Aaron Ramsey ligger skadet på gresset, mens både med- og motspillere river seg i håret over den alvorlige skaden.

Foto: Paul Ellis / Scanpix/AFP

Arsene Wenger

Arsene Wenger tror ikke skrekktaklingene er tilfeldige.

Foto: Jon Super / Scanpix/AP

Etter ca. 65 minutter av oppgjøret mellom Stoke og Arsenal skjedde det fatale: Stoke-forsvarer Ryan Shawcross og Arsenals Aaron Ramsey jaget ballen fra hver sin side, og kolliderte med en voldsom kraft.

Kampfakta: Stoke - Arsenal

Shawcross traff Ramseys høyrebein istedenfor ballen, og kvestet 19-åringen stygt. Det er ennå uvisst hvor alvorlig skaden er, men etter TV-bildene å dømme er det snakk om et stygt beinbrudd.

Både med- og motspillere hadde problemer med å se på den fryktelige skaden.

– Jeg stolt over seieren, men også trist. Vi vet at det er en stygg skade, men ikke hvor stygg. Han blir tatt til London der det blir avgjort om han trenger et kirurgisk straksinngrep. Han blir helt sikkert ute i lang tid, sa Wenger til Sky Sports.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Shawcross gråt

Aaron Ramsey stygt skadet

Ramsey ser ut til å ha fått et stygt brudd like over ankelen.

Foto: Paul Ellis / Scanpix/AFP

- Det blir nok lenge til vi ser ham igjen på fotballbanen, sa Canal Plus-kommentator Øyvind Johannessen.

Taklingen var så alvorlig at TV-produsentene unngikk å vise reprise av episoden.

Shawcross skjønte umiddelbart at han hadde skadet Ramsey alvorlig, og gikk gråtende av banen med det direkte røde kortet.

– Jeg er ikke fornøyd med taklingen. Vi vet at det venter oss kamp over alt, men nå har vi mistet vår tredje spiller i en slik takling, og jeg nekter å tro at det er snakk om tilfeldigheter. Det er greit med dedikerte spillere, men det går en grense, og denne taklingen var uakseptabel, sa franskmannen.

Supporterne sang

Ryan Shawcross

Ryan Shawcross var tydelig lei seg etter grisetaklingen. Shawcross fikk direkte rødt kort.

Foto: Jon Super / Scanpix/AP

Ramsey ble båret av banen, og hentet i sykebil som nesten var helt inne på gressmatta. Unggutten blir mest sannsynlig fraktet direkte til sykehuset. Da han ble båret ut, sang hele stadion - både Arsenal- og Stoke-fans - «There`s only one Aaron Ramsey».

Skaden kunne minne om Eduardo da Silvas stygge beinbrudd. Eduardo, også han Arsenal-spiller, fikk et stygt brudd i en kamp mot Birmingham i 2008.

Les: Eduardo da Silva stygt skadet

Fabregas avgjorde på straffe

Til tross for den grufulle taklingen, var Arsenal på hogget.

To sene scoringer ordnet borteseier 3-1, men det var ikke poengene og seieren som var samtaleemnet etter kampen.

Danny Pugh ga Stoke ledelsen åtte minutter ut i 1. omgang. Dansken Nicklas Bendtner utlignet til 1-1 etter 32 minutter.

Arsenals to siste scoringer kom sent. I kampens siste spilleminutt gjorde spanjolen Cesc Fabregas 2-1 på et straffespark. Belgieren Thomas Vermaelen ordnet 3-1 på overtid.

Arsenal på 3.-plass er tre poeng bak serieleder Chelsea etter at sistnevnte tapte 2-4 hjemme for Manchester City. Manchester United på 2.-plass er ett poeng bak Chelsea.

Fotballnyheter