NRK Meny
Normal

Den største gullfavoritten

Brasil seiler opp som den største gullfavoritten i VM.

NRKSport.no fulgte Brasil - Chile

Det mener NRKs fotballekspert Karl Petter Løken, etter at Brasil lekte seg mot Chile, vant 3-0 og er klare for kvartfinale mot Nederland.

Komplett fotballag

Et ekstremt godt forsvar er grunnen til favorittstempelet.

- De har kanskje verdens beste keeper i Julio Cesar, verdens beste høyre-back i Maicon og verdens beste midtstopper i Lucio. Sammen med Juan har de verdens beste midtstopperpar. Det er vanskelig å lage mål på Brasil, derfor tror jeg de slår Nederland, og jeg ser ikke bort fra at de står igjen som verdensmestere, sier Karl Petter Løken.

Det nye med årets Brasil-lag er de ekstremt gode forsvarsspillerene. Spe på med et knippe ekstremt kreative angrepsspillere og vi har et bortimot komplett fotballag.

Det vet Dirk Kuyt på det Nederlandske landslaget. Han var med på å slå umeritterte Slovakia 2-1 mandag, det blir langt tøffere i kvartfinalen mot Brasil fredag.

- Vi må vinne alle kampene, slik vi har gjort i VM- kvalifiseringen også langt i mesterskapet. Likevel bør og skal vi bedre spillet vårt, sier Kuyt.

Reprise fra 1994

Brasil mot Nederland betyr en reprise fra VM i 1994 da de to lagene også møtte hverandre i kvartfinalen. Brasil vant den kampen 3-2, og ble senere verdensmester.

Brassene har møtt Nederland i andre viktige VM-kamper:

  • I 1974 vant Nederland 2-0 i det som da kaltes melomrunden
  • I 1998 møttes de to lagene i semifinalen og spilte 1-1. Brasil vant til slutt på straffespark.

Resultater og kampoppsett i VM

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.