- Brann og Fredrikstad var friske

Thorstein Helstad og Tarik Elyounoussi imponerte Åge Hareide mest i helgen.

Åge Hareide
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Åge Hareide har fått med seg tre av seriekampene i helgen. Fredrikstad og Brann imponerte landslagssjefen mest.

Nettradio: Hareide er fornøyd

God start på sesongen

- Det har for så vidt vært brukbart. Det var en frisk kamp på kvelden i går mellom Brann og Fredrikstad. Det var en underholdende og spennende kamp med mange mål. Det var en god start på sesongen av begge lag synes jeg.

Helstad imponerte selvfølgelig med tre mål. Han skulle ha vært med mot Montenegro, men måtte melde pass på grunn av en skade. John Carew gir Helstad en vanskelig kamp om plassen på laget så lenge Norge bare bruker en spiss, men Hareide mener Helstad er et viktig element i det norske landslaget.

Thorstein Helstad

Thorstein Helstad.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Han har alltid scoret mål. Og han har i den siste tiden vært en del av vår tropp. Han har også spilt en viktig rolle i viktige kamper, blant annet i Frankfurt i fjor mot Tyrkia var Thorstein med og gjorde forarbeidet til ett av målene der. Jeg tror at Thorstein kan utvikle seg videre. Han er alltid en målscorer og det er godt å vite at en har slike folk i bakhånd.

Ikke bekymret over måltørken

Hareide har ikke latt seg bekymre over måltørken Helstad opplevde før serien startet igjen.

- Han var toppscorer i fjor i Norge og vil være en av kandidatene til å bli det igjen. Det at han ikke har scoret mål i treningskamper trenger ikke bestandig å bety så mye.

Det som er imponerende, og en viktig egenskap hos en toppspiller, er å prestere når det virkelig gjelder, mener Hareide.

- Kanskje det aller viktigste er evnen til å lage mål når en skal lage dem, når det handler om poeng og viktige kamper.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Skal følge Elyounoussi nøye

Hareide la også merke til Tarek Elyounoussis innsats i kampen mot Brann. Flere har ønsket å se Elyounoussi på landslaget, særlig mot nasjoner som Montenegro. Hareide forsikrer at Elyounoussis bedrifter på banen ikke går upåaktet hen.

- En veldig spennende spiller, Tarek. Lett til bens, scorer mål og kommer til målsjanser og han scoret også i går. Han skal vi følge nøye i tiden framover, sa Hareide til NRK.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Liverpool mistet seieren på overtid

  Det ble noen høydramatiske sluttminutter da Liverpool møtte Brighton borte i engelsk Premier League. Liverpool ledet kampen etter scoring fra formspilleren Diogo Jota.

  Mohamed Salah og Sadio Mané scoret også for Liverpool, men fikk målene annullert etter at VAR hadde sjekket situasjonene som ledet frem til målene.

  På overtid grep VAR inn igjen, og det ble dømt straffespark da Andrew Robertson sparket i foten til Brighton-spiss Danny Welbeck.

  Pascal Gross var sikker fra straffemerket og utlignet tre minutter på overtid.

  wfwafd
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.

 • Flyttar ikkje cupfinale likevel

  Cupfinalen for kvinnene går som planlagt på Ullevaal stadion – sjølv om det torsdag blei kommunisert at han ville bli flytta. LSK og Vålerenga møtest til kamp om årets cupmeisterskap på kvinnesida 13. desember.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP