- Brann og Fredrikstad var friske

Thorstein Helstad og Tarik Elyounoussi imponerte Åge Hareide mest i helgen.

Åge Hareide
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Åge Hareide har fått med seg tre av seriekampene i helgen. Fredrikstad og Brann imponerte landslagssjefen mest.

Nettradio: Hareide er fornøyd

God start på sesongen

- Det har for så vidt vært brukbart. Det var en frisk kamp på kvelden i går mellom Brann og Fredrikstad. Det var en underholdende og spennende kamp med mange mål. Det var en god start på sesongen av begge lag synes jeg.

Helstad imponerte selvfølgelig med tre mål. Han skulle ha vært med mot Montenegro, men måtte melde pass på grunn av en skade. John Carew gir Helstad en vanskelig kamp om plassen på laget så lenge Norge bare bruker en spiss, men Hareide mener Helstad er et viktig element i det norske landslaget.

Thorstein Helstad

Thorstein Helstad.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Han har alltid scoret mål. Og han har i den siste tiden vært en del av vår tropp. Han har også spilt en viktig rolle i viktige kamper, blant annet i Frankfurt i fjor mot Tyrkia var Thorstein med og gjorde forarbeidet til ett av målene der. Jeg tror at Thorstein kan utvikle seg videre. Han er alltid en målscorer og det er godt å vite at en har slike folk i bakhånd.

Ikke bekymret over måltørken

Hareide har ikke latt seg bekymre over måltørken Helstad opplevde før serien startet igjen.

- Han var toppscorer i fjor i Norge og vil være en av kandidatene til å bli det igjen. Det at han ikke har scoret mål i treningskamper trenger ikke bestandig å bety så mye.

Det som er imponerende, og en viktig egenskap hos en toppspiller, er å prestere når det virkelig gjelder, mener Hareide.

- Kanskje det aller viktigste er evnen til å lage mål når en skal lage dem, når det handler om poeng og viktige kamper.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Skal følge Elyounoussi nøye

Hareide la også merke til Tarek Elyounoussis innsats i kampen mot Brann. Flere har ønsket å se Elyounoussi på landslaget, særlig mot nasjoner som Montenegro. Hareide forsikrer at Elyounoussis bedrifter på banen ikke går upåaktet hen.

- En veldig spennende spiller, Tarek. Lett til bens, scorer mål og kommer til målsjanser og han scoret også i går. Han skal vi følge nøye i tiden framover, sa Hareide til NRK.

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.