- Bør vurdere møbelbransjen nå

Verken Vålerenga eller Hafslund synes det er problematisk at informasjonssjefen i Vålerengas sponsor skriver dette på sin Facebook-side.

Schaus facebookmelding

Denne meldingen la Hafslunds informasjonssjef ut på Facebook etter at Vålerenga ble slått ut av cupen onsdag

«Sandefjord–Vålerenga 3-1, nå er det vel på tide at enkelte i VIF bør vurdere å gå inn i møbelbransjen på full tid», skriver Hafslunds informasjonssjef Morten Schau på Facebook.

Schou nevner ikke navn. Men det er velkjent at Vålerengas trener Martin Andresens familie er tungt inne i møbelbransjen.

Hafslund har vært stor sponsor i Vålerenga siden 1993. Synes Vålerenga det er OK at en informasjonssjef hos en av klubbens store sponsorer gir uttrykk for sånne meninger om klubben de sponser?

NETT-TV: Sammendrag fra kampen

NM fotball menn 3. runde: Sandefjord-Vålerenga

NETT-TV: NM fotball menn 3. runde: Sandefjord-Vålerenga

- Private meninger

– Det er mange som jobber i Hafslund. Vi kan ikke nekte noen av dem å ha sine private meninger og gi uttrykk for dem, sier Vålerengas kommersielle direktør Esben Garlie når NRK konfronterer ham med Schaus Facebook-melding.

Vålerenga ble slått ut av cupen med 1–3 etter ekstraomganger mot 1. divisjonslaget Sandefjord onsdag. Det var etter dette at Schau la ut sin Facebook-melding.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Andresen selv for å få hans syn på saken.

– Synes Vålerenga det er OK at en av klubbens store sponsorer gir uttrykk for misnøye på denne måten?

– Han har nok bare vist et stort engasjement for klubben, og det er vi glade for, sier Garlie.

– Jeg ble skuffet over resultatet, og gav uttrykk for dette på min private side. Dette er helt og holdent min private mening, sier Schau til NRK.

Greit for Hafslund

Hafslunds direktør for samfunnskontakt Frode Geitvik gir uttrykk for det samme.

– Han har gjort dette på sin private Facebook-side, og det har ingenting med oss som bedrift å gjøre. Vi har ingen policy som begrenser våre ansatte i å uttrykke seg om annet en jobben og bedriften, sier Geitvik.

Geitvik mener derfor det er problemfritt det Schau har gjort.

– Hadde han brukt bedriftens Facebook-side, hadde det vært noe annet. Men dette er helt privat, og derfor ikke noe problem for oss. Hafslund som bedrift legger seg ikke bort i verken trenerforhold eller andre forhold i klubben. Det har heller ikke skjedd her, sier Geitvik.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

  Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

  Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

  Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

  Harry Kane, Tottenham
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Bournemouth tok første stikk

  Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball.

  Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt.

  Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  Bournmouth-scoring
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kroos mister spansk gullthriller

  Real Madrids midtbanestjerne Toni Kroos har fått påvist korona og må dermed stå over kommende helgs sesongavslutning i La Liga.

  Real er to poeng bak byrival Atlético Madrid på tabelltoppen før siste La Liga-runde.

  Atlético er sikret sin første serietittel siden 2014 om laget slår Valladolid på bortebane lørdag kveld. Ved poenglikhet forsvarer Real Madrid ligagullet på innbyrdes oppgjør.

  Toni Kroos
  Foto: Bernat Armangue / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United