NRK Meny
Normal

- Beckham kan ikke omvende USA

Ferguson tror ikke Beckham kan gjøre fotball til landets største sport alene.

David Beckham/Alex Ferguson
Foto: Bildemontasje / Scanpix

Ferguson mener Beckhams kjendisstatus overskygger fotballferdighetene, og sier det er en nesten umulig oppgave å gjøre fotball like populært som de andre amerikanske sportene.

En av grunnene til dette mener Ferguson er at gamle storheter som Pelé, Johan Cruyff og Franz Beckenbauer også spilte i USA uten å gjøre et varig inntrykk.

- Sent på 70-tallet dro jeg til USA med Aberdeen, og da spilte folk som Teofilo Cubillas og Peter Shilton der. Før det hadde de Pelé, Cruyff og Beckenbauer. Jeg vet ikke hva slags innvirkning David kan ha, men han kan ikke omvende hele landet på egen hånd, sier Ferguson om sin tidligere elev.

Manchester United-sjefen mener også at den amerikanske ligaen lider fordi de unge talentene forsvinner tidlig.

- Mange unge spiller fotball i USA, men de har ikke noe sted å dra. De beste amerikanske spillerne drar til Europa veldig tidlig, og den situasjonen hjelper ikke, sa Ferguson på pressekonferansen i Glasgow.

Sir Alex slapp ikke unna spørsmål om forholdet til Beckham, og la ikke skjul på at kjendisstatusen etterhvert ble et problem.

- David var aldri et problem før han giftet seg. Fra det øyeblikket ville livet hans aldri bli det samme. Han er en stor kjendis, og fotball er nå bare en liten del, sier Ferguson.

David Beckham spilte under Alex Ferguson i Manchester United i ti år. I 2003 ble han solgt til Real Madrid, før turen gikk videre til amerikanske Los Angeles Galaxy i år.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.