NRK Meny
Normal

«Drillo»: – Alt annet enn seier er en gedigen skuffelse

Egil «Drillo» Olsen har ikke tapt på hjemmebane i en kvalifisering med det norske landslaget siden 1991. Fredag forventer han en ny seier mot Albania på Ullevaal.

Egil Drillo Olsen

«Drillo» sier at hans statistikk på hjemmebane med det norske landslaget kan ta pusten fra hvem som helst. Derfor vil det være skuffende å tepe mot Albania fredag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

John Arne Riise

John Arne Riise mener at statistikken til Drillo viser hvor godt han forbereder seg til hver kamp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Statistikken min utpå her når det gjelder kvalifiseringskamper kan ta pusten fra de fleste. Jeg har bare tapt én kvalifiseringskamp på snart 13 år, sier «Drillo».

24. kvalifiseringskamper. 19. seire, fire uavgjorte og kun ett tap. Det er statistikken landslagssjefen viser til. Kun gamle Sovjetunionen klarte å stikke av med seier fra Ullevaal under Drillos regjeringsperiode. Det skjedde tilbake i 1991.

Til sammenligning har Drillos forgjenger, Åge Hareide, fem tap på 14 kvalifiseringskamper på hjemmebane.

– Imponerende

– Det er en imponerende statistikk, helt klart. Drillo har gjort Ullevaal til sin bane, og det er en av grunnene til at vi tror vi skal klare det, sier John Arne Riise til NTB.

Drillo er realistisk når han snakker om statistikk. Han er klar på at den i seg selv ikke er nok til å vinne Norge kampen.

– God hjemmestatistikk betyr ikke at jeg ikke står oppført med to hjemmetap litt utpå fredagskvelden. Men normalt sett skal vi slå Albania på hjemmebane, det er det ingen tvil om. Alt annet vil være en gedigen skuffelse. Selv et uavgjort resultat vil være skuffende, sier «Drillo».

– Handler om å kjenne motstanderen

Også Riise er enig med sin sjef om at en god hjemmestatistikk ikke er nok når dommeren blåser i gang kampen på Ullevaal.

– Men den sier noe om måten Drillo har forberedt lagene sine til kamp gjennom tiden han har vært landslagssjef. Det handler om å kjenne motstanderne og velge riktig strategi og spillemåte, sier venstrebacken til NTB.

Torsdag sa «Drillo» til NRK at Norge må slå Albania dersom muligheten for gruppeseier skal forbli levende. Men han føler ikke nevneverdig press foran den viktige kampen.

– Albania har imponert meg, men ikke mer enn at vi skal slå dem, sier han.

Fotballnyheter