NRK Meny
Normal

- All dritten blir retta mot meg

Det sa en oppgitt Stig Inge Bjørnebye etter Starts sjette strake tap.

 

Stig Inge Bjørnebye
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

I morgen stiller han ikke på treningen, og litt fri kan nok komme godt med, da det ikke var noen god dag på jobben i dag heller.

  NRKSport.no fulgte kampen

Peter Ijeh var den første som gjorde det vanskelig for Bjørnebye og Start. Han scoret det første målet da Viking vant 2-0 over Start på hjemmebane.

Ijeh skaffet også Viking straffesparket somNicolai Stokholm gjorde 2-0-mål.

Dermed fikk nigerianeren en kraftig revansje etter vårens oppgjør i Kristiansand der han havnet i klammeri med Kristofer Hæstad.

Krise i Start

Før dagens kamp hadde Start fem strake serietap pluss tap for Haugesund i cupen. Med Bjørnebye på tribunen var det opp til nyervervelsen Ole Martin Årst å snu den dårlige trenden.

Det er sportslig krise i Start etter dagens 2-0 tap for Viking. De gulkledde fra Kristiansand gikk på sitt syvende tap hvis du regner med cuptapet tidligere denne uka.

På tribunen satt Stig Inge Bjørnebye og Svein Mathisen og så svært bekymret ut. Med god grunn. I tillegg til å tape, spilte Start middelmådig om ikke dårlig fotball i dag.

Peter Ijeh gir Viking ledelsen 1-0.
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

De skapte nesten ikke målsjanser og gjorde det veldig lett for Viking hele veien. Bruno "Rato" Silva var et friskt pust på høyrekanten, men var altfor ofte alene mot overmakten.

Ole Martin Årst var relativt aktiv i spillet, men brukte 77 minutter på å få et skudd på mål. Og det er for dårlig for en spiss.

Startspillerne mistet etter hvert konsentrasjonen, og pådro seg unødvendige frispark og gule kort. Det kom tydelig fram at det er frustrerende å spille på Start for tiden.

Viking imponerer

Hjemmelaget spilte en god kamp. Med Ødegaard, Ijeh og Gaarde i spissen skapte de flere gode overganger og vartet opp med nydelig angrepsspill. I store deler av kampen var de angrepsvillige og sultne på seier.

1-0 kom allerede etter ni minutter. Peter Ijeh med en kontant heading.

Den andre scoringen kom på straffespark. Peter Ijeh ble dratt ned av Lars Martin Engedal og 2-0 var et faktum etter at Nicolai Stokholm satte ballen sikkert i mål fra straffemerket.

I tillegg har Viking et meget kompakt og trygt forsvar. Årst og resten av Starts angrep hadde store problemer med å trenge gjennom muren av vikinger fra Stavanger.

Siddisene ligger nå på tredjeplass på tabellen, fem poeng bak Brann. Fortsetter Viking denne trenden er de absolutt å regne med i gullkampen i årets sesong.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.