- All dritten blir retta mot meg

Det sa en oppgitt Stig Inge Bjørnebye etter Starts sjette strake tap.

 

Stig Inge Bjørnebye
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

I morgen stiller han ikke på treningen, og litt fri kan nok komme godt med, da det ikke var noen god dag på jobben i dag heller.

  NRKSport.no fulgte kampen

Peter Ijeh var den første som gjorde det vanskelig for Bjørnebye og Start. Han scoret det første målet da Viking vant 2-0 over Start på hjemmebane.

Ijeh skaffet også Viking straffesparket somNicolai Stokholm gjorde 2-0-mål.

Dermed fikk nigerianeren en kraftig revansje etter vårens oppgjør i Kristiansand der han havnet i klammeri med Kristofer Hæstad.

Krise i Start

Før dagens kamp hadde Start fem strake serietap pluss tap for Haugesund i cupen. Med Bjørnebye på tribunen var det opp til nyervervelsen Ole Martin Årst å snu den dårlige trenden.

Det er sportslig krise i Start etter dagens 2-0 tap for Viking. De gulkledde fra Kristiansand gikk på sitt syvende tap hvis du regner med cuptapet tidligere denne uka.

På tribunen satt Stig Inge Bjørnebye og Svein Mathisen og så svært bekymret ut. Med god grunn. I tillegg til å tape, spilte Start middelmådig om ikke dårlig fotball i dag.

Peter Ijeh gir Viking ledelsen 1-0.
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

De skapte nesten ikke målsjanser og gjorde det veldig lett for Viking hele veien. Bruno "Rato" Silva var et friskt pust på høyrekanten, men var altfor ofte alene mot overmakten.

Ole Martin Årst var relativt aktiv i spillet, men brukte 77 minutter på å få et skudd på mål. Og det er for dårlig for en spiss.

Startspillerne mistet etter hvert konsentrasjonen, og pådro seg unødvendige frispark og gule kort. Det kom tydelig fram at det er frustrerende å spille på Start for tiden.

Viking imponerer

Hjemmelaget spilte en god kamp. Med Ødegaard, Ijeh og Gaarde i spissen skapte de flere gode overganger og vartet opp med nydelig angrepsspill. I store deler av kampen var de angrepsvillige og sultne på seier.

1-0 kom allerede etter ni minutter. Peter Ijeh med en kontant heading.

Den andre scoringen kom på straffespark. Peter Ijeh ble dratt ned av Lars Martin Engedal og 2-0 var et faktum etter at Nicolai Stokholm satte ballen sikkert i mål fra straffemerket.

I tillegg har Viking et meget kompakt og trygt forsvar. Årst og resten av Starts angrep hadde store problemer med å trenge gjennom muren av vikinger fra Stavanger.

Siddisene ligger nå på tredjeplass på tabellen, fem poeng bak Brann. Fortsetter Viking denne trenden er de absolutt å regne med i gullkampen i årets sesong.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

  Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg.

  Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet.

  32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle.

  Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen.

  Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)

  Sten Grytebust
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

  Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november.

  Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback.

  – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen. Det vil imidlertid ta litt tid før Rune er i form igjen, sier Hertha Berlins sportsdirektør Fredi Bobic, ifølge Berliner Zeitung.

  Jarstein har ikke spilt for klubblaget siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars i fjor. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse. (NTB)

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters