- All dritten blir retta mot meg

Det sa en oppgitt Stig Inge Bjørnebye etter Starts sjette strake tap.

 

Stig Inge Bjørnebye
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

I morgen stiller han ikke på treningen, og litt fri kan nok komme godt med, da det ikke var noen god dag på jobben i dag heller.

  NRKSport.no fulgte kampen

Peter Ijeh var den første som gjorde det vanskelig for Bjørnebye og Start. Han scoret det første målet da Viking vant 2-0 over Start på hjemmebane.

Ijeh skaffet også Viking straffesparket somNicolai Stokholm gjorde 2-0-mål.

Dermed fikk nigerianeren en kraftig revansje etter vårens oppgjør i Kristiansand der han havnet i klammeri med Kristofer Hæstad.

Krise i Start

Før dagens kamp hadde Start fem strake serietap pluss tap for Haugesund i cupen. Med Bjørnebye på tribunen var det opp til nyervervelsen Ole Martin Årst å snu den dårlige trenden.

Det er sportslig krise i Start etter dagens 2-0 tap for Viking. De gulkledde fra Kristiansand gikk på sitt syvende tap hvis du regner med cuptapet tidligere denne uka.

På tribunen satt Stig Inge Bjørnebye og Svein Mathisen og så svært bekymret ut. Med god grunn. I tillegg til å tape, spilte Start middelmådig om ikke dårlig fotball i dag.

Peter Ijeh gir Viking ledelsen 1-0.
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

De skapte nesten ikke målsjanser og gjorde det veldig lett for Viking hele veien. Bruno "Rato" Silva var et friskt pust på høyrekanten, men var altfor ofte alene mot overmakten.

Ole Martin Årst var relativt aktiv i spillet, men brukte 77 minutter på å få et skudd på mål. Og det er for dårlig for en spiss.

Startspillerne mistet etter hvert konsentrasjonen, og pådro seg unødvendige frispark og gule kort. Det kom tydelig fram at det er frustrerende å spille på Start for tiden.

Viking imponerer

Hjemmelaget spilte en god kamp. Med Ødegaard, Ijeh og Gaarde i spissen skapte de flere gode overganger og vartet opp med nydelig angrepsspill. I store deler av kampen var de angrepsvillige og sultne på seier.

1-0 kom allerede etter ni minutter. Peter Ijeh med en kontant heading.

Den andre scoringen kom på straffespark. Peter Ijeh ble dratt ned av Lars Martin Engedal og 2-0 var et faktum etter at Nicolai Stokholm satte ballen sikkert i mål fra straffemerket.

I tillegg har Viking et meget kompakt og trygt forsvar. Årst og resten av Starts angrep hadde store problemer med å trenge gjennom muren av vikinger fra Stavanger.

Siddisene ligger nå på tredjeplass på tabellen, fem poeng bak Brann. Fortsetter Viking denne trenden er de absolutt å regne med i gullkampen i årets sesong.

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press