Hopp til innhold

- All dritten blir retta mot meg

Det sa en oppgitt Stig Inge Bjørnebye etter Starts sjette strake tap.

 

Stig Inge Bjørnebye
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

I morgen stiller han ikke på treningen, og litt fri kan nok komme godt med, da det ikke var noen god dag på jobben i dag heller.

  NRKSport.no fulgte kampen

Peter Ijeh var den første som gjorde det vanskelig for Bjørnebye og Start. Han scoret det første målet da Viking vant 2-0 over Start på hjemmebane.

Ijeh skaffet også Viking straffesparket somNicolai Stokholm gjorde 2-0-mål.

Dermed fikk nigerianeren en kraftig revansje etter vårens oppgjør i Kristiansand der han havnet i klammeri med Kristofer Hæstad.

Krise i Start

Før dagens kamp hadde Start fem strake serietap pluss tap for Haugesund i cupen. Med Bjørnebye på tribunen var det opp til nyervervelsen Ole Martin Årst å snu den dårlige trenden.

Det er sportslig krise i Start etter dagens 2-0 tap for Viking. De gulkledde fra Kristiansand gikk på sitt syvende tap hvis du regner med cuptapet tidligere denne uka.

På tribunen satt Stig Inge Bjørnebye og Svein Mathisen og så svært bekymret ut. Med god grunn. I tillegg til å tape, spilte Start middelmådig om ikke dårlig fotball i dag.

Peter Ijeh gir Viking ledelsen 1-0.
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

De skapte nesten ikke målsjanser og gjorde det veldig lett for Viking hele veien. Bruno "Rato" Silva var et friskt pust på høyrekanten, men var altfor ofte alene mot overmakten.

Ole Martin Årst var relativt aktiv i spillet, men brukte 77 minutter på å få et skudd på mål. Og det er for dårlig for en spiss.

Startspillerne mistet etter hvert konsentrasjonen, og pådro seg unødvendige frispark og gule kort. Det kom tydelig fram at det er frustrerende å spille på Start for tiden.

Viking imponerer

Hjemmelaget spilte en god kamp. Med Ødegaard, Ijeh og Gaarde i spissen skapte de flere gode overganger og vartet opp med nydelig angrepsspill. I store deler av kampen var de angrepsvillige og sultne på seier.

1-0 kom allerede etter ni minutter. Peter Ijeh med en kontant heading.

Den andre scoringen kom på straffespark. Peter Ijeh ble dratt ned av Lars Martin Engedal og 2-0 var et faktum etter at Nicolai Stokholm satte ballen sikkert i mål fra straffemerket.

I tillegg har Viking et meget kompakt og trygt forsvar. Årst og resten av Starts angrep hadde store problemer med å trenge gjennom muren av vikinger fra Stavanger.

Siddisene ligger nå på tredjeplass på tabellen, fem poeng bak Brann. Fortsetter Viking denne trenden er de absolutt å regne med i gullkampen i årets sesong.

Fotball

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP