- «Kenta» har tillit

Kilder i Lyn-ledelsen sier til NRK like før midnatt søndag at trener Kent Bergersen har tillit.

Lyns direktør Erik Langerud
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Dette sies etter at ledelsen har sittet i møte etter kampslutt søndag.

Lyn-ledelsen møttes etter at det ble nok et tap i serien. NRK kunne melde like etter kampen at ledelsen diskuterte Kent Bergersens videre skjebne i klubben.

Men sent søndag kveld opplyser kilder i Lyn-ledelsen at treneren har tillitt. Også Lyn-kaptein Tommy Berntsen sa etter kampen at spillerne fortsatt har full tillit til treneren.

- Ja, det har vi, sa Berntsen til NRK da han kom ut av garderoben 1,5 time etter kampslutt mot Bodø/Glimt søndag.

- Vet ikke hva vi skal gjøre

Tallenes tale er knusende hard for Lyn før eliteserien nå tar ferie: Jumboplass etter én seier (mot Bodø/glimt borte) på 18 kamper gjør tilstanden alt annet enn rosenrød for Lyn Oslo.

Kent Bergersen

Lyn-trener Kent Bergersen på tribunen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

LES: Anket karantenen

- Vi må bruke ferien godt og gjøre noe lurt. Men jeg vet ikke helt hva det skal være akkurat nå, sa en fortvilet og utestengt Lyn-trener Kent Bergersen etter sesongens åttende tap.

For Bergersen er framtiden usikker. Treneren har de siste ukene ledet laget til fansens store skuffelse. Supporterklubben Bastionen har gitt Bergersen stryk og krever hovedtrenerens avgang.

Søndag måtte han se kampen fra tribunen fordi han har anket karantenen han fikk etter cup-kampen mot Brann , og i anketiden får han ikke lede laget.

- Det blir en stor prestasjon å klare å snu dette. Men vi skal løfte hverandre. Vi skal finne selvtilliten i ferien, sa Kenta.

Spørsmål er om Lyn har råd til å kvitte seg med treneren. Klubben er truet av konkurs, og det kan ende opp med nedrykk selv om laget leverer en flott snuoperasjon rent sportslig etter ferien.

Selvmål ødela

Søndag tok bunnrival Bodø/Glimt alle tre poengene fra Lyn uten å skape en eneste klar målsjanse. Det må virke håpløst for Lyn-spillerne om dagen. Mot Glimt åpnet de best, men etter en drøy halvtime var Indridi Sigurdsson uheldig og scoret selvmål

Lyn - Bodø/Glimt spark for spark

Tabell eliteserien

Lyns Jo Inge Berget mot Bodø/Glimts Mounir Hamoud.

Lyns Jo Inge Berget mot Bodø/Glimts Mounir Hamoud i søndagens eliteseriekamp.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Islendingen sto alene i feltet foran eget mål da det kom et innlegg. Med et sleivspark, som så ut til å være et dårlig forsøk på en klarering, sendte han ballen i en høy bue over Lyn-keeper Kenny Stamatopoulos.

Det var høyst ufortjent. Lyn hadde kampens første store sjanse etter tolv minutters spill da Davy Claude Angan spilte vegg med Erling Knudtzon og dro av B/G-keeper Londak, men Angan hælsparket ballen utenfor fra én meter.

Et par minutter senere var Lyns Paul Obiefule frempå med et farlig skudd fra 20 meter, men dessverre for Lyn streifet ballen stolperoten bak Glimt-keeperen som ikke så ut til å ha full kontroll på skuddet.

Ingen Bodø/Glimt-sjanser

Bodø/Glimt kom til Oslo for å ta poeng og for å få hevn fra tapet på hjemmebane i vår da to kjappe mål av Jo Inge Berget og Erling Knudtzon sørget for Lyns eneste seier denne sesongen. På Ullevaal fikk gjestene både poeng, mål og hjelp.

Nordlendingene var nemlig tannløse og hadde ingen klare målsjanser i kampen og de hadde neppe vunnet uten hjelp fra Sigurdsson.

I 2. omgang skjedde det ikke mye og det ble kjedelig på et mer eller mindre folketomt Ullevaal stadion der over 20 000 seter var LEDIGE (2092 tilskuere så kampen). Da Lyn kjørte på med det som var etter pause, sto Glimt-forsvaret støtt og spadde unna, slik at nordlendingene til slutt kunne innkassere sesongens første borteseier - den fjerde totalt.

PS!

Det eneste positive Lyn kan ta med seg inn i fotballferien, er at klubben har en stadion å spille på. Det ble sikkert da klubben kom til enighet med AS Ullevaal stadion tidligere i uken.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.