Hopp til innhold

Fotball-EM kvinner 2022

Oppsummert

14.00: Møte med pressen etter mandagens historiske 8-0-tap for England. Med landslagssjef Martin Sjögren, Maren Mjelde, Caroline Graham Hansen.

 • Engelsk måldronning avslutter fotballkarrieren

  Den engelske landslagsspissen Ellen White legger opp med umiddelbar virkning etter 17 år som profesjonell fotballspiller.

  33-åringen kunngjør beslutningen i et lengre brev publisert på Twitter mandag kveld. Hun kaller den en av de vanskeligste hun har tatt i livet, men skriver at den er rett for henne nå.

  Deretter takker hun alle sine støttespillere gjennom en lang og innholdsrik karriere.

  «Tusen takk til alle de fantastiske lagvenninnene jeg har hatt gjennom årene. Jeg har vært en av de heldigste som har spilt sammen med noen av de beste spillerne verden har sett», skriver Manchester City-spiller White. (NTB)

  England Germany Euro 2022 Women Soccer
  Foto: Leila Coker / AP
 • Publikumsrush etter EM-gull

  EM-triumfen til de engelske fotballdamene smitter. Det er allerede solgt 65.000 billetter til treningskampen mot USA på Wembley i oktober.

  Interessen for «Lionesses» er større enn noen gang. Det heftige billettsalget til kampen mot USA er reelt, til tross for at det ennå ikke er helt sikkert at det blir noe av kampen. (NTB)

  Women Euro 2022 Soccer Photo Gallery
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Ukrainske Kateryn Monzul dømmer EM-finalen

  Under søndagens EM-finale mellom England og Tyskland er Kateryna Mozul fra Ukraina valgt som hoveddommer.

  Mozul dømte Norge-kampen, som sendte de norske kvinnene ut av EM, mot Østerrike. Hun er den første ukrainske dommeren som dømmer en EM-finale for kvinner.

  Siden 2020 har hun vært dommer i landskamper og europacupkamper for menn. I tillegg var hun hoveddommer i VM-finalen for kvinner i 2015.

  Det er ventet 87 000 tilskuere på et utsolgt Wembley stadion i London.

  EM i fotball for kvinner 2022: Østerrike - Norge (1-0)
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Svensk keeper mista søvnen etter EM-exit

  EM-semifinalen mot England enda med braktap for dei svenske fotballdamene. No fortel keeper Hedvig Lindahl (39) om fleire tøffe døgn.

  – Eg vaknar midt på natta og har vanskar med å sove. Det er den same kjensla eg har hatt ved uttak der eg har satsa alt og følt at eg ikkje er bra nok.

  Det skriv den 39 år gamle burvoktaren i eit innlegg på Instagram.

  Lindahl var uheldig både på Englands tredje og fjerde mål.

  – Å sleppe inn ein tunnel og ein lobb på den største scenen får ei bølgje av skamkjensle til å skylje over meg. Det er utruleg pinleg.

  Semifinaletapet mot England var etter alt å dømme også Lindahls avslutning.

  – Eg spelte som om det var min siste kamp, men eg hadde sjølvsagt håpa at det skulle bli ein til. Eg reknar ikkje med at det blir fleire kampar, avsluttar ho.

  Hedvig Lindahl
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Innbrot hos England-stjerne under Sverige-kampen

  Under Sverige-kampen braut tjuvar seg inn i huset til den engelske fotballspelaren Georgia Stanway. Dei vart derimot stoppa av ein familiemedlem som var heime.

  Det skriv Aftonbladet, som har henta nyheita frå engelske The Sun.

  Medan den engelske 23-åringen førebudde seg til Sverige-kampen prøvde tre tjuvar å rane huset til Stanway. Dei hadde ein baktanke om at resten av familien var på plass i Sheffield for å sjå kampen.

  Og vart møtt av ei overrasking i det dei tok seg inn i huset.

  – Medan vi førebudde oss til EM-semifinalen fekk vi den nedslåande beskjeden om at huset vårt hadde vorte utsett for innbrot. Dei forventa at vi skulle vere borte, men heldigvis vart dei stoppa av ein familiemedlem som ikkje kunne dra på kampen, seier faren John til The Sun.

  Det skal ha vore to personar som heldt til i ein bil, medan ein tredje person i 20-årsalderen skal ha prøvd å bryte seg inn i huset, skriv Aftonbladet.

  Georgia Stanway
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Elverum knust av Barcelona

  Det ble fryktelig tøft for Elverum da de tok imot Barcelona foran nesten 7000 tilskuere i Håkons Hall på Lillehammer torsdag kveld. Spanjolene tangerte sin egen klubbrekord i antall scoringer, og vant 46-30.

  Børge Lunds lag har aldri sluppet inn like mange mål i mesterligaen, skriver NTB. Elverum står da med fire tap på fire kamper i gruppespillet.

  Elverum - Barcelona
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste