Hopp til innhold

Weng vil gi Fossesholm kamp om ankeretappen: – Jeg skal danke ut henne

LYGNA (NRK): I det som blir mesterskapsdebuten på seniornivå, vil Helene Marie Fossesholm gå ankeretappen på VM-stafetten. Men hun får uventet kamp om den plassen av Heidi Weng.

Fossesholm og Weng

VIL HA SAMME ETAPPE: Helene Marie Fossesholm og Heidi Weng, her under norgescup på Lygna sist helg.

Foto: NTB Scanpix

19 år gamle Fossesholm har ikke rent lite selvtillit om dagen. Det er ikke uten grunn. Spesielt i fristil, der hun har vært på pallen i de rennene hun har deltatt i både nasjonalt og internasjonalt.

Det er ingen tvil om at hun i februar og mars skal gå sitt første VM på seniornivå. Der legger hun ikke skjul på at ankeretappen frister. En oppgave svært få ønsket å ta på seg ved forrige anledning under VM i Seefeld.

– Jeg er klar. Jeg sier ikke nei takk til det, sier hun.

GlNvz7MmlKI

Helene Marie Fossesholm, her fra norgescup på Lygna denne helgen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Da blir det trolig et møte med Linn Svahn da?

– Jeg tenker at vi har våre sterke sider. Hun er rask. Jeg er utholdende. Det kan bli en hard fight. Jeg kommer til å stille med selvtillit på sisteetappe.

– Men redd blir jeg ikke. Jeg er ikke sikker, heller. Går vi ut likt, hvis det skulle skje, så håper jeg vi kan frykte hverandre. Vi har respekt for hverandre, sier Fossesholm.

Johaug avviser ankerjobben

Therese Johaug har gjort rent bord under norgescup på Lygna. Hun er så til de grader favoritt til alle individuelle distanser under VM. Hun var også ankerkvinne sist mesterskap. Det endte med at gullet glapp for Sverige. For første gang på ti år.

bOCiAbBRpX4

Therese Johaug, her med førstepremien under norgescup på Lygna sist helg.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Nei, jeg skal ikke gå noen ankeretappe i VM. Nei! sier Johaug smilende, men samtidig i fullt alvor.

Hun er enig i at Fossesholm er et bra kort på en ankeretappe, men trekker også frem Heidi Weng som har vært Norges nest beste løper denne sesongen. I tillegg nevner Johaug norske sprintjenter som er gode på en fem kilometer lang etappe og gode i en spurt.

– Vi har et sterkt lag. Men Sverige må ta favorittstempelet. Mens vi skal bite godt ifra oss, sier Johaug.

– Skal danke ut henne

Heidi Weng overrasker nemlig når NRK spør om hun er aktuell for en slik oppgave. 29-åringen endte opp i en spurt mot Tiril Udnes Weng på den klassiske fellesstarten på Lygna søndag. Den vant førstnevnte med ett lite tidel.

U5LgbB8SEZE

ANKERETAPPE-KLAR: Heidi Weng, her i pressesonen under norgescup på Lygna.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Etterpå fleipet Heidi Weng med at hun kanskje burde sluppet henne forbi på oppløpet, for å slippe å gå sisteetappen i VM. Men hun svarer faktisk at det er en oppgave hun kunne tenkt seg.

– Er man i form, så går man den. Da kan hvem som helst gå. Jeg takker ikke nei til det. Jeg kan ta den og skal klare det bra, sier Weng, og vurderer et møte med Linn Svahn slik:

– Jeg tror det hadde vært greit. Skøyting, ja, det tror jeg at kan bli bra.

Når NRK spør om det nå blir krangling om en ankeretappe mellom henne og Fossesholm, svarer Weng slik med et glimt i øyet:

– Jeg tror jeg skal danke ut henne.

Vil ha Udnes Weng på laget

I tillegg til Fossesholm, Johaug og Weng har det vært et stort spørsmål hvem som skal inn på den siste plassen på det norske stafettlaget.

Landslagstrener Ole Morten Iversen har gjennom helgen vært klar på at det er en stund til selve VM-troppen skal tas ut. Fortsatt er det tre konkurransehelger i NM og verdenscupen igjen.

Iversen nevner i fleng at landslagsløperne Maiken Caspersen Falla, Anna Svendsen, Ragnhild Haga, Lotta Udnes Weng, rekruttlandslagsløper Hedda Østberg Amundsen, samt regionlagsløper Anne Kjersti Kalvå alle er aktuelle for en slik oppgave.

vcuUhzyjlU0

SØNDAGENS PALL: Therese Johaug vant og henviste Heidi Weng (venstre) og Tiril Udnes Weng (høyre) til andre- og tredjeplass under 15 kilometer fellesstart i klassisk søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Alt avhenger av hvordan de presterer de neste ukene og under mesterskapet i Oberstdorf, sier landslagstreneren. Men Heidi Weng er klar på at søndagens spurtrival, Tiril Udnes Weng, bør være med slik det står seg akkurat nå.

– Tiril gikk også på stafettlaget i fjor. Hun er bunnsolid og når hun er i form går det jækla fort. Hun er bra å ha med, ja, sier Weng.

Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal