Hopp til innhold

Preget Golberg tror ikke han kommer til OL

SEISER ALM (NRK): En alvorstynget Pål Golberg sier det rett ut etter at det ble kjent at Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå er koronasmittet.

Tour de Ski 2021/2022 5 etappe

USIKKER: Pål Golberg er tatt ut til OL, men har mistet troen på at han kommer til Beijing.

Foto: Terje Pedersen / NTB

NRK møter Golberg idet han forlater utøverhotellet i Seiser Alm. Langrennsløperen er tydelig preget av onsdagens nyheter om koronasmitte i langrennsleiren.

– Tror du at du kommer til OL?

– Nei, det tror jeg ikke.

– Tror du ikke?

– Nei, jeg vet ikke...

– Ikke?

– Nei, du spør et ja eller nei-spørsmål, sier Golberg kort, som igjen bekrefter at han har mistet troen på OL-deltagelse.

Helene Fossesholm

FORTVILET: Helene Marie Fossesholm.

Foto: NRK / NRK

– Ufattelig trist

Helene Marie Fossesholm synes det er ufattelig trist at lagvenninnene Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har testet positivt for korona. Noe som innebærer at OL-deltagelse henger i en tynn tråd for Weng og Kalvå.

OLs første langrennsøvelse er 5. februar. Da står skiathlon for kvinner på programmet. I mellomtiden er hele OL-troppen i langrenn «strandet» i Nord-Italia

– Det er ufattelig trist for de det gjelder. Jeg føler med dem, og det utrolig stusslig. Det er bingo hvem som får dette, sier Helene Marie Fossesholm til pressen i Seiser Alm.

– Er du redd nå?

– Det er ikke vits å være redd. Hvis du sover dårlig om natten og er engstelig, er du mer mottakelig for sykdom. Jeg prøver å ta det med ro, forteller Fossesholm.

– Hvor ofte skal du teste deg nå hvis du skal komme deg på flyet?

– Det er ikke opp til meg å bestemme. Jeg gjør akkurat det jeg får beskjed om. Jeg er glad jeg ikke er i helseteamet nå. Det tror jeg er et helvete på jord.

Langrennssjef Espen Bjervig vil foreløpig ikke utelukke Weng og Kalvå fra OL-troppen.

– Vi har ikke konkludert med at de ikke er OL-klare. Det er jobben som pågår nå. Både helsemessig og logistikkmessig, forteller han.

Taugbøl

Håvard Solås Taugbøl på vei ut av hoteller i Seiser Alm.

Foto: NRK

– Ekkelt

Fossesholm forteller at de dro til Seiser Alm for å få ro i forberedelsene før OL. Rolig har det ikke akkurat vært de siste dagene.

– Det beste vi kan gjøre nå er å ikke stresse hverandre. Vi får ikke gjort noe annet enn det vi gjør nå. Vi er på ingen måte trygge vi andre heller, sier Fossesholm.

Håvard Solås Taugbøl bekrefter at utøverne kjenner på en veldig usikkerhet akkurat nå.

– Vi lever i en usikkerhet, og det er klart det er ubehagelig, men vi må prøve å holde motet oppe.

Erik Valnes beskriver situasjonen som «ekkel».

– Det er ufattelig vanskelig å skjønne hvor dette, det er jo mange muligheter. Vi må bare tenke litt på oss selv her, og forhåpentligvis komme oss til Kina. Det er klart dette er ekkelt.

Mistanken om at det kunne være smitte i langrennsroppen kom da den norske landslagstreneren Arild Monsen mandag testet positivt for korona. Tirsdag ble den norske herretroppen definert som nærkontakter.

Siste nytt

 • Tampa Bay Lightning til semifinale

  Ishockeylaget Tampa Bay Lightning jakter på tredje strake Stanley Cup-tittel. Natt til tirsdag ble laget klar for semifinale etter fire strake seirer.

  Florida Panthers ble slått 2-0. Patrick Maroon satte inn 1-0 i tredje periode før Ondrej Palat avgjorde da han satte pucken i tomt bur på tampen.

  Panthers Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen avgjorde kvartfinalen mot David Anton i Champions Chess-turneringen og er klar for tirsdagens semifinale.

  Carlsen vant kampen 2,5-0,5 etter at han vant begge sin partier med hvite brikker. I det siste partiet med svarte brikker endte det med remis mellom nordmannen og spanjolen.

  I semifinalen venter kineseren Ding Liren. Han slo Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan i sin kvartfinale med 2,5-1,5.

  – På papiret blir en semifinale mot Ding det absolutte tøffeste jeg kunne få i denne turneringen, sa Carlsen til TV 2.

  Aryan Tari var i en kvartfinale i en turnering av dette formatet for første gang etter godt spill i gruppespillet gjennom helgen.

  Men i kvartfinalen stoppet det opp for den unge nordmannen, og det ble tap 0,5-2,5 mot nederlenderen Anish Giri. Giri er ranket klart bedre enn nordmannen, og seieren var ventet.

  Det er semifinaler tirsdag, mens finalen avvikles over to dager onsdag og torsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian KRÅKENES / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste