NRK Meny
Normal

– Folk har sagt denne bakken skal passe meg

Sebastian Foss Solevåg kom på pallen for første gang i verdenscupen i slalåmrennet i Zagreb tirsdag.

Foss Solevåg på pallen

Se løpet som ga Sebastian Foss Solevåg tredjeplassen i Zagreb.

– Når Neureuther kom inn foran meg, var jeg redd for at det skulle bli en sur fjerdeplass igjen, men det holdt, så det var digg, sa Sebastian Foss Solevåg etter å ha kommet på pallen for aller første gang i et verdenscuprenn tirsdag.

Foss Solevåg lå på åttendeplass etter den første omgangen, men kjørte seg stort opp, og at hans første pallplass skulle komme her var ikke så overraskende.

– Folk har alltid sagt at denne bakken skal passe meg, og det var første gang jeg kjørte her, så det levde opp til forventningene, sa en smilende Foss Solevåg.

Og det skjedde bare to dager etter at Nina Løseth, også hun fra Spjelkavik, kjørte inn til sin første pallplass i den samme bakken.

Inn i det gode selskap

Det var 23-åringen fra Spjelkaviks største dag i alpinbakken, og beviset på at han hører hjemme i det gode selskap.

Det viser med all mulig tydelighet bildene fra pallen, der han står sammen med lederen av slalåmcupen, Felix Neureuther og lederen av verdenscupen, Marcel Hirshcer.

Sebastian Foss Solevaag har kjørt oppsiktsvekkende bra tidligere i sesongen, men nå kom han endelig på pallen. Hør intervju med han her.

Se hva Sebastian Foss Solevåg selv sa etter at pallplassen var sikret.

Henrik Kristoffersen har vært det største norske slalåmhåpet det siste året, men i dag fikk Norge en ny mann på pallen. Det visste Norges beste alpinist for sesongen, Kjetil Jansrud, å sette pris på.

Laster Twitter-innhold

Var nært allerede i Levi

Sebastian Foss Solevåg var ett hundredel unna pallen da Kristoffersen vant i Levi, men i dag var det 23-åringens tur til å vise seg fram.

På en dag da alle de andre norske ellers kjørte ut, var det Foss Solevåg som stod igjen som eneste norske i konkurransen på en åttendeplass etter første omgang.

Både Leif Kristian Haugen, Espen Lysdahl og Truls Johansen kjørte ut i den første omgangen, og da det var Foss Solevågs tur til å kjøre i den andre, hadde også Jonathan Nordbotten og Henrik Kristoffersen kjørte ut.

Henrik Kristoffersen kjørte ut i 2. omgang

Se Henrik Kristoffersen kjøre ut i den andre omgangen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Klepp - LSK Kvinner
Toppserien: Klepp - LSK
4-4-2 Eliteserien fotball: Haugesund - Viking
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM