– Folk har sagt denne bakken skal passe meg

Sebastian Foss Solevåg kom på pallen for første gang i verdenscupen i slalåmrennet i Zagreb tirsdag.

Foss Solevåg på pallen

Se løpet som ga Sebastian Foss Solevåg tredjeplassen i Zagreb.

– Når Neureuther kom inn foran meg, var jeg redd for at det skulle bli en sur fjerdeplass igjen, men det holdt, så det var digg, sa Sebastian Foss Solevåg etter å ha kommet på pallen for aller første gang i et verdenscuprenn tirsdag.

Foss Solevåg lå på åttendeplass etter den første omgangen, men kjørte seg stort opp, og at hans første pallplass skulle komme her var ikke så overraskende.

– Folk har alltid sagt at denne bakken skal passe meg, og det var første gang jeg kjørte her, så det levde opp til forventningene, sa en smilende Foss Solevåg.

Og det skjedde bare to dager etter at Nina Løseth, også hun fra Spjelkavik, kjørte inn til sin første pallplass i den samme bakken.

Inn i det gode selskap

Det var 23-åringen fra Spjelkaviks største dag i alpinbakken, og beviset på at han hører hjemme i det gode selskap.

Det viser med all mulig tydelighet bildene fra pallen, der han står sammen med lederen av slalåmcupen, Felix Neureuther og lederen av verdenscupen, Marcel Hirshcer.

Sebastian Foss Solevaag har kjørt oppsiktsvekkende bra tidligere i sesongen, men nå kom han endelig på pallen. Hør intervju med han her.

Se hva Sebastian Foss Solevåg selv sa etter at pallplassen var sikret.

Henrik Kristoffersen har vært det største norske slalåmhåpet det siste året, men i dag fikk Norge en ny mann på pallen. Det visste Norges beste alpinist for sesongen, Kjetil Jansrud, å sette pris på.

Laster Twitter-innhold

Var nært allerede i Levi

Sebastian Foss Solevåg var ett hundredel unna pallen da Kristoffersen vant i Levi, men i dag var det 23-åringens tur til å vise seg fram.

På en dag da alle de andre norske ellers kjørte ut, var det Foss Solevåg som stod igjen som eneste norske i konkurransen på en åttendeplass etter første omgang.

Både Leif Kristian Haugen, Espen Lysdahl og Truls Johansen kjørte ut i den første omgangen, og da det var Foss Solevågs tur til å kjøre i den andre, hadde også Jonathan Nordbotten og Henrik Kristoffersen kjørte ut.

Henrik Kristoffersen kjørte ut i 2. omgang

Se Henrik Kristoffersen kjøre ut i den andre omgangen.

Siste nytt

 • Sky avslutter sykkelsatsing

  Sky avslutter sin sykkelsatsing etter neste sesong. Det bekrefter de på sine nettsider. Dermed blir laget nødt til å finne en ny hovedsponsor fra 2020. I løpet av sine ti år i sykkelsporten har Skys ryttere vunnet Tour de France seks ganger.

  thomas
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Hvas til semifinalen

  Tomoe Zenimoto Hvas er klar for semifinalen på 100 meter butterfly i kortbane-VM i svømming i Kina senere onsdag. Han kvalifiserte seg inn med tiden 51,04. Hvas hadde den 12. beste kvalifiseringstiden. Se se mifinalene på NRK2 fra 11.55.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Tottenham videre i mesterligaen

  Tottenham var fem minutter fra mesterligaexit da Lucas Moura styrte Harry Kanes innlegg i mål til 1-1 mot Barcelona og sendte Tottenham til cupspillet.

  SOCCER-CHAMPIONS-FCB-TOT/
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
EM håndball kvinner: Spania - Norge
EM håndball kvinner: Ungarn - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland