Foss ble NM-konge etter monsterrykk

Tobias Foss var sterkest og vant søndagens NM-fellesstart i sykling i Kristiansand. Dermed tok han sitt andre gull på fire dager.

Jumbo-Visma-proffen Foss vant også temporittet i NM tidligere denne uken.

I det ufyselige regnværet i Kristiansand dannet Andreas Leknessund, Tobias Foss, Kristian Aasvold og Anders Skaarseth en tetkvartett da rittet gikk inn i den avgjørende fasen.

Med litt under sju kilometer igjen stakk Foss fra de tre andre og fikk en liten luke. Den klarte ingen i trioen bak å tette. Dermed kunne Vingrom-gutten feire NM-gull i ensom majestet.

Det var hans første NM-medalje på fellesstart.

– For å være helt ærlig var jeg ganske utladet etter tempoen. Jeg la lista lavt, men hadde gode bein i dag også. Jeg følte vi gjorde et bra løp, og jeg fikk god hjelp. Jeg prøvde å ta de mulighetene jeg fikk, og det var godt å kunne ta ut det man var god for, sa Foss til TV 2 etter seieren.

Skaarseth tok sølvet, mens Aasvold ble tredjemann. Leknessund endte dermed på den sure fjerdeplassen. (NTB)

Sykkel-NM 2021. Tobias Foss
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Siste nytt

 • Hviterussiske ledere kastet ut

  To hviterussiske ledere har blitt kastet ut av de olympiske lekene i Tokyo etter at de forsøkte å fjerne utøveren Krystsina Tsimanouskaja fra lekene.

  Saken, som har vakt stor oppmerksomhet, handler om at Tsimanouskaja er en av over 2000 hviterussiske idrettspersonligheter som har undertegnet et brev der det kreves nyvalg i Hviterussland, og at politiske fanger settes fri.

  Tsimanouskaja, som var i Tokyo for å konkurrere for Hviterussland i friidrett, ble tatt med på flyplassen av sine ledere for å sendes hjem til hjemlandet mot hennes vilje.

  Hun fikk nylig innvilget politisk asyl i Polen der hun befinner seg for øyeblikket. Hun har tidligere uttalt at hun frykter for sin egen sikkerhet.

  Nå er det klart at lederne kastes ut av lekene. Det melder IOC (Den internasjonale olympiske komité) på Twitter.

  «Med tanke på sikkerheten til hviterussiske utøvere som fortsatt befinner seg i Tokyo, har IOC valgt å kansellere og frata akkrediteringene til de to trenerne», heter det i meldingen.

  «De to trenerne ble bedt om å forlate Tokyo og har gjort det. De vil bli gitt muligheten til å bli hørt», skriver de videre.

  Hun har søkt og fått asyl i Polen i frykt for fengsling i hjemlandet. NRK skrev om saken i forrige uke.

  Krystsina Tsimanouskaya
  Foto: Czarek Sokolowski / AP
 • Haukenes brøt finalen i kappgang

  Etter at det lenge så ut til at Håvard Haukenes skulle kjempe om edelt metall under 50 kilometer kappgang fredag, brøt han løpet med snaue 15 kilometer igjen.

  Han så svært frisk ut halvveis ut i løpet der han lå kontrollert i tetgruppen sammen med rundt 20 andre utøvere.

  Etter 30 kilometer hadde derimot polske Dawid Tomala rykket fra og skaffet seg en god ledelse. Det var da 50 sekunder ned til Haukenes og resten av gruppen bak.

  Haukenes falt like etter av og så svært tung ut etter 35 kilometer. Han ga seg altså like etterpå.

  – Jeg føler meg fin frem til 30 kilometer, så kjenner jeg smerter i korsryggen, hvor jeg har vært skadet tidligere i år, og i hamstringen i begge bein.

  Han forklarer det med at han fortiden jobber med en ny teknikk som skal minke muligheten for å bli disket:

  – Jeg har bare ikke hatt nok kilometer eller kontinuitet med den teknikken. Det var en stor sjanse å ta, og jeg trodde jeg skulle takle det.

  Han forteller videre at han er fornøyd med løpet taktisk og teknisk, at drikke- og nedkjølingsplanen fungerte optimalt og at han nå ser frem til Paris-OL om tre år.

  Tomala tok til slutt gullet på tiden 3:50:08. 36 sekunder bak ham var tyske Jonathan Gilbert. Det ble kanadisk bronse etter at Evan Dunfee snek seg forbi spanske Marc Tur rett før målgang.

  Håvard Haukenes
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tap etter tabbekveld

  Bodø/Glimt spilte lenge en solid bortekamp mot Prishtina i Kosovo, men en keeperblemme og kommunikasjonssvikt ga 1-2-tap torsdag.

  Dermed må Bodø/Glimt vinne for å snu oppgjøret i returkampen hjemme på Aspmyra i serieligaens tredje kvalifiseringsrunde.

  Glimt trenger tomålsseier i returkampen i neste uke for å avansere til fjerde og siste runde i kvalifiseringen til serieligaens gruppespill. Der venter i så fall slovenske Mura eller Zalgiris Vilnius fra Litauen. (NTB)

  UEFA Conference League: FC Prishtina - Bodø/Glimt
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal