Normal

Carlsen: – Tenkte at nå skjønner jeg ingenting

Magnus Carlsen toger videre mot Fabiano Caruanas personlige rekord, men etter seieren over Teimour Radjabov var han først og fremst litt forvirret.

NETHERLANDS-LEISURE-CHESS

Magnus Carlsen ser ut til å være i storform om dagen. Her tar han 'selfie' med en fan under turneringen i Nederland.

Foto: Koen van Weel / Afp

Switzerland Chess Challenge

Fabiano Caruana klarte syv strake seiere på rad i fjor, men under den pågående turneringen i Nederland ble han slått av Magnus Carlsen da de møttes.

Foto: Walter Bieri / Ap

– Flere ganger tenkte jeg at nå skjønner jeg ingenting av det som foregår, sa Magnus Carlsen til TV 2 etter å ha tatt sin sjette strake seier i Tata Steel-turneringen i Nederland.

Carlsen forklarer at partiet mot Radabov var svært komplisert strategisk, og at dette tidvis gjorde ham usikker.

Syv strake neste?

– Mange av trekkene kom som en overraskelse, og ikke alltid på en positiv måte. Jeg skjønte ikke hva som foregikk. Det er litt frustrerende noen ganger, sier Carlsen.

Likevel var det ikke mye tvil om at verdensmesteren ville gå seirende ut av duellen. Carlsen vant etter 40 trekk, og nærmer seg dermed en ny milepæl.

Carlsen kan nemlig slå den personlige rekorden til «erkerivalen» Fabiano Caruana, som klarte syv strake seiere i St. Louis-turneringen i fjor høst.

Leder turneringen

Det var etter den prestasjonen Caruana virkelig begynte å bli regnet som en stor utfordrer for Carlsen.

– Jeg gjør bare så godt jeg kan, og så er det ikke min feil at motstanderne mine spiller dårlig innimellom, sier Carlsen når TV 2 spør hvor mye han tenker på å klare syv eller åtte seiere på rad.

24-åringen har klart syv strake seiere én gang selv, i 2003, men det var i et åpent junior-NM.

Carlsen leder turneringen i Nederland med et helt poeng. Onsdag skal Carlsen spille med svarte brikker mot ukraineren Vasil Ivantsjuk. Spillerne forflytter seg til den Haag for de to neste partiene.

Siste nytt

 • Keita snudde til seier

  Aboubakar Keita stod for 3-2-målet i det 87. minutt da Stabæk tok tre viktige poeng Ranheim på Nadderud. Mads Reginiussen scoret begge Ranheims mål, mens Franck Boli scoret to for Stabæk.

  Aboubakar Keita
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Håland scoret sitt 10.

  Erling Håland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen, siden Haugesund tapte 1-2 borte mot Kristianseund.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Første borteseier siden 2015

  Start hadde ikke vunnet på bortebane siden mai i 2015, men snudde fra 0-1 til 2-1 mot Bodø/Glimt. Philip Zinckernagel sendte Glimt foran etter 70 minutter. Elliot Käck utlignet for Start, og Mathias Bringaker scoret seiersmålet fem minutter før slutt.

  Start - Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter-Strike GO, finale
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Sarpsborg 08
VM hestesport: Kjøring, presisjon
E-sport: Counter-Strike GO
Team Ingebrigtsen
E-sport: Counter-Strike GO