Hopp til innhold

Forventer to debutanter mot Portugal

BRAGA/OSLO (NRK) Landslagstroppen er stappfull av debutanter. NRKs ekspert tror to av dem får sjansen fra start mot Portugal.

Lise Klaveness om laget som skal møte Portugal i morgen. Reporter: Carina Olset.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE: Slik starter Norge (4-4-2): Rune A. Jarstein - Martin Linnes, Even Hovland, Stefan Strandberg, Anders Trondsen - Veton Berisha, Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jenssen, Valon Berisha - Markus Henriksen, Joshua King

På grunn av serierunde i både Norge og Sverige, opprykksfinaler i England og Spania, og sykdom- og skadeforfall, har landslagssjef Per-Mathias Høgmo med seg en svært ung og urutinert tropp. NRKs fotballskepsert Lise Klaveness er på plass i Portugal, og har studert de siste landslagstreningene grundig.

Anders Trondsen og Per-Mathias Høgmo

DEBUTANT: Anders Trondsen får trolig sin landslagsdebut i kveld. Her med sjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er ingen venstrebacker med, så det ligger an til at Anders Trondsen får sjansen fra start. Det er en posisjon han har bekledd tidligere i Stabæk, men gikk til Sarpsborg 08 nettopp for å komme seg bort fra den posisjonen, forklarer hun.

Sarpsborg 08-spilleren, som kobles til nederlandske Groningen, ligger altså an til å få sin landslagsdebut i kveld, og Klaveness spår at han får Stefan Strandberg, Even Hovland og Martin Linnes med seg i forsvarsrekka.

NRK-eksperten tar et lite forbehold når det gjelder Linnes. Hedmarkingen spilte cupfinale i Tyrkia torsdag kveld, og han sluttet seg derfor sent til landslagstroppen.

LES OGSÅ: Dribleren Samuelsen vil legge på seg åtte kilo

Berisha-brødrene imponerer

På midtbanen ser det ut til at Stefan Johansen og Ruben Yttergård Jenssen starter sentralt. Førstnevnte blir kaptein i Per Ciljan Skjelbreds fravær. Klaveness synes imidlertid det er vingene som ser mest spennende ut.

– Det blir Berisha-brødrene på hver sin side. De har vært veldig aggressive på trening, begge to, sier hun.

Valon Berisha har landskamper for Norge, mens Veton sannsynligvs blir elleverens andre debutant.

Ny spissduo

Formsterke Joshua King og Markus Henriksen starter trolig på topp. AZ-kapteinen, som sannsynligvis går til en større liga i sommer, har hatt en imponerende sesong, mens King slo ut i full blomst etter at han ble pappa.

– De har sett veldig kvikke ut på trening. Relasjonen har ikke vært så tydelig mellom de to, men de har hver for seg virket som at de er kvikke og raske i beina, mener Klaveness.

Størst usikkerhet er det rundt hvem som starter i mål. Det er helt jevnt mellom Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland, men Klaveness holder en knapp på førstnevnte.

– Det er en treningskamp, så det kan jo hende at Nyland får sjansen, men ut fra prestasjonene og det faktum at Jarstein har holdt nullen i så mange kamper og, og stått fast i Bundesliga, så ligger det an til at han i alle fall har prestert på en sånn måte at han burde få starte, sier den tidligere landslagsspilleren.

Markus Henriksen og Joshua King t.v under oppvarmingen

STARTER PÅ TOPP: Markus Henriksen og Joshua King under oppvarmingen før gårsdagens trening. I kveld starter de sannsynligvis på topp for Norge.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

PS: I tillegg til Trondsen og Berisha, kan Martin Samuelsen, Alexander Sørloth, Niklas Gunnarsson, Ulrik Yttergård Jenssen og Iver Fossum få sin debut.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

    Tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden Marcel Hirscher.

    Onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med Hirscher og at Hirscher der har bedt om å få kjøre for Nederland. Det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent.

    Det sier generalsekretær Christian Scherer.

    Scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for Østerrike, men nå blir det altså trolig Nederland.

    Hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løseth.

    Tidligere i vår ble det kjent at Lucas Braathen gjør et lignende comeback for Brasil, hvor Braathens mor er fra.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP
  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal