NRK Meny
Normal

Forventer to debutanter mot Portugal

BRAGA/OSLO (NRK) Landslagstroppen er stappfull av debutanter. NRKs ekspert tror to av dem får sjansen fra start mot Portugal.

Lise Klaveness om laget som skal møte Portugal i morgen. Reporter: Carina Olset.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE: Slik starter Norge (4-4-2): Rune A. Jarstein - Martin Linnes, Even Hovland, Stefan Strandberg, Anders Trondsen - Veton Berisha, Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jenssen, Valon Berisha - Markus Henriksen, Joshua King

På grunn av serierunde i både Norge og Sverige, opprykksfinaler i England og Spania, og sykdom- og skadeforfall, har landslagssjef Per-Mathias Høgmo med seg en svært ung og urutinert tropp. NRKs fotballskepsert Lise Klaveness er på plass i Portugal, og har studert de siste landslagstreningene grundig.

Anders Trondsen og Per-Mathias Høgmo

DEBUTANT: Anders Trondsen får trolig sin landslagsdebut i kveld. Her med sjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er ingen venstrebacker med, så det ligger an til at Anders Trondsen får sjansen fra start. Det er en posisjon han har bekledd tidligere i Stabæk, men gikk til Sarpsborg 08 nettopp for å komme seg bort fra den posisjonen, forklarer hun.

Sarpsborg 08-spilleren, som kobles til nederlandske Groningen, ligger altså an til å få sin landslagsdebut i kveld, og Klaveness spår at han får Stefan Strandberg, Even Hovland og Martin Linnes med seg i forsvarsrekka.

NRK-eksperten tar et lite forbehold når det gjelder Linnes. Hedmarkingen spilte cupfinale i Tyrkia torsdag kveld, og han sluttet seg derfor sent til landslagstroppen.

LES OGSÅ: Dribleren Samuelsen vil legge på seg åtte kilo

Berisha-brødrene imponerer

På midtbanen ser det ut til at Stefan Johansen og Ruben Yttergård Jenssen starter sentralt. Førstnevnte blir kaptein i Per Ciljan Skjelbreds fravær. Klaveness synes imidlertid det er vingene som ser mest spennende ut.

– Det blir Berisha-brødrene på hver sin side. De har vært veldig aggressive på trening, begge to, sier hun.

Valon Berisha har landskamper for Norge, mens Veton sannsynligvs blir elleverens andre debutant.

Ny spissduo

Formsterke Joshua King og Markus Henriksen starter trolig på topp. AZ-kapteinen, som sannsynligvis går til en større liga i sommer, har hatt en imponerende sesong, mens King slo ut i full blomst etter at han ble pappa.

– De har sett veldig kvikke ut på trening. Relasjonen har ikke vært så tydelig mellom de to, men de har hver for seg virket som at de er kvikke og raske i beina, mener Klaveness.

Størst usikkerhet er det rundt hvem som starter i mål. Det er helt jevnt mellom Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland, men Klaveness holder en knapp på førstnevnte.

– Det er en treningskamp, så det kan jo hende at Nyland får sjansen, men ut fra prestasjonene og det faktum at Jarstein har holdt nullen i så mange kamper og, og stått fast i Bundesliga, så ligger det an til at han i alle fall har prestert på en sånn måte at han burde få starte, sier den tidligere landslagsspilleren.

Markus Henriksen og Joshua King t.v under oppvarmingen

STARTER PÅ TOPP: Markus Henriksen og Joshua King under oppvarmingen før gårsdagens trening. I kveld starter de sannsynligvis på topp for Norge.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

PS: I tillegg til Trondsen og Berisha, kan Martin Samuelsen, Alexander Sørloth, Niklas Gunnarsson, Ulrik Yttergård Jenssen og Iver Fossum få sin debut.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km klassisk fellesstart, kvinner
V-cup telemark
Vinterstudio
Sportslørdag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cup fristil: Skicross