Forventer at RBK-stjernene forsvinner

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tror ikke han får beholde laget som feiret seriegullet i Trondheim i natt. Klubber fra Premier League, Bundesliga og Serie A studerer spillerne på Lerkendal.

Laster innhold, vennligst vent..

For det er flere sterke klubber som har begynt å frekventere Lerkendal Stadion etter at Rosenborg har blitt Norges klart sterkeste klubb igjen. Nå ser Ingebrigtsen at konsekvensen trolig blir at spillere kommer til å bli solgt, etter at hans første seriegull som trener er sikret.

– Det kan bli vanskelig. Vi skal selge spillere, men vi selger heller til klubber der vi får betalingen vi fortjener og det er riktige klubber for spillerne. Vi har en gjeng spillere som også vet hva de ønsker. Jeg håper Per-Mathias gir litt hjelp og tar oss til EM, så vi får beholde spillere over neste sommer, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK etter at laget hadde feiret seriegullet foran fansen.

Da var også Haugesund slått 4-3 etter at Vilhjálmsson avgjorde kampen for trønderne.

EM håpet for RBK

Ingebrigtsen tror muligheten til å spille for Norge under EM i Frankrike til sommeren, dersom landslaget vinner play off-kampene mot Ungarn, frister så mye at enkelte spillere blir reserverte med hensyn til en overgang ut i Europa.

Kåre Ingebrigtsen

BEKREFTER INTERESSE: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har grunn til å smile etter at Rosenborg har tatt tilbake tronen i norsk fotball. Nå forventer han at spillere forsvinner.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er litt mer usikkert for spillere å dra ut i vinduet som kommer og ikke få spille, og skulle spille seg inn i en tropp til et sluttspill. Spillerne våre syns i alle fall at det ville være stort å spille for Norge i EM, sier Ingebrigtsen.

Han bekrefter at det er lag fra de sterkeste ligaene i Europa som er på plass for å se RBK-spillerne. Og allerede torsdag kommer hjemmekampen i Europaligaen mot Serie A-klubben Lazio.

– Vi har endring i de klubbene som er her og ser oss sammenlignet med i fjor. De er fra Bundesliga, Premier League og Serie A. Det henger sammen med at vi har vært i serien og gode i Europa. Det legges merke til. Da kommer klubber og ser på også, sier Ingebrigtsen.

– Selger ikke mange

Han tror at muligheten til å spille i Mesterligaen neste år vil friste mange spillere, men de klarer ikke å stå imot gode bud.

– Det hjelper ikke hva vi har. Om det er riktig og den store klubben kommer. Da er det kjørt og slik skal det være. Da må vi finne nye, sier Ingebrigtsen før feiringen av seriegullet skulle fortsette i sentrum av byen.

Rosenborg sto blant annet imot et bud som skal ha vært opp mot 30 millioner kroner på Ole Selnæs. Spesielt Championship-klubben Brentford skal ha vært interessert. Ingebrigtsen ser imidlertid fordelen med at norske spillere drar ut.

– Det er viktig for oss. Vi skal selge spillere fra Eliteserien. Vi skal selge til store ligaer. Da får vi tilbake erfaring som kan hjelpe oss på landslaget og ta oss ut i sluttspill. Det er viktig, sier trønderen.

Men i går kveld gjorde Ingebrigtsen en ting klart:

– Det er mange som kikker. Men vi selger ikke mange.

Siste nytt

 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal