NRK Meny
Normal

Forventer at RBK-stjernene forsvinner

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tror ikke han får beholde laget som feiret seriegullet i Trondheim i natt. Klubber fra Premier League, Bundesliga og Serie A studerer spillerne på Lerkendal.

Laster innhold, vennligst vent..

For det er flere sterke klubber som har begynt å frekventere Lerkendal Stadion etter at Rosenborg har blitt Norges klart sterkeste klubb igjen. Nå ser Ingebrigtsen at konsekvensen trolig blir at spillere kommer til å bli solgt, etter at hans første seriegull som trener er sikret.

– Det kan bli vanskelig. Vi skal selge spillere, men vi selger heller til klubber der vi får betalingen vi fortjener og det er riktige klubber for spillerne. Vi har en gjeng spillere som også vet hva de ønsker. Jeg håper Per-Mathias gir litt hjelp og tar oss til EM, så vi får beholde spillere over neste sommer, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK etter at laget hadde feiret seriegullet foran fansen.

Da var også Haugesund slått 4-3 etter at Vilhjálmsson avgjorde kampen for trønderne.

EM håpet for RBK

Ingebrigtsen tror muligheten til å spille for Norge under EM i Frankrike til sommeren, dersom landslaget vinner play off-kampene mot Ungarn, frister så mye at enkelte spillere blir reserverte med hensyn til en overgang ut i Europa.

Kåre Ingebrigtsen

BEKREFTER INTERESSE: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har grunn til å smile etter at Rosenborg har tatt tilbake tronen i norsk fotball. Nå forventer han at spillere forsvinner.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er litt mer usikkert for spillere å dra ut i vinduet som kommer og ikke få spille, og skulle spille seg inn i en tropp til et sluttspill. Spillerne våre syns i alle fall at det ville være stort å spille for Norge i EM, sier Ingebrigtsen.

Han bekrefter at det er lag fra de sterkeste ligaene i Europa som er på plass for å se RBK-spillerne. Og allerede torsdag kommer hjemmekampen i Europaligaen mot Serie A-klubben Lazio.

– Vi har endring i de klubbene som er her og ser oss sammenlignet med i fjor. De er fra Bundesliga, Premier League og Serie A. Det henger sammen med at vi har vært i serien og gode i Europa. Det legges merke til. Da kommer klubber og ser på også, sier Ingebrigtsen.

– Selger ikke mange

Han tror at muligheten til å spille i Mesterligaen neste år vil friste mange spillere, men de klarer ikke å stå imot gode bud.

– Det hjelper ikke hva vi har. Om det er riktig og den store klubben kommer. Da er det kjørt og slik skal det være. Da må vi finne nye, sier Ingebrigtsen før feiringen av seriegullet skulle fortsette i sentrum av byen.

Rosenborg sto blant annet imot et bud som skal ha vært opp mot 30 millioner kroner på Ole Selnæs. Spesielt Championship-klubben Brentford skal ha vært interessert. Ingebrigtsen ser imidlertid fordelen med at norske spillere drar ut.

– Det er viktig for oss. Vi skal selge spillere fra Eliteserien. Vi skal selge til store ligaer. Da får vi tilbake erfaring som kan hjelpe oss på landslaget og ta oss ut i sluttspill. Det er viktig, sier trønderen.

Men i går kveld gjorde Ingebrigtsen en ting klart:

– Det er mange som kikker. Men vi selger ikke mange.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag