NRK Meny
Normal

Fortvilet da seieren glapp på hjemmebane: – Håper ledelsen ser at de gjorde feil

HORTEN (NRK): Sondre Holst Enger viste storform i hjembyen Horten. Nå skal han bruke rittet på hjemmebane til å vise at lagledelsen burde hatt ham et helt annet sted.

Sondre Holst Enger

SLÅTT: Sondre Holst Enger ble nummer to i Horten.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Enger sykler for Israel Cycling Academy, men ble vraket til Giro d'Italia. Derfor sykler han når Tour of Norway, som startet med etappe fra Svelvik til Horten onsdag.

– Jeg håper ledelsen nå ser at de gjorde feil med ikke å ta meg ut til Giroen, sier Sondre Holst Enger, der han står midt i Storgata i Horten omkranset av familie og venner.

Han var tydelig irritert, og forsøkte ikke å skjule misnøyen med at han helst ville vært i Italia. Han var heller ikke særlig fornøyd med at seieren glapp i hjembyen.

– Jeg skulle hatt seieren, fader ass! Det ble litt slurv bak Groenewegen, så jeg fikk ikke farten, sier Enger.

I fjor ble mye av sesongen spolert, men for nytt lag viser nordmannen storform.

– Det er rart, men det løsner når mai kommer. Det er deilig å sykle når det går bra, sier 24-åringen til NRK.

Jansen hjalp Groenewegen

Han ble beste nordmann på andreplass, men ble slått av LottoNL-Jumbos Dylan Groenewegen. Han fikk god hjelp av Amund Grøndahl Jansen, som gjorde en mannsjobb for en av verdens beste spurtere på åpningsetappen av Tour of Norway.

– Gratulerer med en halv seier, Amund.

– Halv seier? Det høres dumt ut. Jeg vil si at det var en hel seier. Sykkel er mer en lagsport, sa Amund Grøndahl Jansen til NRK etter løpet.

– Hvordan opplevde du avslutningen?

– Da fire kilometer gjensto fikk jeg beskjed om å kjøre siste opptrekket for Dylan. Jeg kjørte det jeg maktet og da jeg var først inn i siste sving ved 1 kilometer igjen forsto jeg at vi ville vinne dette, fortsetter den norske LottoNL-Jumbo rytteren.

Laster Twitter-innhold

Hagen og Halvorsen langt bak

Den åttende utgaven av Tour of Norway startet i Svelvik før rytterne gjorde unna 186 kilometer på kryss og tvers i Vestfold før avslutningen inne i Horten sentrum, hvor Dylan Groenewegen, annen som vant siste etappe i fjorårets Tour de France.

Edvald Boasson Hagen og Skys nordmann Kristoffer Halvorsen greide ikke å være med å kjempe om seieren og havnet utenfor seierspallen.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal