NRK Meny
Normal

Fortvilet da seieren glapp på hjemmebane: – Håper ledelsen ser at de gjorde feil

HORTEN (NRK): Sondre Holst Enger viste storform i hjembyen Horten. Nå skal han bruke rittet på hjemmebane til å vise at lagledelsen burde hatt ham et helt annet sted.

Sondre Holst Enger

SLÅTT: Sondre Holst Enger ble nummer to i Horten.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Enger sykler for Israel Cycling Academy, men ble vraket til Giro d'Italia. Derfor sykler han når Tour of Norway, som startet med etappe fra Svelvik til Horten onsdag.

– Jeg håper ledelsen nå ser at de gjorde feil med ikke å ta meg ut til Giroen, sier Sondre Holst Enger, der han står midt i Storgata i Horten omkranset av familie og venner.

Han var tydelig irritert, og forsøkte ikke å skjule misnøyen med at han helst ville vært i Italia. Han var heller ikke særlig fornøyd med at seieren glapp i hjembyen.

– Jeg skulle hatt seieren, fader ass! Det ble litt slurv bak Groenewegen, så jeg fikk ikke farten, sier Enger.

I fjor ble mye av sesongen spolert, men for nytt lag viser nordmannen storform.

– Det er rart, men det løsner når mai kommer. Det er deilig å sykle når det går bra, sier 24-åringen til NRK.

Jansen hjalp Groenewegen

Han ble beste nordmann på andreplass, men ble slått av LottoNL-Jumbos Dylan Groenewegen. Han fikk god hjelp av Amund Grøndahl Jansen, som gjorde en mannsjobb for en av verdens beste spurtere på åpningsetappen av Tour of Norway.

– Gratulerer med en halv seier, Amund.

– Halv seier? Det høres dumt ut. Jeg vil si at det var en hel seier. Sykkel er mer en lagsport, sa Amund Grøndahl Jansen til NRK etter løpet.

– Hvordan opplevde du avslutningen?

– Da fire kilometer gjensto fikk jeg beskjed om å kjøre siste opptrekket for Dylan. Jeg kjørte det jeg maktet og da jeg var først inn i siste sving ved 1 kilometer igjen forsto jeg at vi ville vinne dette, fortsetter den norske LottoNL-Jumbo rytteren.

Laster Twitter-innhold

Hagen og Halvorsen langt bak

Den åttende utgaven av Tour of Norway startet i Svelvik før rytterne gjorde unna 186 kilometer på kryss og tvers i Vestfold før avslutningen inne i Horten sentrum, hvor Dylan Groenewegen, annen som vant siste etappe i fjorårets Tour de France.

Edvald Boasson Hagen og Skys nordmann Kristoffer Halvorsen greide ikke å være med å kjempe om seieren og havnet utenfor seierspallen.

Siste nytt

 • Haaland, ikkje Håland

  Stortalentet Erling Braut Haaland skriv ikkje lenger etternamnet sitt med bokstaven å, men med to a-ar. Det bekreftar Molde-spissen til VG. Haaland har denne sommaren vore sterkt linka til den austerrikske klubben Red Bull Salzburg.

  Eliteserien fotball 2018, Molde - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Marchisio gir seg etter 25 år

  Etter 25 år i samme klubb gir Claudio Marchisio seg i Juventus. 32-åringen fikk med seg 389 kamper og 38 mål i Juventus-trøya. Underveis i karrieren har han vært utlånt til Empoli (2007/08). Hvor ferden går videre er ikke kjent.

  Juventus Claudio Marchisio
  Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp
 • Bento skal trene Sør-Korea

  Tidligere Portugal-trener Paulo Bento blir ny landslagstrener i fotball for Sør-Korea. 49-åringen erstatter Shin Tae-yong. Sør-Korea slo Tyskland 2–0 i årets VM-sluttspill i Russland, men klarte likevel ikke å avansere videre fra gruppespillet.

  SOCCER-EURO/ Portugal's coach Paulo Bento attends a training session ahead of their Euro 2012 semi-final soccer match against Spain, at Donbass Arena in Donetsk
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett