Fortsetter Skarbø å briljere?

Den norske landslagsmålvakten har ikke sluppet inn et eneste mål i den olympiske turneringen. Erika Skarbø blir nøkkelspiller også mot Japan.

Erika Skarbø
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I vinter sluttet Bente Nordby på landslaget. I en årrekke hadde hun vært Norges førstevalg i mål. Men Erika Skarbø har imponert som ny norsk keeper. På ti kamper har hun holdt buret rent i åtte av dem. Den norske keeperen virker trygg, og har i den olympiske turneringen gjort flere meget viktige redninger.

Ett poeng gir puljeseier

Mot Japan onsdag trenger Norge en god målvakt. Japan er sterke i sitt offensive spill, og sammen med resten av laget skal Skarbø hindre japanske scoringer.

Seier eller uavgjort betyr at de norske jentene er puljevinnere. Det betyr også at de får spille kvartfinalen i Shanghai, og dermed slipper å reise etter kampslutt mot Japan. Og seier i puljespillet gir enklere motstand i kvartfinalen.

Hvem vi møter i kvartfinalen blir først klart onsdag, men mye tyder på at det enten blir Canada, Nord Korea, Sverige, Tyskland eller Brasil.

Sjekk tabellen her

Solide i forsvar

Så langt i turneringen har de norske jentene scoret tidlig i hver kamp. Forsvarsspillet har vært solid, men fremover på banen har laget ikke imponert. Mot Japan blir det viktig å ikke gi fra seg ballen så mye som tidligere i mesterskapet. Japan er ikke så gode til å forsvare seg, og Norge kan få store sjanser hvis spillet er presist.

Sist gang de norske jentene møtte Japan ble det tap. Men det var i fjor vinter, og nå handler det om å avslutte gruppespillet med seier. I så fall har Norge vunnet alle innledende kamper. Fredag er det kvartfinale.

Les også: Sykdom i fotballeiren

Slik har det så langt gått i Norges to OL-kamper:

Les også: Norge jublet for poengene

Les også: Historisk sjokkåpning

Siste nytt

 • Slovakia-sjef sluttet etter feiring

  Slovakias landslagssjef i fotball Jan Kozak sa opp stillingen etter 1-2-tapet for Tsjekkia i nasjonsligaen. Årsaken til at han sa opp jobben var at sju spillere var ute og festet etter tapet.

  – Det gjorde fryktelig vondt, som om noen spyttet på meg, sier han.

  Jan Kozak
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • NIF får refs av riksrevisjonen

  Norges Idrettsforbund (NIF) får kritikk av riksrevisjonen for bruken av spillemidler. Ifølge VG har 50 millioner kroner som skulle gå til tiltak for barn og unge i perioden 2012 - 2017 blitt brukt på lønn i Idrettsforbundet.

  Tom Tvedt
  Foto: Jørn Andre Lien <jorn.andre.lien@nrk.no>
 • Ordinas fra Stabæk til Lillestrøm

  Tidligere Stabæk-hovedtrener Toni Ordinas blir ny leder av Lillestrøms utviklingsavdeling fra januar 2019.

  Det bekrefter Lillestrøm på sitt nettsted torsdag.

  Ordinas
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag