Fortsatt usikkert for Norge: Kan fremdeles rykke ned

Både norske medier og landslagssjef Roy Johansen trodde neste års A-VM var i boks da Latvia slo Kasakhstan, men slik var det ikke.

Norge

USIKKERHET: Mats Zuccarello og resten av landslaget risikerer fortsatt nedrykk fra A-VM.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg synes det er fullt fortjent at vi beholder plassen og har mulighet til å spille om kvartfinale, sa landslagssjef Roy Johansen da Latvia slo Khasaksthan, og «alle» trodde Norge nå slapp å bekymre seg for å rykke ned fra A-VM.

Nå viser det seg at Ungarn, Canada og Hviterussland kan sørge for at Norge må ta den sure veien ned og stille i B-VM neste år.

Slik kan Norge rykke ned

Dette scenarioet er noe komplekst og litt avansert, men slik kan Roy Johansens siste VM bli et mareritt:

I sine siste kamper må Ungarn slå Tyskland og Hviterussland slå Frankrike i gruppe A. Da får de seks poeng.

I tillegg må Frankrike, som er vertsnasjon neste år, også tape for Canada.

Se tabell:

Laster innhold, vennligst vent..

Samtidig må Norge tape sine to siste kamper mot Latvia og Russland.

Se tabell:

Laster innhold, vennligst vent..

Da vil Norge rykke ned fordi laget blir nest dårligst av nasjonene som kan rykke ned. Frankrike kan bli sist i gruppe A, men vil ikke rykke ned fordi de skal arrangere VM neste år.

Khasakstan har allerede rykket ned.

– De to dårligste lagene rykker ned. Vanligvis er det nummer åtte i hver gruppe, men det er fremdeles en mulighet for at Frankrike kan bli sist i gruppe B, sier Martin Merk, som er mediemanager i Det internasjonale ishockeyforbundet.

– Siden Frankrike ikke kan rykke ned fordi de er vertsnasjon neste år blir det et av lagene som blir nummer sju i gruppe A eller B som rykker ned. Det vil være det laget med den dårligste poengsummen. Det er teoretisk mulig at det kan bli Norge, legger han til.

– Fokuserer på det vi kan påvirke

Kort oppsummert:

 • Ungarn må slå Tyskland
 • Hviterussland må slå Frankrike
 • Canada må slå Frankrike
 • Norge må tape mot Latvia og Russland

Da vil Norge og Frankrike ende opp med fem poeng, og Norge vil rykke ned sammen med Khasaksthan.

– Våre spillere fokuserer på det vi kan påvirke, og det er vår egen prestasjon i de to kampene vi har igjen. Nå gjelder det i første omgang og gjøre det vanskelig for Russland. Det har skjedd større overraskelser i idrett enn at Norge slår Russland på hjemmebane i hockey, sier Bjørn Mathisrud, som er sportslig ansvarlig i Norges ishockeyforbund.

Siste nytt

 • Inter ute av mesterligaen

  Inter tapte 2-1 mot Barcelona i siste runde av mesterligaens gruppespill, et resultat som ikke er godt nok til å ta seg videre til sluttspillet. Barcelona var allerede klare for avasenment før kveldens runde, og får med seg Borussia Dortmund etter at de slo Slavia Praha 2–1.

  nmQa7MwuKWs
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO
 • Chelsea videre i mesterligaen

  Chelsea vant 2–1 mot Lille i sin siste kamp av mesterligaens gruppespill, og kaprer dermed andreplassen i deres gruppe. Den toppes av Valencia, som med 1-0-seier mot Ajax sendte nederlenderne ned på tredjeplass og ut av mesterligaen.

  Mw9sf4uUAYo
  Foto: DYLAN MARTINEZ
 • Napoli videre i mesterligaen

  Napoli slår følge med Liverpool videre fra gruppe E i Mesterligaen. Italienerne slo Genk med 4-0 etter hattrick av Milik før pause. Genks keeper Maarten Vandevoordt ble den yngste målvakten i en Mesterligakamp noensinne ,17 år og 287 dager gammel.

  Champions League - Group E - Napoli v Genk
  Foto: Ciro De Luca / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal