– Vi begynner å få dårlig tid

GARDERMOEN (NRK): Skistyret bestemte på dagens møte at de fortsatt vil holde døren åpen for Petter Northug, men det ble ingen avklaring på konflikten.

Petter Northug jr.

ÅPEN DØR: Petter Northug kan fortsatt rekke verdenscupen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Samtalene pågår fortsatt. Vi jobber for å se om det kan bli en avtale, sier Stein Opsal, generalsekretær i skiforbundet, om samtalene med Petter Northug.

Skistyret hadde i dag møte på Gardermoen. Der orienterte generalsekretær Stein Opsal om status i diskusjonene med Petter Northug.

Samtidig fikk Opsal mandat til å jobbe videre med en løsning.

– Konstruktiv dialog

Opsal

JOBBER FOR LØSNING: Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det betyr at det fortsatt er håp om at Petter Northug representerer Norge i verdenscupen kommende vinter.

– Det er en konstruktiv og god dialog. Den er ryddig. Jeg vil ikke gå i detalj, men det baserer seg på de rammene han hadde i fjor, sier Opsal til NRK.

Fortsatt kan han ikke svare endelig på om partene blir enige.

– Jeg håper det, men vi får se hva vi klarer å få til. Vi har ikke god tid på oss. Vi vil ha en avklaring veldig fort, sier Opsal.

– Jeg har ikke snakket med Stein Opsal eller noen i skistyret etter møtet i dag, og derfor har jeg ingen kommentar til dette nå, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK tirsdag ettermiddag.

Trakk tilbudet

At det fortsatt er dialog, er uansett positivt. For en drøy måned siden, 16. september, trakk nemlig skistyret sitt opprinnelige tilbud til Northug om en tilsvarende avtalene som han hadde forrige vinter.

Da responderte Northug med å be om ny dialog. Det sa forbundet ja til, og 25. september møtte Northug selv representanter fra skiforbundet.

Siden har dialogen fortsatt, og etter det NRK erfarer, er en løsning rett rundt hjørnet.

Det må den da også være, for 27. november starter verdenscupen i Kuusamo. Og allerede 13. november er den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Bakgrunnen for konflikten er som kjent at Petter Northugs personlige sponsor, Coop, er en konkurrent av skiforbundets sponsorer. Northug gikk ut av landslaget etter 2013-sesongen.

Siste nytt

 • City styrker forsvaret

  Manchester City er samd med Benfica om kjøp av midstopparen Ruben Dias for rundt 800 millionar kroner, skriv den portugisiske klubben på sine nettsider.

  I tillegg skal Nicolas Otamendi motsett veg.

  Men det gjenstår for spelarane å bli samde om dei perdonlege kontraktene, skriv Sky Sports.

  City tapte 2-5 på heimebane mot Leicester søndag.

  Ruben Dias
  Foto: Armando Franca / AP
 • Miami til NBA-finale

  Miami Heat sikra seg den andre finaleplassen i NBA-sluttspelet med 125-113 over Boston Celtics i natt, og vann dermed 4-2 i kampar.

  I finalen møter dei Los Angeles Lakers, med superstjerne LeBron James på laget. James har tidlegare spela fire finaler for Miami.

  Første finalekamp i best av sju-serien går onsdag.

  Bam Adebayo
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Pangstart for Fati og Barcelona

  17-åringen Ansu Fati dominerte mot Villarreal med to mål og skaffet straffe da Barcelona vant 4-0 i sin serieåpning.

  Allerede i løpet av kampens 20 første minutter hadde Fati blitt tomålsscorer og gitt Barcelona en pangåpning på La Liga-sesongen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal