Forsvarsspillet gir Lagerbäck hodebry: – Vi er for passive

SAN MARINO (NRK): Norge har sluppet inn 16 mål på åtte kamper i VM-kvalifiseringen, ni av dem under Lars Lagerbäck.

Lars Lagerbäck og det norske fotball landslaget forbereder seg til bortekampen mot San Marino.

FORSVARSPROBLEMER: Lars Lagerbäck har ikke hatt mye å glede seg over som norsk landslagssjef. Svensken mener de norske spillerne ikke har vært vant til å forsvare seg på måten Lagerbäck ønsker.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg har gitt spillerne «feedback» på at vi må forbedre mye av spillet vårt, åpnet Lars Lagerbäck forsiktig på pressekonferansen tirsdag.

– Og vi har sett mye på forsvarsspillet, la svensken til, før han brettet ut om svakhetene i Norges bakre rekker.

Det kommer ikke som en overraskelse at svensken gjør nettopp det. For selv om «våre beste menn» kun har scoret åtte mål i VM-kvalifiseringen, er det bakover landslaget sliter mest. 16 baklengsmål på åtte kamper er fasiten hittil i kvalifiseringen, som avsluttes mot San Marino og Nord-Irland.

Svensken peker ut tre årsaker til at Norge ikke klarer å holde nullen.

– Vi er altfor passive. Tempoet er for lavt, og vi forflytter oss ikke raskt nok, er konklusjonen.

Reginiussen: – Det tar alltid litt tid

Rosenborg-stopper Tore Reginiussen nikker samtykkende når NRK ramser opp årsakene Lagerbäck har trukket frem. 31-åringen fra Alta mener forsvarsspillerne må klare å lese spillet bedre.

– Vi er nødt til å være kyniske og aggressive i egen boks, vi har ofte «okey» struktur, men mot gode enkeltspillere må man være 100 prosent på hele tiden. Dette er noe vi må jobbe med og være klare på alle sammen, og vi prøver å ta nye steg. Men mot bra motstand blir vi hardt straffet, sier landslagsstopperen, med henvisning til Tyskland-kampen som endte 0–6.

Lars Lagerbäck og det norske fotball landslaget forbereder seg til bortekampen mot San Marino.

TRENGER TID: Rosenborg-stopper, Tore Reginiussen, mener forsvarsspillerne må bli mer kyniske og aggressive i egen boks.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lagerbäck sier han har innført soneforsvar, og mener at spillerne ikke har vært vant til det. Er det en del av forklaringen?

– Det tar alltid litt tid, det gjør det. Man må bli vant til nye måter å jobbe på. Det er litt forskjell fra klubb og landslag. Det er mange nye elementer, men det går fint å omstille seg. Nytt regime gjør at det tar en stund før alt sitter. Det ser man jo.

– Det er ingen tvil om at det er veldig mye vi kunne gjort bedre alle sammen. Vi fikk en skikkelig på nesen av Tyskland. Lista ligger høyt internasjonalt, og vi trenger maks prestasjon fra hver spiller for å henge med.

Vil at spillerne

Lars Lagerbäck har forberedt spillerne på samme måte som vanlig før torsdagens bortekamp mot lille San Marino, som bare har syv lag bak seg på FIFA-rankingen.

– Disse tingene er også viktig inn mot San Marino-kampen, selv om kampbildet blir annerledes. Vi må lære oss disse «bitene», sier svensken, før han ivrig fortsetter:

– Vi må også være mer kompakt som lag. Vi må få bedre dybde i forsvarsspillet. Jeg kan nevne enda flere ting spillerne har fått tilbakemelding på, ler mesterskapsgrossisten, som har ledet Sverige, Nigeria og Island i sluttspill.

Siste nytt

 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP
 • Trener med positiv korona-test

  Norges Skiforbund opplyser i en pressemelding at allroundtrener Eirik Myhr Nossum har testet positivt på korona. Testen ble gjennomført i forbindelse med landslagets ankomst til Ruka i Finland, der verdenscupen starter fredag.

  Meldingen utvides.

  rKtaHy8Uzxk
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Russisk skiskyttar testa positivt

  Den russiske skiskyttaren Anton Babikov, pluss ein lege og to massørar, har testa positivt på Covid-19, melder det russiske skiskyttarforbundet på instagram.

  Det er no opp til dei finske arrangørane å avgjere om dei russiske deltakarane får delta i verdscupopninga i Kontiolahti til helga.

  I mellomtida er heile den russiske troppen isolert på hotellet sitt.

  Også i troppane til Latvia og Moldova er det oppdaga smitte, melder det internasjonale skiskyttarforbundet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal