Førsterekkas oppvisning gir norsk kvartfinalehåp

OSLO/PARIS (NRK): Det meste handlet om Patrick Thoresen og Olimb-brødrene da en fantastisk første periode fra førsterekka la grunnlaget for en meget viktig VM-triumf.

Norway's Mathis Olimb, right, celebrates with teammates Patrick Thoresen, left, and Ken Andre Olimb,

JUBELGUTTENE: Patrick Thoresen (fra venstre), Ken André Olimb og Mathis Olimb storspilte da Norge slo Slovenia. FOTO: AP

Foto: Petr David Josek / AP

Slovenia er et lagene Norge absolutt bør slå for å unngå å havne i nedrykksstriden, og ikke minst for å ha noe som helst håp om å ende i kvartfinalen i VM.

Slovenerne gikk fra 0-4 til 4-4 mot Sveits tidligere i turneringen, men Norges 3-0-ledelse etter 20 minutter tirsdag klarte de aldri hente opp. Med 5-1-seier har iskrigerne fått en fin start på mesterskapet.

– Mange ganger er det slik at like barn leker best. Førsterekka består av spillerne med stor spilleforståelse som har spilt på høyt nivå i mange år som er sultne på å vinne og prestere for laget sitt, men vi skal heller ikke glemme de andre rekkene. Undertalsspillet var i verdensklasse, om jeg skal si det selv, sier landslagssjef Petter Thoresen til NRK.

På spørsmål om planen nå er å bruke Olimb-brødrene og Thoresen sammen fremover, svarer han:

– Du er ikke lur hvis du forandrer på den, for å si det sånn. Men nå er ikke jeg bestandig lur.

– Vi skapte mye offensivt, kom til gode sjanser og fikk bra betalt. Nå er vi absolutt med i kampen om kvartfinalene samtidig som nedrykksspøkelset kanskje er helt borte, sier sønnen Patrick til NRK.

Førsterekka herjet

Mats Zuccarello kommer ikke til VM, men førsterekka med Mathis Olimb, Ken André Olimb og Patrick Thoresen fikk igjen spille sammen og brukte kun seks minutter på å gi Norge ledelsen i en råsterk periode.

Storebror Mathis ble servert foran mål og lurte pucken under Matija Pintaric. Etter et snaut kvarter var det Ken André som la på til 2-0 - også denne gang var det Thoresen nest sist på pucken.

Og da Kristian Forsberg smalt pucken i krysset like før første pause, lå alt til rette for en meget viktig seier.

– Vi trives sammen, tenker hockey likt, jobber hardt sammen og finner de små pasningen, sier Mathis Olimb om førsterekka.

Ett minutt før andre pause satte Alexander Reichenberg fart inn foran mål i spill fem mot fire og lurte tidligere Sparta-målvakt Gasper Kroselj. Slovenerne kom igjen under 0-4, men under ett minutt senere feide Robert Sabolic pucken under Lars Haugen.

Økte ledelsen

Det ble ikke starten på en ny opphenting, og like før slutt kunne Thoresen avslutte en norsk jubelkveld med å sette pucken i krysset. Både sønnen til sjefen og Ken André Olimb noterte dermed tre poeng tirsdag.

– Nå kan vi se oppover og puste litt ut, sier Petter Thoresen om mulighetene for å nå en kvartfinale.

– Vi har veldig gode muligheter til å nå en kvartfinale nå. Det blir tøft, og vi skal ha flyt om vi skal ta poeng fra Tsjekkia, Finland og Canada, men vi har muligheten, sier backen Alexander Bonsaksen.

– Hadde vi tapt denne måtte vi mest sannsynlig slått minst én av de to store nasjonene. Nå holdt vi drømmen om kvartfinalen levende, sier målvakt Lars Haugen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Siste nytt

 • Positive koronatester i United

  Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider.

  De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

  United sier at de regner med at resten av sesongoppkjøringen kan gå som normalt. Deres neste kamp er mot Everton om ni dager.

  – Vi beklager forstyrrelsen for Preston og skuffelsen til våre fans, skriver United.

  Manchester United
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • RBK herjet – VIF med sterk seier

  Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent.

  Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren.

  Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt.

  Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Vant høydramatisk kvartfinale

  Casper Ruud så ut til å få juling av svenske Mikal Ymer (rangert som 99 i verden), men hentet seg inn og vant 2-1 i kvartfinalen i ATP-turneringen i Kitzbühel.

  Dermed lever håpet om en hat trick for Ruud, som de siste ukene har vunnet i både Gstad og Båstad. Nordmannen står over OL for å jakte poeng i grusturneringer, som er hans favoritt, i stedet for olympisk ære i Tokyo.

  Turneringen i Østerrike er den siste på grus i denne sesongen på ATP-touren. Ruud havnet skikkelig bakpå mot sin svenske motstander, slet med en vond arm og så ut til å gå mot tap. Ymer hadde to muligheter til å serve hjem seieren i kampen i andre sett, men bommet på begge.

  Da ble det et tiebreak, som Ruud gikk seirende ut av. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Valentin Flauraud / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal