Førsterekkas oppvisning gir norsk kvartfinalehåp

OSLO/PARIS (NRK): Det meste handlet om Patrick Thoresen og Olimb-brødrene da en fantastisk første periode fra førsterekka la grunnlaget for en meget viktig VM-triumf.

Norway's Mathis Olimb, right, celebrates with teammates Patrick Thoresen, left, and Ken Andre Olimb,

JUBELGUTTENE: Patrick Thoresen (fra venstre), Ken André Olimb og Mathis Olimb storspilte da Norge slo Slovenia. FOTO: AP

Foto: Petr David Josek / AP

Slovenia er et lagene Norge absolutt bør slå for å unngå å havne i nedrykksstriden, og ikke minst for å ha noe som helst håp om å ende i kvartfinalen i VM.

Slovenerne gikk fra 0-4 til 4-4 mot Sveits tidligere i turneringen, men Norges 3-0-ledelse etter 20 minutter tirsdag klarte de aldri hente opp. Med 5-1-seier har iskrigerne fått en fin start på mesterskapet.

– Mange ganger er det slik at like barn leker best. Førsterekka består av spillerne med stor spilleforståelse som har spilt på høyt nivå i mange år som er sultne på å vinne og prestere for laget sitt, men vi skal heller ikke glemme de andre rekkene. Undertalsspillet var i verdensklasse, om jeg skal si det selv, sier landslagssjef Petter Thoresen til NRK.

På spørsmål om planen nå er å bruke Olimb-brødrene og Thoresen sammen fremover, svarer han:

– Du er ikke lur hvis du forandrer på den, for å si det sånn. Men nå er ikke jeg bestandig lur.

– Vi skapte mye offensivt, kom til gode sjanser og fikk bra betalt. Nå er vi absolutt med i kampen om kvartfinalene samtidig som nedrykksspøkelset kanskje er helt borte, sier sønnen Patrick til NRK.

Førsterekka herjet

Mats Zuccarello kommer ikke til VM, men førsterekka med Mathis Olimb, Ken André Olimb og Patrick Thoresen fikk igjen spille sammen og brukte kun seks minutter på å gi Norge ledelsen i en råsterk periode.

Storebror Mathis ble servert foran mål og lurte pucken under Matija Pintaric. Etter et snaut kvarter var det Ken André som la på til 2-0 - også denne gang var det Thoresen nest sist på pucken.

Og da Kristian Forsberg smalt pucken i krysset like før første pause, lå alt til rette for en meget viktig seier.

– Vi trives sammen, tenker hockey likt, jobber hardt sammen og finner de små pasningen, sier Mathis Olimb om førsterekka.

Ett minutt før andre pause satte Alexander Reichenberg fart inn foran mål i spill fem mot fire og lurte tidligere Sparta-målvakt Gasper Kroselj. Slovenerne kom igjen under 0-4, men under ett minutt senere feide Robert Sabolic pucken under Lars Haugen.

Økte ledelsen

Det ble ikke starten på en ny opphenting, og like før slutt kunne Thoresen avslutte en norsk jubelkveld med å sette pucken i krysset. Både sønnen til sjefen og Ken André Olimb noterte dermed tre poeng tirsdag.

– Nå kan vi se oppover og puste litt ut, sier Petter Thoresen om mulighetene for å nå en kvartfinale.

– Vi har veldig gode muligheter til å nå en kvartfinale nå. Det blir tøft, og vi skal ha flyt om vi skal ta poeng fra Tsjekkia, Finland og Canada, men vi har muligheten, sier backen Alexander Bonsaksen.

– Hadde vi tapt denne måtte vi mest sannsynlig slått minst én av de to store nasjonene. Nå holdt vi drømmen om kvartfinalen levende, sier målvakt Lars Haugen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland på andreplass

  Viktor Hovland gjorde ein ny sterk runde i PGA-turneringa i Ohio. Med åtte birdiar og to bogeyar på dei 17 første hola låg han på andreplass laurdag kveld.

  Med 14 slag under par totalt var han tre bak leiande Justin Thomas.

  Men fleire av dei andre spelarane var heller ikkje ferdig med runden. Fjerde og siste runde går søndag.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP
 • Sterling med tre i Citys kalassiger

  Manchester City knuste Brighton 5-0 i kveldens siste kamp i Premier League. Raheem Sterlig scora tre av måla, Gabriel Jesus og Bernardo dei to andre.

  Sigeren sikrar City andreplassen i Premier League.

  Raheem Sterling
  Foto: Julian Finney / AFP
 • Rosenborgs første heimesiger

  Med 3-0 over Strømsgodset har Rosenborg no gått fire kampar utan tap sidan Trond Henriksen overtok som mellombels trenar.

  Alle måla i kveld kom i andre omgang, og innbytar Pål André Helland var involvert i alle. Først heada han inn eit overlegg frå Gjermund Åsen, så leverrte han til Kristoffer Zachariassen som sette inn det andre.

  På overtid heada Torgeir Børven inn sitt aller første for Rosenborg, etter frispark frå Helland.

  Det betyr at Rosenborg er på tredjeplass på tabellen før kampane søndag.

  Jublar for Helland-scoring
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal