NRK Meny
Normal

Førsteplassen glapp for Tiger

Tiger Woods' seierstørke fortsetter. Graeme McDowell vant World Challenge i California etter omspill mot den tidligere verdenseneren.

Tiger Woods

Tiger Woods ledet frem til siste dag, men greide ikke å vinne i California.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Graeme McDowell

En fornøyd Graeme McDowell stakk av med seieren.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Woods hadde fire slags ledelse foran siste runde og så ut til å være på vei mot sin første seier siden sex- og utroskapsskandalen.

Les:

Turbulensen ser ut til å ha kostet ham vinnerinstinktet også, for han har lagt bak seg en høyst forglemmelig sesong, som også sendte ham ned fra førsteplass på verdensrankingen for første gang på fem år.

- Selv om jeg tapte, og selv om jeg gjorde mange feil midt i runden, så kom jeg tilbake og gjorde det spennende igjen. Det er jeg stolt av, sa Woods.

Sviktet siste dag

I Thousand Oaks, der han selv er turneringsvert, lot han til å ha funnet igjen storspillet. Men siste dag sviktet han, og en 73-runde førte til omspill.

Aldri før i sin karriere har Woods mistet seieren i en turnering hvor han har ledet med minst tre slag etter 54 hull.

Søndag var ikke marginene på hans side. De fleste trodde han ville vinne da innspillet på siste hull landet en snau meter fra hullet og han fikk birdie.

- Føltes spesielt

McDowell svarte med en birdieputt fra seks meter, og i omspillet senket nordiren en ny birdieputt fra seks meter.

Woods misset sin fra fire og en halv meter, og statistikken var brutt.

- Jeg visste hvor god han er siste dag. Det føles ganske spesielt å gå på banen fire slag bak og får jobben gjort, sa McDowell.

Forrige seier for Tiger Woods kom i Australian Masters i 2009.

McDowell, som vant årets utgave av US Open, fullførte en drømmesesong med sin fjerde seier for året. Det er fire seirer mer enn Tiger Woods.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal