NRK Meny
Normal

Første seier for Pastor Maldonado

Williams-føreren Pastor Maldonado vant formel 1-løpet i Barcelona søndag. Fernando Alonso ble nummer to og ligger likt med Sebastian Vettel i VM-sammendraget.

Pastor Maldonado

Pastor Maldonado holdt unna og tok sin aller første formel 1-seier da han vant løpet i Barcelona

Foto: DIMITAR DILKOFF / Afp

Ikke rart at det utspant seg elleville og rørende scener etter at venezuelaneren passerte målstreken. Det er hans første VM-seier noensinne og Williams' første siden de vant i Brasil i 2004 – for åtte år siden.

- Dette er en stor dag. Det var min første pole position og min første seier. Da sier det seg selv at det er en følelsesladdet dag for meg, sier Maldonado.

Seieren var perfekt timet for laget. Eieren, Sir Frank Williams, var selv til stede i Barcelona sammen med sin familie for å feire sin 70-årsdag, og fikk nyte en sjelden seier.

– Pastor har gjort en kjempejobb. Han er brilliant, og jeg er overlykkelig, sa teameieren.

Maldonado hadde beste startspor etter kvalifiseringen lørdag. Det fikk han etter at Lewis Hamilton ble disket og måtte starte aller bakerst i søndagens løp. Hamilton kjørte seg opp til åttendeplass.

I løpets siste del lå Alonso helt på bakhjulene til Maldonado, men klarte ikke å komme forbi.

Kimi Räikkönen i Lotus tok det tredje og siste trinnet på pallen. Det var han ike særlig fornøyd med.

- Jeg er skuffet, fordi jeg trodde jeg kunne kjøre meg lenger oppover. Det ikke så bra som det burde i begynnelsen, og da vi omsider fikk det til, var det for seint, sa finnen, som var 0,6 sekunder fra andreplassen.

VM-leder Sebastian Vettel endte på sjetteplass.

Løpet i Barcelona var sesongens femte, og de har gitt fem forskjellige vinnere. Det har ikke skjedd siden 1983.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal