NRK Meny
Normal

Første seier for Pastor Maldonado

Williams-føreren Pastor Maldonado vant formel 1-løpet i Barcelona søndag. Fernando Alonso ble nummer to og ligger likt med Sebastian Vettel i VM-sammendraget.

Pastor Maldonado

Pastor Maldonado holdt unna og tok sin aller første formel 1-seier da han vant løpet i Barcelona

Foto: DIMITAR DILKOFF / Afp

Ikke rart at det utspant seg elleville og rørende scener etter at venezuelaneren passerte målstreken. Det er hans første VM-seier noensinne og Williams' første siden de vant i Brasil i 2004 – for åtte år siden.

- Dette er en stor dag. Det var min første pole position og min første seier. Da sier det seg selv at det er en følelsesladdet dag for meg, sier Maldonado.

Seieren var perfekt timet for laget. Eieren, Sir Frank Williams, var selv til stede i Barcelona sammen med sin familie for å feire sin 70-årsdag, og fikk nyte en sjelden seier.

– Pastor har gjort en kjempejobb. Han er brilliant, og jeg er overlykkelig, sa teameieren.

Maldonado hadde beste startspor etter kvalifiseringen lørdag. Det fikk han etter at Lewis Hamilton ble disket og måtte starte aller bakerst i søndagens løp. Hamilton kjørte seg opp til åttendeplass.

I løpets siste del lå Alonso helt på bakhjulene til Maldonado, men klarte ikke å komme forbi.

Kimi Räikkönen i Lotus tok det tredje og siste trinnet på pallen. Det var han ike særlig fornøyd med.

- Jeg er skuffet, fordi jeg trodde jeg kunne kjøre meg lenger oppover. Det ikke så bra som det burde i begynnelsen, og da vi omsider fikk det til, var det for seint, sa finnen, som var 0,6 sekunder fra andreplassen.

VM-leder Sebastian Vettel endte på sjetteplass.

Løpet i Barcelona var sesongens femte, og de har gitt fem forskjellige vinnere. Det har ikke skjedd siden 1983.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag