Første ritt som verdensmester

- Jeg er usikker på formen. Jeg har jo slappet litt av etter VM, sier Thor Hushovd. I dag starter han i VM-trøya for første gang.

Video Hushovd i Regnbuetrøyen

- Jeg har roet det ganske grundig ned etter VM, så jeg er høyst usikker på formen, sier Thor Hushovd.

Torsdagens 194 km lange ritt Giro del Piemonte fra Cossato til Cherasco i Italia er Hushovds første etter VM-triumfen i Melbourne, og første gang han starter i den regnbuefargede trøya som viser at han er verdensmester.

- Jeg gleder meg. Det er fantastisk flott å få sykle i den trøya. Og så er det jo en skikkelig solskinnstrøye - hvitt er fint bare i solskinn, sier Hushovd før start.

Kaos rundt Hushovd

Det var et skikkelig kaos i start-området for rittet torsdag formiddag. Sykkelinteressen er enorm i Italia, og alle ville ha en bit av den nyslåtte verdensmesteren. Autografjegene og mediefolkene sto i kø utenfor Cervelos teambuss. Her var det ingen tvil om hvem som var hovedperson.

Selv er Hushovd usikker på hvor han står.

- Jeg har slappet litt av etter det som skjedde i VM, med bare noen rolige sykkelturer. Så får vi se hvordan det går i dag. Men jeg har jo lyst til å være med å kjempe i teten, sier Hushovd til NRK før start.

Privatfly og TV-show

Han mener løypa passer ham fint.

- Jeg går for å vinne, men da må man være i form og kunne gå helt i kjelleren. Kanskje jeg er litt utladet, sier Hushovd.

Han kan fort bli enda mer utladet den nærmeste tiden, for programmet han skal gjennom, er beintøft.

På lørdag skal han sykle et nytt ritt i Italia, Giro di Lombardia rundt Como-sjøen, som er det siste i verdenstouren i år. Deretter skal ha rett i privatfly til Belgia for å delta i et TV-show lørdag kveld. Søndag skal han i samme flyet tilbake til Italia for innspilling av et nytt TV-show.

- Han er fullbooket, sier Cervelos teamsjef Geert Broekhuizen til NRK.

Lønnsforhandlinger

I tillegg til at dette, skal han forhandle med sitt nye lag Garmin om sin framtidige kontrakt. Opprinnelig skulle han hatt samme betingelsene som han nå har med Cervelo, men det var før VM-tittelen. Nå er bildet et annet.

- Jeg sitter med gode kort på hånden, sier Hushovd til procycling.no.

Sola skinner så absolutt på verdensmesteren som i dag debuterer i "solskinnstrøya".

Siste nytt

 • Kompany forlater City

  Manchester Citys lagkaptein Vincent Kompany forlater klubben etter elleve sesonger. Lørdagens FA-cuptriumf ble hans siste kamp i lyseblått, skriver han på Facebook. Kompany varsler at et nytt innlegg om kort tid vil fortelle hvor framtiden ligger.

  Kompany
  Foto: David Klein / Reuters
 • Til finale i Brasil

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for finale i sandvolleyballturneringen i Brasil. I semifinalen slo de polske Piotr Kantor og Bartosz Losiak i tre sett. I søndagens finale blir det polsk eller nederlandsk motstand for de norske gutta.

  Mol og Sørum
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Vipers-siger etter ekstraomgangar

  Vipers tok første stikk i sluttspelfinalen mot Storhamar. Men det måtte ekstraomgangar til i den dramatiske kampen som til slutt enda 42–40 til Vipers. Dermed har laget sikra seg eit godt utgangspunkt før returoppgjeret på Hamar tysdag.

  Sluttspillet Eliteserien Kvinner.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal