NRK Meny
Normal

Første ritt som verdensmester

- Jeg er usikker på formen. Jeg har jo slappet litt av etter VM, sier Thor Hushovd. I dag starter han i VM-trøya for første gang.

Video Hushovd i Regnbuetrøyen

- Jeg har roet det ganske grundig ned etter VM, så jeg er høyst usikker på formen, sier Thor Hushovd.

Torsdagens 194 km lange ritt Giro del Piemonte fra Cossato til Cherasco i Italia er Hushovds første etter VM-triumfen i Melbourne, og første gang han starter i den regnbuefargede trøya som viser at han er verdensmester.

- Jeg gleder meg. Det er fantastisk flott å få sykle i den trøya. Og så er det jo en skikkelig solskinnstrøye - hvitt er fint bare i solskinn, sier Hushovd før start.

Kaos rundt Hushovd

Det var et skikkelig kaos i start-området for rittet torsdag formiddag. Sykkelinteressen er enorm i Italia, og alle ville ha en bit av den nyslåtte verdensmesteren. Autografjegene og mediefolkene sto i kø utenfor Cervelos teambuss. Her var det ingen tvil om hvem som var hovedperson.

Selv er Hushovd usikker på hvor han står.

- Jeg har slappet litt av etter det som skjedde i VM, med bare noen rolige sykkelturer. Så får vi se hvordan det går i dag. Men jeg har jo lyst til å være med å kjempe i teten, sier Hushovd til NRK før start.

Privatfly og TV-show

Han mener løypa passer ham fint.

- Jeg går for å vinne, men da må man være i form og kunne gå helt i kjelleren. Kanskje jeg er litt utladet, sier Hushovd.

Han kan fort bli enda mer utladet den nærmeste tiden, for programmet han skal gjennom, er beintøft.

På lørdag skal han sykle et nytt ritt i Italia, Giro di Lombardia rundt Como-sjøen, som er det siste i verdenstouren i år. Deretter skal ha rett i privatfly til Belgia for å delta i et TV-show lørdag kveld. Søndag skal han i samme flyet tilbake til Italia for innspilling av et nytt TV-show.

- Han er fullbooket, sier Cervelos teamsjef Geert Broekhuizen til NRK.

Lønnsforhandlinger

I tillegg til at dette, skal han forhandle med sitt nye lag Garmin om sin framtidige kontrakt. Opprinnelig skulle han hatt samme betingelsene som han nå har med Cervelo, men det var før VM-tittelen. Nå er bildet et annet.

- Jeg sitter med gode kort på hånden, sier Hushovd til procycling.no.

Sola skinner så absolutt på verdensmesteren som i dag debuterer i "solskinnstrøya".

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm