NRK Meny
Normal

Første ritt som verdensmester

- Jeg er usikker på formen. Jeg har jo slappet litt av etter VM, sier Thor Hushovd. I dag starter han i VM-trøya for første gang.

Video Hushovd i Regnbuetrøyen

Artikkelen er flere år gammel.

- Jeg har roet det ganske grundig ned etter VM, så jeg er høyst usikker på formen, sier Thor Hushovd.

Torsdagens 194 km lange ritt Giro del Piemonte fra Cossato til Cherasco i Italia er Hushovds første etter VM-triumfen i Melbourne, og første gang han starter i den regnbuefargede trøya som viser at han er verdensmester.

- Jeg gleder meg. Det er fantastisk flott å få sykle i den trøya. Og så er det jo en skikkelig solskinnstrøye - hvitt er fint bare i solskinn, sier Hushovd før start.

Kaos rundt Hushovd

Det var et skikkelig kaos i start-området for rittet torsdag formiddag. Sykkelinteressen er enorm i Italia, og alle ville ha en bit av den nyslåtte verdensmesteren. Autografjegene og mediefolkene sto i kø utenfor Cervelos teambuss. Her var det ingen tvil om hvem som var hovedperson.

Selv er Hushovd usikker på hvor han står.

- Jeg har slappet litt av etter det som skjedde i VM, med bare noen rolige sykkelturer. Så får vi se hvordan det går i dag. Men jeg har jo lyst til å være med å kjempe i teten, sier Hushovd til NRK før start.

Privatfly og TV-show

Han mener løypa passer ham fint.

- Jeg går for å vinne, men da må man være i form og kunne gå helt i kjelleren. Kanskje jeg er litt utladet, sier Hushovd.

Han kan fort bli enda mer utladet den nærmeste tiden, for programmet han skal gjennom, er beintøft.

På lørdag skal han sykle et nytt ritt i Italia, Giro di Lombardia rundt Como-sjøen, som er det siste i verdenstouren i år. Deretter skal ha rett i privatfly til Belgia for å delta i et TV-show lørdag kveld. Søndag skal han i samme flyet tilbake til Italia for innspilling av et nytt TV-show.

- Han er fullbooket, sier Cervelos teamsjef Geert Broekhuizen til NRK.

Lønnsforhandlinger

I tillegg til at dette, skal han forhandle med sitt nye lag Garmin om sin framtidige kontrakt. Opprinnelig skulle han hatt samme betingelsene som han nå har med Cervelo, men det var før VM-tittelen. Nå er bildet et annet.

- Jeg sitter med gode kort på hånden, sier Hushovd til procycling.no.

Sola skinner så absolutt på verdensmesteren som i dag debuterer i "solskinnstrøya".

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Ny generalsekretær i NIF