NRK Meny
Normal

- Unnskyld språket, men dette er bare fantastisk godt

Jørgen Gråbak boblet helt over av glede for sin tredjeplass i kombinert i Seefeld søndag - hans aller første pallplass i verdenscupen noensinne.

Video - Det var rått

- Det var rått, sier Jørgen Gråbak

Med en knallsterk langrennstid og en avslutning det luktet svidd av, gikk han seg opp 23 plasser etter hopprennet. Han tok inn 1.17 minutter på vinneren, og var bare 7,1 sekunder fra seieren.

- Fy f**, det var rimelig digg, utbryter Gråbak når NRK intervjuer ham rett etter målgang i det som er trønderens aller første pallplassering.

- Når forsto du at dette ville holde til en plass på pallen?

- Jeg tror ikke jeg har forstått det ennå. Det er helt sykt.

Sparte kreftene til slutten

- Hvordan la du opp løpet?

- Jeg prøvde å åpne forsiktig og spare krefter til slutten. Jeg var litt for langt bak da vi begynte på sisterunden, men jeg klarte å ta meg fram til slutt.

- Dumt spørsmål, men hvordan føles det nå?

- Vanskelig å si - det er bare dritartig. Fy f**, altså. Og herregud. Unnskyld språket, men det er bare så fantastisk godt, sier enn ekstatisk sprudlende Jørgen Gråbak før han klyver opp på pallen. For absolutt aller første gang. Før han ble nummer åtte lørdag , hadde han aldri vært blant de 20 beste i et verdenscuprenn.

Hattrick for Chappuis

Franske Jason Lamy-Chappuis smelte til med sin tredje strake verdenscupseier i kombinert på en dag der Jørgen Gråbak fikk med seg en fin 3.-plass.

Lamy-Chappuis virker uslåelig om dagen og har hatt en eventyrlig kurve så langt i verdenscupsesongen. Etter 16.- og 9.-plass i åpningshelgen har franskmannen siden fått med seg tre seirer, to 2.-plasser og en 4.-plass.

Søndag var Lamy Chappuis nummer sju etter hoppingen, men utøverne som gikk ut foran ham var ikke blant de raskeste i sporet. Italienske Alessandro Pittin ga franskmannen kamp helt inn, men Lamy Chappuis vant med 3,9 sekunders margin.Verdenscupseieren var nummer 17 i rekken for Lamy Chappuis. Det er samme antall som norske Magnus Moan.

Også Magnus Krog imponerte i sporet og ble nummer seks etter å ha ligget på 23.-plass før langrennet. Han fikk med seg nye 40 verdenscuppoeng og er nummer fire i sammendraget.

Jan Schmid var neste nordmann på resultatlisten på 17.-plass. Magnus Moan ble nummer 21 og Håvard Klemetsen nummer 24. Sistnevnte hadde en tøff dag i sporet etter en oppløftende 4.-plass i hoppkonkurransen.

Siste nytt

 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ødegaard ute med brudd i foten

  Martin Ødegaard vil ikke spille mer for nederlandske Heerenveen før jul. 18-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Det bekrefter pappa Hans Erik Ødegaard til Aftenposten mandag.

  – Det er et brudd oppe på den ene vristen, sier Ødegaard til avisen.

  Martin Ødegaard går dermed glipp av de siste tre seriekampene før julepausen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sørloth og Wikheim med nye mål

  Alexander Sørloth og Gustav Wikheim var involvert i samtlige mål da Midtjylland vant 4-0 over Randers i dansk superliga mandag.

  Sørloth ga Midtjylland ledelsen etter 32 minutter. Wikheim toppet kvelden med å sette inn kveldens fjerde mål.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal