Første OL-gull på snø for Nederland

Nicolien Sauerbreij fra Nederland ble olympisk mester i parallellstorslalåm på snøbrett for kvinner.

Nicolien Sauerbreij

Nicolien Sauerbreij tok Nederlands første OL-gull på snø.

Foto: Mark J. Terrill / Scanpix/AP

Dermed er det første gang i historien at Nederland tar gull i OL på snø. Gullet var også Nederlands gull nummer 100 i olympisk historie.

Fra før av har tresko-landet flere gull-medaljer på skøyter.

I finalen slo hun russiske Jekaterina Iljutsjina. Bronsen gikk til Marion Kreiner fra Østerrike.

Saken fortsetter under video

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kom seg ikke ned bakken

Sauerbreij begynte å stå på ski da hun var to år gammel, men byttet til snøbrett da hun var tolv. Brettet var i tillegg hjemmelaget av faren hennes, Maarten, som også er treneren hennes.

30-åringen fikk med seieren også en fantastisk opptur etter fiasko-deltagelsen for åtte år siden i Salt Lake City i 2002. den gangen brukte hun feil type smøring under brettet, og kom seg knapt nedover bakken.

Nederlenderen ligger dessuten på 2. plass i verdenscupen. Søsteren hennes Marieke er også profesjonell snøbrettkjører.

Siste nytt

 • Riiber med godt utgangspunkt

  Kombinertløper Jarl Magnus Riiber jakter på sin 32. verdenscupseier søndag. Verdenscuplederen Riiber hoppet lengst av alle med 130 meter. Han går ut 28 sekunder bak den japanske duoen Yamamoto og 27 sekunder bak Akito Watabe.

  FIS World Cup Ruka Nordic
  Foto: Emmi Korhonen /lehtikuva / NTB
 • McGregor ble knocket ut

  Det ble ikke den returen til MMA-buret for Conor McGregor som iren hadde håpet på. I kampen mot Dustin Poirier ble han knocket ut i midten av andre runden.

  For etter at Poirier hadde fått inn flere knallharde slag mot ansiktet til McGregor i midten av den andre runden, smalt iren rett ned i bakken. Noen sekunder senere var kampen ferdig, med en tydelig preget McGregor liggende.

  – Jeg følte meg ikke så komfortabel som jeg burde være. Å være aktiv blir viktig for meg fremover. Jeg kommer snart tilbake. Dette tapet var tøft å svelge, sa McGregor. (NTB).

  Conor McGregor
  Foto: John Locher / AP
 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal