Første jul i Norge for Bjørndalen på 22 år

POKLJUKA (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) har alltid vært fast bestemt på at jul må feires med høydeopphold. Nå bryter han sin egen juletradisjon og feirer høytiden i Norge for første gang siden 1993.

Bjørndalen Pokljuka

HJEM TIL JUL: Ole Einar Bjørndalen sikret tredjeplassen på målstreken i det siste rennet før jul i Pokljuka.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

Men en myk manøver reddet han tredjeplassen med å slenge foten langt fremover over mållinjen rett foran tyske Simon Schempp, som har dominert konkurransene i Pokljuka

– Jeg er fantastisk myk som 41-åring så det er jo bra, sa Bjørndalen til NRK og lo etter rennet.

Han var rett bak Emil Hegle Svendsen som tapte spurten for franske Jean-Guillaume Beatrix.

Slovenia Biathlon World Cup

I RYGG PÅ LEDER: Ole Einar Bjørndalen bak Martin Fourcade. De to løperne har sammen med Simon Schempp vært dominerende så langt i sesongen.

Foto: Ap

Han kan ikke huske sist han har holdt formen så godt hele veien frem til jul. Men nå bryter 41-åringen sin faste oppskrift gjennom flere tiår. Han har bestemt seg for å droppe høydetrening og drar hjem til Norge i julen, for å trene mye.

– Nå blir det Norge. Så jeg reiser dit og ligger der i julen og forbereder meg, sier Bjørndalen til NRK.

Hva er bakgrunnen for det valget?

– Jeg må tilbake til grunntrening og nå er det viktigere enn høydetrening. Det er også veldig dårlige forhold i høyden. Nå velger jeg lavlandet som er motsatt av det jeg har valgt før, men jeg mener det nå er riktig, sier Bjørndalen.

22 år uten norsk jul

Han forteller at han ikke har feiret jul i Norge siden 1993, det vil si 22 år siden. Men nå drar han til Beitostølen med lastebilen hans og satser på gode skiforhold i julen gjennom to uker.

– Jeg savner norsk julestemning jeg gjør det. Det er godt å få litt julekaker og norsk jul det blir fint det, sier Bjørndalen som er fra Simonstranda i Buskerud.

Nå skal han forsøke å lokke familie til fjells på besøk.

– Jeg har trent mange måneder på Beitostølen tidligere og trives veldig godt der oppe. Der er det gode skiforhold også, så jeg gleder meg til å komme dit.

- Lurt valg

Ola Lunde mener valget til Bjørndalen er oppsiktsvekkende fordi han bryter med det han alltid har gjort. Men samtidig er han klar på at det er et godt valg.

– Det er helt utrolig, men det er nok det rette for ham. Han trenger å få trent solid og flere hardøkter for å være godt nok rustet til verdenscup over jul og VM. Jeg syns han har gått veldig godt i år så jeg tror det har vært bra at han brutt med sitt faste oppleggg. Jeg tror dette er lurt av ham, sier Lunde som selv tidligere har vært skytetrener for Ole Einar Bjørndalen.

Siste nytt

 • Sørloth på medisinsk test

  Alexander Sørloth skal visstnok gjennom den medisinske testen i RB Leipzig i dag. Det skriv Lokalavisa Leipziger Volkszeitung. Sørloth har ikkje vore involvert i Trabzonspor sin sesongopning, og han skal visstnok ha vore i Tyskland dei siste dagane. Fleire tyske og tyrkiske medium melder at overgangssummen kan ende på om lag 260 millionar kroner. Det vil gjere han til tidenes dyraste norske spelar.

  Sd_TEEv6N5Y
  Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / Reuters
 • Haaland med på stjernelag

  Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland startet sesongen med to mål og plass på ukens lag hos fotballmagasinet Kicker. Nordmannen fikk sterke 1,5 på spillerbørsen til det anerkjente fotballmagasinet. Deres spillerbørs går for å være den mest prestisjetunge i Tyskland. (NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: Ina Fassbender / AFP
 • Gündogan med koronavirus

  Manchester City-spelar Ilkay Gündogan har avlagt ein positiv test på koronavirus. Det bekreftar den engelske storklubben sjølv på sine nettsider i dag. Meldinga om Gündogans positive test kjem berre få timar før City startar sin sesong mot Wolverhampton. Tyskaren er no sett i sjølvisolasjon.

  DMv8jQsioRA
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal