NRK Meny
Normal

Første delte seier i Holmenkollen: – Det er bedre, nå er alle fornøyd

Østerrikske Gregor Schlierenzauer og polakken Piotr Zyla sto med like mange poeng etter hopprennet i Holmenkollen. Dermed ble det en historisk delt seier.

Polske Piotr Zyla tok sin første seier i verdenscupen i hopp, men måtte dele førsteplassen med Gregor Schlierenzauer. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen

Delt førsteplass i kollen

– Det er historie i Kollen. For første gang får vi en «dobbeltseier» her, for å kalle det dét, sa NRK-kommentator Arne Scheie da det ble klart at Robert Kranjec, som sto igjen sist på toppen, havnet på plassen bak de to.

Det ble dermed den tredje seieren til Gregor Schlierenzauer i Holmenkollen. Det mente Scheie måtte markeres.

– Da er det bare å gi Holmenkollmedaljen til Schlierenzauer. Det er ingen hoppere som har vært i nærheten av han i denne bakken, sa han.

Artikkelen fortsetter under

Gregor Schlierenzauer og Piotr Zyla måtte dele seieren i Holmenkollen.

Dobbeltseier i Holmenkollen

– Én av mine beste seire

Østerrikeren selv har også et svært godt forhold til Holmenkollen.

– Det er alltid fantastisk å vinne, men spesielt her i Holmenkollen. Det er utrolig flott og publikum her er fantastisk, sa han til NRK etter rennet.

– Det er min 49. seier, men det er definitivt én av mine beste.

Han syntes ikke det gjorde så mye at han måtte dele den med Piotr Zyla.

– Nei, det er bedre. Nå har vi flere vinnere og alle er fornøyd, sa en svært glad Schlierenzauer.

Fire nordmenn på topp ti

Beste nordmann ble Anders Jacobsen på en 5.-plass. Anders Bardal (7), Tom Hilde (9) og Andreas Stjernen (10) havnet alle blant de ti beste.

– Jeg kan ikke annet enn å være fornøyd. Jeg gjør det teknisk bedre enn i Granåsen og har egentlig en fin konkurranse. Jeg skal ærlig innrømme at jeg bommer litt når jeg hopper. Jeg skulle gjerne hoppet litt senere på begge hoppene, sier Jacobsen til NRK etter rennet.

Men han skulle gjerne hatt en nordmann på pallen for å belønne publikum i Kollen, som han mener skapte en fantastisk stemning.

– Det er magisk her. Synd det ikke ble noen norske på pallen, sier han.

– En av de meste spektakulære omgangene jeg har sett i Kollen

Det ble en svært spennende konkurranse i Holmenkollen. En nervepirrende avslutning førte til at Schlierenzauer hoppet seg opp fra 4.-plass, mens Zyla hoppet seg opp fra 3.

Også første omgang i Holmenkollen var en fantastisk opplevelse for folkehavet som hadde møtt opp.

Flotte forhold ga lange hopp – og 16 hoppere over 130 meter.

Artikkelen fortsetter under

Tom Hilde hoppet 139 meter i første omgang i Holmenkollen. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen.

Tom Hilde hoppet lengst i første omgang

I en utrolig jevn omgang hadde Tom Hilde det lengste hoppet med sine 139 meter, men måtte likevel nøye seg med en foreløpig femteplass da han fikk mye trekk for vindforhold og stil. Til slutt ble det en niende plass for nordmannen.

– En av de meste spektakulære omgangene jeg har sett i Kollen. Og her snakker jeg av erfaring. Jeg har faktisk sett noen, sa Arne Scheie etter at Gregor Schlierenzauer satte punktum for den første omgangen.

Også Anders Jacobsen var fornøyd med måten omgangen ble gjennomført på.

– Jeg synes FIS gjorde en god jobb i dag, og juryen skal ha får at de turte å kjøre nok fart i første omgang. Det ble mange lange hopp. Jeg tror det er det folk vil ha, og på slutten av sesongen synes vi utøvere at det er bra også, sa han.

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par